Wkonl

Hoe te kubuswortel berekenen door de hand

Met het gebruik van rekenmachines, kan het vinden van de kubus wortel net knoppen weg. Maar misschien ben je niet beschikt over een rekenmachine, of wilt u uw vriend te imponeren met de mogelijkheid om kubuswortel berekenen met de hand. Dit artikel zal u tonen hoe u de kubus wortel met de hand kan vinden.

Stappen

Hoe te kubuswortel berekenen door de hand. Noteer het nummer waarvan u de vierkantswortel te berekenen, het scheiden van de cijfers in groepen van drie, te beginnen bij de decimale punt, uit beide richtingen.
Hoe te kubuswortel berekenen door de hand. Noteer het nummer waarvan u de vierkantswortel te berekenen, het scheiden van de cijfers in groepen van drie, te beginnen bij de decimale punt, uit beide richtingen.

Berekenen kubiekwortel hand

 1. 1
  Noteer het nummer waarvan u de vierkantswortel te berekenen, het scheiden van de cijfers in groepen van drie, te beginnen bij de decimale punt, uit beide richtingen. Teken een kubus radicale teken van het getal, en zet een komma over de radicale direct boven de decimale punt in het nummer. Bijvoorbeeld, laten we berekenen de kubus wortel van 10, dus we scheiden het als 10. 000 000.
 2. 2
  Begin met de linker groep nummer (s), en zoek de grootste gehele getal waarvan kubus is kleiner dan of gelijk is aan het. Schrijf het getal boven de radicale, en zijn kubus onder de eerste groep. Trek een lijn onder die kubus, en het aftrekken van de eerste groep. In ons voorbeeld, 2 ^ 3 = 8 <10 <3 ^ 3 = 27, dus schrijf 2 over de radicale, schrijven 8 onder de eerste groep, en trek het uit de eerste groep, resulterend in 2.
 3. 3
  Omlaag brengen van de volgende groep nummers in de rest, en trek een verticale lijn aan de linkerkant van het resulterende getal. Aan de linkerkant van de verticale lijn, schrijven driehonderd maal het kwadraat van het aantal boven de radicale, een plusteken, dertig maal het getal boven de radicale, een vermenigvuldiging teken, een liggend streepje, een andere plus-teken, een andere onderstrepingsteken, de exponent 2, een gelijk-teken, en een aantal lege ruimte voor het antwoord. Voor ons voorbeeld, omlaag brengen van de drie 0's. 300 keer kwadraat van 2 is 1200, 30 keer 2 is 60, dus schrijven "1200 60 * _ + _ ^ 2 = (spatie)" aan de linkerkant van de verticale lijn.
 4. 4
  Vind de grootste gehele getal N dat zou passen in zowel underscore plaatsen, en geef een nummer in de lege ruimte zodanig dat integer N maal het getal is minder dan de huidige rest. Zet het getal N boven de radicale en in beide underscore plaatsen, berekent het getal rechts van het gelijkteken, vermenigvuldig dit getal met N, schrijft het product onder de huidige restant, een lijn trekken onder die, en aftrekken om de nieuwe te krijgen rest. Voor ons voorbeeld wordt het gehele getal is 1, 1200 60 * 1 1 ^ 2 = 1261, en ​​1 * 1261 = 1261, die afgetrokken van 2000 is 739. Als het huidige antwoord boven de radicale heeft de gewenste nauwkeurigheid, te stoppen. Anders gaat u naar de volgende stap.
 5. 5
  Herhaal de vorige twee stappen naar het volgende cijfer in de kubus wortel vinden.
 6. 6
  Het resultaat boven de radicaal is de kubus wortel, nauwkeurig tot op drie significante cijfers. In ons voorbeeld, de kubus wortel van 10 is 2.15. Controleer of door het berekenen van 2,15 ^ 3 = 9,94, wat 10 benadert. Als u een grotere nauwkeurigheid nodig hebt, gewoon verder met het proces.

Tips

 • Zoals met alles in de wiskunde, oefening baart kunst. Hoe meer je oefent, hoe beter je zult krijgen op het.
 • Een alternatieve methode met behulp van kettingbreuken is te vinden op http://en.wikipedia.org/wiki/Cube_root # Numerical_methods:
 • Om te weten de integer N in te vullen de underscore ruimten en boven de radicale, richten zich op de eerste bijdrage in de som van de expressie, gegeven door 300 keer kwadraat van bestaande nummer boven de radicale, want dit is de grootste bijdrage aan de expressie. Bijvoorbeeld, in stap 3 hierboven, de eerste bijdrage is 1200 in het voorbeeld. Wat grootste integer tijden 1.200 minder dan de rest, 2000 zal zijn? Dat zou 1, die de juiste gok. Eveneens voor stap 5 hierboven, wat de grootste integer keer 132.300 minder dan de rest, 739.000 zal zijn? Dat zou 5, die nogmaals blijkt de juiste gok. Deze methode is meestal vrij nauwkeurig in het vinden van de integer N.
 • z ^ (1/3) = (x ^ 3 + y) ^ (1/3) = x + y / (3x ^ 2 + 2y / (2x + 4y / (9x ^ 2 + 5y / (2x + 7j / (15x ^ 2 + 8y / (2x +...)))))).
 • Bijvoorbeeld, de derdemachtswortel van 10, waarvan de grootste integer kubus minder dan 10 is 2, dus z = 10, x = 2 en y = 2, berekenen. Aansluiten en het dragen van de schatting om gewoon x + y / (3x ^ 2 + 2y / (2x)) produceert (in de laagste termen) een schatting van 28/13 of ongeveer 2.153 (8). De volgende term produceert 265/123 of ongeveer 2,1544 (7), de volgende, 2260/1049 of ongeveer 2,15443 (3). Op het gemiddelde, elke vier termen produceert vijf meer decimalen van precisie.

Waarschuwingen

 • Het is gemakkelijk om een ​​rekenfout te maken. Controleer uw werk zorgvuldig en beoordelen.

Dingen die je nodig hebt

 • Pen of potlood
 • Stuk papier
 • Liniaal