Wkonl

Hoe te onderhandelen in China


Als je iets wilt kopen op de markt in China, moet je niet vergeten dat je het ten minste de helft van de oorspronkelijke prijs kan kopen als je weet hoe.

Stappen

Hoe te onderhandelen in China. Kijk rond in de markt en kiezen wat je wilt kopen.
Hoe te onderhandelen in China. Kijk rond in de markt en kiezen wat je wilt kopen.
 1. 1
  Kijk rond in de markt en kiezen wat je wilt kopen. Om te vragen wat iets is in het Chinees, vragen wat is dit, of 'Zhe shi shenme?' (Uitgesproken als 'jeh elastiek Shenma')
 2. 2
  De prijs te vragen. Zelfs als je denkt dat de prijs is goedkoop, het is niet. Als je ziet eruit als een vreemdeling, zal de leverancier automatisch bieden een prijs vele malen hoger dan de prijs aangeboden aan de lokale bevolking. Je moet doen alsof ze verbaasd of verontwaardigd.
 3. 3
  Bieden: 1/5 van de prijs. Ze kunnen boos zijn of doen alsof niet te willen verkopen.
 4. 4
  Maak je geen zorgen. Doen alsof je bent verlaten en beginnen weg te lopen. Zij zullen hoogstwaarschijnlijk bellen nadat u en bieden een middelste prijs.
 5. 5
  Bieden dezelfde prijs nog een keer. Ze zouden bieden een lagere prijs dan voorheen.
 6. 6
  Doe het opnieuw en opnieuw. Je zou kunnen bieden iets hogere prijs. Na het afdingen moet je in staat om het te kopen voor de helft af, of meer, van de eerste prijs.

Tips

 • Als je merkt dat je aangevallen door verkopers duwen producten in uw gezicht en dringen je iets koopt, negeer ze en blijven lopen. Als alternatief, een mooie manier om te zeggen dat je niet geïnteresseerd is bu yao, xie xie ("Ik wil het niet, dank u"). Dit wordt uitgesproken boo-`yow, Shie Shie (in die zin, het woord" yow "wordt benadrukt).
 • Als u bent Aziatische, of kijk begaanbaar Chinees, maar spreken niet de Chinese taal goed genoeg om te gaan voor een lokale, meestal spannen een wenkbrauw bij een leverancier eerst aangeboden prijs en barstte in lachen uit zou moeten leiden tot de verkoper bieden tegen hem-of haarzelf te verlagen de prijs, op een gegeven moment zullen ze weigeren om een ​​lager te gaan, heb je waarschijnlijk een goede deal op dit punt.
 • Als u te bieden een vijfde van de prijs en doen alsof om te vertrekken, als ze je niet bellen, kunt u niet kopen met die prijs. U moet bieden een hogere prijs in een andere winkel.
 • Vraag niet om een ​​prijs op een object, tenzij u geïnteresseerd in het kopen zijn. Verschillende locaties zullen leveranciers die toetakelen je een beetje om je om te verblijven als u interesse in de prijs tonen.
 • Als je een sterke beheersing van de Chinese u kunt tegenkomen verkopers zeggen "Omdat je spreekt zo'n goede Chinese jij bent mijn vriend, zodat ik je een vrienden prijs zal geven" Deze prijs is nog steeds te hoog.
 • De Chinese munteenheid is de yuan of renminbi (RMB). In Hong Kong, het is de Hong Kong Dollar.
 • Verkopers op Silk Street, Xi Dan, en Wangfujin zijn allemaal waarschijnlijk winkeliers die een beetje Engels of praten rekenmachines zal spreken. Het uitgangspunt prijzen hier hoger zal zijn die net betekent om harder te werken zijn.
 • Als je genoeg Chinezen om transacties uit te voeren met comfort kan spreken, vinden een kleinere lokale markt. Prijzen die beginnen zal lager zijn en de kraampjes zal minder druk zijn.
 • Verkopers in Hong Kong hebben minder kans om af te dingen. Je zou een 10% korting op de Temple Street krijgen, maar je gaat van de winkel worden geslingerd als je aandringen op een korting van 50%.
 • Winkel rond. Als je naar beneden gaat een van deze straten die honderden kleine winkels heeft, zul je waarschijnlijk zien hetzelfde over en over en degenen die het te verkopen dichtst bij de ingang zal zeer waarschijnlijk verkopen dit item voor de meeste. Vraag eens rond om uit te vinden wie biedt welke prijs voor de goederen. Proberen om de een dat is te verkopen voor de laagste te vinden, maar als je ze niet kunt vinden, maak je geen zorgen, gewoon iemand anders en begin je afdingen bij een vijfde of een-weer van deze laagste prijs. En als ze niet naar beneden gaan, naar de andere leverancier en zeggen dat hij verkoopt het voor ___ Yuan.
 • Indien mogelijk, moet je een stevige greep van de Chinese uitdrukkingen zoals hebben "Hoeveel?" en "Dat is veel te duur!" Hoe meer Chinezen je weet, hoe meer succes je afdingen zijn.
 • Als dit allemaal nieuw voor u, de praktijk op een lager geprijsd item dat u niet schelen dat veel over. Op deze manier zul je onder de knie hoe dit werkt voordat je probeert het met een item dat je sterk wilt kopen te krijgen.

Waarschuwingen

 • Uw succes kan afhangen van hoe scherpzinnig je bent. Je moet proberen vast te stellen vanuit gelaatsuitdrukking de griffie en of de bediende zijn / haar gedachten zal veranderen.
 • Ook controleren of de winkelier uitwisseling sommige valse noot tijdens het verwisselen van kleine geld. Vaak Mongools, Noord-Korea of ​​een non-descript valuta wordt teruggegeven terug als wisselgeld. Dus check voor RMB teken-jarige leeftijd.
 • De meerderheid van de winkels afdingen echter warenhuizen, boekhandels, overheid gerunde winkels en internationale bedrijven waarschijnlijk niet. Sommige kleine kraampjes die niet marchanderen kan hebben borden dit.
 • Pas toeristische vallen in de zware toeristische gebieden. De twee meest voorkomende Beijing valstrikken in het kopen van kunst of betuttelend een theehuis. Een vriendelijk "student" kan je benaderen en vragen in het Engels, dat onschadelijk te oefenen, maar als ze stel voor je ergens, ga niet! Zij kunnen je onder druk in het kopen van goedkope kunst tegen een zeer hoge prijs, of nodigen u uit om thee te drinken en stok je met een belachelijk dure factuur. Laat dit niet ontmoedigen om te praten met oprecht vriendelijke mensen. De val is gemakkelijk te voorkomen door aan te dringen op het hebben van thee of het zien van kunst op een locatie naar keuze.