Wkonl

Hoe te staartdeling doen

Long Division is een methode die wordt gebruikt om het antwoord op een wiskundig divisie probleem op papier te vinden. Staartdeling is in principe op korte divisie, maar de stap om de rest te vinden is gedaan met behulp van aftrekken. Deze methode is ook zeer goed te delen door twee of meer cijfers. Hoewel niet erg vaak op scholen onderwezen, ik vind dat de Long Division methode een primair onderdeel van het leren van wiskunde zou moeten zijn. Dus hier is hoe de methode werkt:

Stappen

Hoe te staartdeling doen. Beginnen met een voorbeeld.
Hoe te staartdeling doen. Beginnen met een voorbeeld.
 1. 1
  Beginnen met een voorbeeld. Bijvoorbeeld, als er zes champignons in een verpakking 250 gram, hoeveel krijgt elke mushroom wegen? In dit geval moeten we delen 250 met 6.
 2. 2
  Stel de vergelijking. Plaats het dividend (nummer worden verdeeld) onder het tableau, de deler (nummer doet de divisie) naar links buiten, en het quotiënt (antwoord) zal uiteindelijk gaan op de top.
 3. 3
  Vraag jezelf af hoe vaak de deler gaat in het eerste cijfer van het dividend, maar mag zij. In dit geval zou je vragen hoeveel keer 6 gaat in 2. Het antwoord is nul, zodat schrijven dat direct boven de 2.
 4. 4
  Vraag jezelf af hoe vaak de deler gaat in de eerste twee cijfers van het dividend, maar mag zij. Als uw antwoord op de vorige stap is 0 (waarvoor het in het voorbeeld), vouw vervolgens het nummer met een cijfer. In dit geval, zouden we vragen hoeveel keer 6 kan gaan in 25.
  • Werken in termen van gehele getallen. Als je trek een rekenmachine, zult u ontdekken dat 6 gaat in 25 in totaal 4.167 keer. Dat is niet het juiste antwoord voor het doen staartdeling met de hand. In plaats daarvan willen we 4.
 5. 5
  Zet het aantal keren dat de deler gaat in het dividend boven het tableau. Voor het voorbeeld, plaats 4 boven de 5, aangezien we zetten het in 25.
 6. 6
  Zet het resultaat van de deler vermenigvuldigd met het cijfer zet je gewoon in het quotiënt onder het dividend. Voor het voorbeeld, 6 keer 4 is 24. Nadat u hebt toegevoegd 4 aan het quotiënt (boven het tableau), zet 24 onder 25.
 7. 7
  Trek het nummer heb je in stap 6 van het dividend. Voor het voorbeeld zullen we aftrekken 24 van 25. (Merk op dat u niet aftrekken 24 uit 250. De reden hiervoor is dat u alleen werken met de eerste 2 cijfers van 250 voor nu.)
 8. 8
  Omlaag brengen van de volgende cijfer van het dividend, en deze toevoegen aan uw resultaat uit stap 7. Uw antwoord van Stap 7 moeten zijn een. Omdat 6 niet in 1 kan gaan zonder het te overschrijden, moet je naar beneden een ander cijfer te brengen. In dit geval zult u de 0 te pakken van 250 en voeg deze toe aan 1, waardoor het 10 (waarvan 6 in kan gaan).
 9. 9
  Herhaal dit proces met uw nieuwe nummer. Erachter te komen hoeveel keer 6 kan gaan in 10. Voeg dat nummer (1) aan het quotiënt boven het tableau. Vermenigvuldig 6 met 1, en het resultaat aftrekken van 10. Je moet eindigen met 4.
 10. 10
  Voeg een komma. Op dit punt in het voorbeeld, moeten we een tiental toe aan zowel het quotiënt en het dividend. Sinds 250 is een geheel getal, elk cijfer na de komma zal zijn 0, waardoor het 250.000.
 11. 11
  Herhaal hetzelfde proces als hierboven met uw nieuwe nummer. Erachter te komen hoeveel keer 6 kan gaan in 40. Voeg dat aantal (6) aan het quotiënt boven het tableau (verleden de komma). Vermenigvuldig 6 bij 6, en het resultaat aftrekken van 40. Je moet eindigen met 4 opnieuw.
 12. 12
  Weten wanneer te stoppen. In het geval van het voorbeeld kunt u krijg steeds 4 op 40-36 voor altijd, en voeg 6 tot uw quotiënt voor onbepaalde tijd. In plaats van dit te doen, stoppen met het probleem en rond het quotiënt. Want 6 is groter dan (of gelijk aan) 5, zou je rond tot 41.67.
 13. 13
  Zet het apparaat terug naar uw antwoord. Omdat het bijvoorbeeld gevraagd hoeveel elke paddestoel in een 250-gram verpakking van 6 weegt, moet u uw antwoord zetten in gram. Daarom is uw definitieve antwoord is 41,67 gram.

Tips

 • Begin met eenvoudige berekeningen.
 • Als je tijd hebt, is het een goed idee om eerst berekeningen op papier, dan controleren met een rekenmachine of computer. Vergeet niet dat de machines krijg soms de antwoorden verkeerd om verschillende redenen. Als er een fout is, doe dan een derde controle met behulp van logaritmen. Het is ook goed voor je hersenen gezond te doen mentale trainingen en niet vertrouwen op machines de hele tijd.
 • Een manier om de stappen te onthouden om staartdeling is: Heeft McDonald's Verkoop Cheese Burgers. D voor het nummer verdelen. M voor vermenigvuldigen. S voor aftrekken. C controleren of het product van de vermenigvuldiging is dan de deler. En B voor het omlaag brengen of er iets uit het dividend.
 • Kijk voor alledaagse praktische voorbeelden. Dit is handig bij het maken van de methodologie stok, want je kunt het zich tot het echte leven nut.

Dingen die je nodig hebt

 • Papier
 • Pen of potlood / Lead pencil
 • Gom