Wkonl

Hoe te stoppen met een workaholic

Het is gevaarlijk om een ​​workaholic te zijn. Hoewel u misschien een hoop werk af te maken, kunt u uw huwelijk in gevaar brengen, ruïneren uw relaties met uw kinderen, krijgen uitgebrand, en belanden in een vroege dood. Als je tijd hebt om een ​​meer plezierige, zinvol leven wilt, zullen de volgende stappen de weg wijzen..

Stappen

Hoe te stoppen met een workaholic. Wijzig uw waarden, zodat het werk niet langer het belangrijkste in je leven.
Hoe te stoppen met een workaholic. Wijzig uw waarden, zodat het werk niet langer het belangrijkste in je leven.
 1. 1
  Wijzig uw waarden, zodat het werk niet langer het belangrijkste in je leven. Tenzij je echt overtuigd in je hart dat er een aantal andere dingen meer waard dan werk, het is onwaarschijnlijk dat de andere stappen effectief zal zijn. U zult niet in staat om te zeggen "Nee" om overwerk, tenzij u oprecht zeggen "Ja" om iets wat je echt wil. Vraag jezelf af of je waarde hecht aan een van de volgende genoeg om hen een hogere prioriteit dan je werk op te geven:
  • Uw familie. Is uw werk zo belangrijk dat u liever het risico een en wrak uw relatie met uw kinderen in plaats van bezuinigen op uw werk?
  • Uw gezondheid. Bent u bereid om een stress-gerelateerde ziekte te krijgen en eventueel overlijden vóór de pensionering, omdat je werk is zo belangrijk?
  • Genot en gemoedsrust. Workaholics beweren vaak werken ze zozeer omdat ze genieten van hun werk. Maar als u zich richten op slechts een soort van genot, bent u waarschijnlijk te missen op het geluk en de gemoedsrust die komen met een meer evenwichtige levensstijl, met tijd om betekenisvolle relaties te koesteren en genieten van eenvoudige genoegens.
  • Geld. Wat is het nut van het hebben van zoveel rijkdom als je geen tijd om ervan te genieten hebben? Als je het doet omwille van de mensen die je liefhebt, bedenk dan dat de gave van de tijd meer dan de gave van het geld waard is.
  • Zodra u een vastberadenheid om uw werk verslaving aan te pakken, de volgende stappen kunnen helpen:
 2. 2
  Evaluatie van het effect van de verschillende soorten werk dat je doet. Bezuinigen op werk, dat relatief weinig voordeel voor de geïnvesteerde tijd geeft. Voor een item van het werk je mee op, vraag jezelf af: "Hoeveel mensen zullen een significant voordeel van deze krijgen Hoeveel mensen zijn ongeduldig te wachten voor mij om dit afmaken? ' Als het antwoord is: "Bijna niemand" denk twee keer of drie keer over de vraag of je moet echt doen, of doorgaan met het.
 3. 3
  Beperk het aantal werkopdrachten je accepteert. Finish een item van het werk voordat een andere. Heb niet het gevoel dat je elk item van het werk afmaken dat u bent begonnen. Gewoon omdat je al een hoop tijd op een stuk van het werk heb verspild, het betekent niet dat je moet meer verspillen. Denk goed na slecht niet gooien.
 4. 4
  Beperk de hoeveelheid tijd die u besteedt werken. Braaklegging een dag van de week, zoals zondag, als een dag van rust. Wees streng voor jezelf werkt niet op die dag. Als de computer is uw belangrijkste werkinstrument, probeer niet om de computer in te stellen op je rustdag. Stel kantooruren voor jezelf, waarbuiten je niet jezelf toestaat om te werken. Bijvoorbeeld, geen werk vóór 8 uur of na 07:00
 5. 5
  Wees flexibel over wanneer je doel om een stuk van het werk af te maken. Als andere mensen stellen termijnen voor u, het zij zo. Maar probeer niet om deadlines te stellen voor jezelf. Niet vandaag doen wat je redelijkerwijs kan uitgesteld tot morgen.
 6. 6
  Indien van toepassing, beperken de kwaliteit van het werk je doel te bereiken. Niet altijd streven naar super hoge kwaliteit werk wanneer het niet nodig is om het doel van het werk te bereiken. Zoals Chesterton zei: "Als een ding de moeite waard is, is het de moeite waard het slecht." Vooral als die maakt tijd vrij om iets anders nog meer de moeite waard te doen. Zien.
 7. 7
  Efficiënt zijn in het werk dat je doet. Als u zeer productief kan zijn in een relatief korte tijd, kunt u uw prestatie gebruiken om uw workaholic geweten rustig en laat je ontspannen buiten uw set werktijd. Als u stoppen met een workaholic, maar dat betekent niet je niet kunt hard werken, efficiënter werken, en streven naar een uitstekende kwaliteit. Maar je verstandige grenzen op je werk zo instellen dat het niet eten van de rest van je leven. Zie Hoe slim, niet hard werken.
 8. 8
  Mediteer op deze: Hoeveel mensen zeggen op hun sterfbed, 'Ik wou dat ik meer tijd doorgebracht in het kantoor. " Maak er een gewoonte van om je periodiek te vragen, de hele dag, "Als ik stierf in mijn slaap vannacht, zou ik blij zijn met de manier waarop ik heb mijn dag?" Zo somber als het klinkt, kan kijken naar je leven vanuit het perspectief van uw sterfbed uw prioriteiten schok op zijn plaats.

Tips

 • Train jezelf om positief te reageren op onderbrekingen. Wanneer is het doel van het werk aan andere mensen ten goede komen, dan elke keer als iemand komt en onderbreekt, kunt u het als een gouden kans om dat doel daar en dan te vervullen beschouwen.
 • Als je wakker te vroeg in de ochtend, niet te doen en iets nuttigs doen. Gewoon liggen rust rustig op je bed. Na een uur, kan je weer verder te slapen. Zo niet, heb je nog steeds mag je lichaam om de benodigde rust te krijgen.
 • Besteden serieuze aandacht aan uw echtgenoot / partner / ouder / kind / goede vriend toen ze dringen je zo hard niet te werken.
 • Ontwikkel een dagelijkse of wekelijkse routine van niet-werk activiteiten, zodat je leert om te genieten van andere dan werk dingen. Daartoe behoren onder meer regelmatige lichaamsbeweging, gebed of meditatie, lezen ontspannende of verheffende boeken, het luisteren naar of het afspelen van muziek of het bekijken van films. Het is nuttig om een ​​regelmatige inzet om iets met andere mensen, zoals gaan voor een wandeling samen, spelletjes spelen, ontmoeten voor koffie, familieleden of vrienden te bellen of bezoeken, of het hebben van een avondje uit te doen hebben. Maar pas op voor het proberen te pakken in te veel extra activiteiten, met als gevolg dat uw niet-werktijd eindigt zo druk als je werktijd.

Waarschuwingen

 • Pas op voor time management goeroes. Hoewel ze geven nuttige adviezen over efficiënt werken, hun technieken te stimuleren vaak de neiging te proppen in zo veel nuttig werk in een dag mogelijk. Terwijl als een herstellende workaholic, je doel is om uw werk te verlagen, niet verhogen.