Wkonl

Hoe te trekken uit het te laat voor een vergadering

Met een gemiddelde van zeventien miljoen vergaderingen per dag in Europa alleen al, zal er altijd een aantal door de laatkomer gehouden. Als je te laat voor een vergadering bent, is het beter om te stijgen naar de gelegenheid met genade in plaats van zinken in de vloer, en op voorwaarde dat je niet een gewone laat-nik, een beleefde en attente benadering van het te laat komen in een vergadering kan glad je weg in en heb je snel hersteld in ieders goede boeken. In dit artikel leert u hoe adequaat omgaan met te laat voor een vergadering.

Stappen

Hoe te trekken uit het te laat voor een vergadering. Begrijpen waarom andere deelnemers aan de vergadering hebben de neiging om de laatkomer ongunstig waarnemen.
Hoe te trekken uit het te laat voor een vergadering. Begrijpen waarom andere deelnemers aan de vergadering hebben de neiging om de laatkomer ongunstig waarnemen.

Grijpen waarom laatkomers ergeren deelnemers aan de vergadering

 1. 1
  Begrijpen waarom andere deelnemers aan de vergadering hebben de neiging om de laatkomer ongunstig waarnemen. Voor veel mensen is het hebben van een laatkomer voer een vergadering is een ergernis omdat op zijn meest elementaire, het is ook storend, of het kan tot iedereen anders als je een vitaal onderdeel van de bijeenkomst. Omdat op tijd zaken want hier is hoe laat komen kan bekeken worden door uw collega-deelnemers aan de vergadering:
  • Te laat komen wordt gezien als onbeleefd, onbedachtzaam, en zelfs door hen organiseren en bijwonen van de vergadering.
  • Als je de CEO of een topmanager, bent u het instellen van een norm die door je gedrag, een die gemakkelijk kan demoraliseren de medewerkers die niet opdagen op tijd.
  • Als je de leiding van de vergadering en je bent te laat, wat op zijn beurt zorgt ervoor dat de vergadering om overuren te draaien, zal je niet winnen geen populariteit wedstrijden!
  • Als het een sollicitatiegesprek, je laat komen vertelt echt de interviewers die je niet zo geïnteresseerd in de job. Zelfs met verkeer excuses, zal interviewers verwacht je beter te worden georganiseerd om die vroege ochtend verkeer te vermijden...
  • Te laat komen maakt de deelnemers het gevoel dat je de waarde zelf over hen. Cherish andermans tijd zo veel als je eigen, anders ben je het verspillen van hun tijd en het draagt ​​dun als herhaald.

Te laat voor een vergadering op het werk

 1. 1
  Bereiden. Als je weet dat je gaat te laat voor een vergadering, althans de voorbereiding van de dingen die je nodig hebt bij je te hebben voor de vergadering. Regel uw documenten, bestanden, agenda, laptop, enz., te grijpen als je haast aan de vergadering.
 2. 2
  Waarschuw relevante mensen op voorhand. Als het mogelijk is of geschikt om dit te doen, probeer je traagheid waarschuwen van tevoren omdat dit laat de organisator van de vergadering, alle presentatoren en aanwezigen weten dat u zal worden weergegeven, zij het te laat.
  • Een opmerking of een oproep om je baas of via een collega zal een goede manier om de vergadering stoel waarschuwen dat je nog steeds van plan om ondanks de te laat gekomen zijn.
 3. 3
  Volg uw werkplek cultuur als de cue voor het invoeren van een vergadering laat. De formaliteit of informaliteit van uw werkplek zal een beslissende factor in hoe je lijst aanvoeren in de vergadering laat zijn. Het belangrijkste is om niet te onderbreken, maar te wachten op een natuurlijke pauze om geen excuses voor je laat komen aanbieden.
  • Wees er zeker uit te zetten of zwijgen uw mobiele telefoon voordat u de vergadering!
  • Voor een formele werkplek cultuur, is het het beste om te proberen en houd je hoofd laag en zo onopvallend mogelijk. Geef je verontschuldiging aan de persoon die het voorzitterschap of het leiden van de vergadering rustig, op voorwaarde dat het niet onbeleefd om, of waar sprake is van een passende pauze in procedure. Een eenvoudige verklaring volstaat, zoals "Sorry dat ik laat ben, onze Londen client genaamd", om niet op te houden de voortgang van de vergadering.
  • Als er een presentatie gang, vergeet het aanbieden van enige verontschuldiging in deze fase, tenzij je baas sidles aan u vragen om een ​​gefluisterd excuus. In plaats daarvan, slip in, gaan zitten en stil te zijn totdat een geschikte gelegenheid zich voordoet om je te laat komen uitleggen.
  • Voor een informele werkcultuur, kunt u mogelijk om een ​​beetje te injecteren in uw late aankomst, misschien een glimlach en een schouderophalen, en een snelle, leuke anekdote van wat je vertraagd. Hoeft echter niet overdrijven, en bereid zijn om zich te vestigen recht in zaken.
 4. 4
  Waar het mogelijk is of geschikt is voor uw laattijdigheid leggen, niet verzinnen verhalen. Vroeg of laat zal elke dekking verhalen worden blootgelegd, vooral als je niet in iemands voordeel. En duidelijk, voor de hand zal worden opgepikt door iedereen! Let in het bijzonder wat niet werkt:
  • Iets te zeggen in de trant van: "ik iets dringend / dingen zou mislukt zijn doen was als ik niet achterblijven". Dit is ook bekend als de 'blussen van de branden "excuus. Het ergert mensen, omdat het eerste, het riekt van wijlen persoon waarnemen van zichzelf als onmisbaar - en als het waren echt dat bedrijf-behoud, waarom niet het hele team word gevraagd om de toonhoogte in?! Ten tweede, als het een constante excuus, het maakt iedereen het horen van het verdacht dat de late persoon is gewoon een heel slechte rechter van de tijd.
  • Constante laattijdigheid. Het ergert je collega's omdat ze moesten zitten door de vervelende start, dus waarom kan je niet. Als u er een gewoonte van, zullen ze er een gewoonte van niet looping u aan bij wat je hebt gemist maken. Een uitzondering kan worden gemaakt als je het bedrijf onvervangbare lijm - uw werkplek zal zeker laten weten als je dat zeldzame, cruciale persoon - anders, bent u in hetzelfde schuitje als iedereen.
 5. 5
  Doe je best om productief bijdragen aan de bijeenkomst als je er bent. Hoewel het belangrijk is te glijden in de vergadering onopvallend, kunt u uzelf verlossen door niet een krimpende violet tijdens de vergadering, en door actief deel te nemen. Sommige dingen in gedachten te houden, echter:
  • Niet te lanceren in een langdurige aanval of de verdediging op iets dat kan heel goed in detail hebben uitgelegd en voorafgaand aan uw aankomst opgelost. Als je niet zeker bent, voorafgaan door te zeggen iets als "Ik wil graag praten over X, maar ik ben niet zeker als je al dit onderwerp eerder aangesneden." Kijk om je heen om te zien hoe mensen reageren op je keu uit te putten.
  • Doe je uiterste best niet verveeld of fidget te kijken tijdens de rest van de vergadering. Dat zal alleen maar bevestigen aan mensen dat je vertraging komt omdat je niet geïnteresseerd waren.
  • Lijkt helemaal op zijn gemak. Niet doen, onder geen enkele omstandigheid, lijkt frazzled of niet op de top van je spel. Blijven ongedwongen maar bezig met de directe procedure.
 6. 6
  Overweeg excuses aan collega's na de vergadering. Leden benadering van uw team na de vergadering en leg uw situatie, zodat ze niet slecht mond je achter je rug. Dit is belangrijk. Menig topman kandidaat werd tot zinken gebracht door een gebrek aan bemiddeling. Verontschuldigen en uitleggen dat je op een belangrijk gesprek, enz.

Te laat voor een vergadering in een andere plaats

 1. 1
  Erken dat je gaat laat het moment zijn dat je het weet. Als je merkt dat je opeens vast in het verkeer, de beste zakelijke etiquette is aan de persoon of hun administratief medewerker bellen, excuses en vragen:
  • Als het goed is voor u om te komen nog steeds in en houd de benoeming, ook al zul je wel 15 of meer minuten te laat. Het is van vitaal belang om een ​​redelijke tijd te schatten voor uw late aankomst, omdat hiermee de receptioniste om het dagboek te controleren om te zien of je zal te laat leiden tot andere dingen om uit zijn schema.
  • Als je gaat te laat komen door een half uur of meer, vragen om een ​​herschikking van de afspraak of als het nog goed te komen.
  • Neem je keu van hun antwoorden. Ofwel zetten zo snel als je kunt, of opduiken op tijd voor de herschikte afspraak.
 2. 2
  Excuses aan de persoon die verantwoordelijk is voor de vergadering zodra u aankomt. Geef een korte, feitelijke reden van uw late aankomst en laat hen weten dat u nu graag aan de slag.

Tips

 • Als je te laat komen om de bijeenkomst is zo slecht, toevlucht tot de "niet afreisden naar alle" truc. Dit mag alleen in een ernstige noodgevallen en herhaald gebruik daarvan zal slecht worden bekeken. Onthoud ook dat het gebruik van deze truc als je niet echt een echte crisis bij de hand (bijvoorbeeld plotselinge ziekte, familieomstandigheden, verkeersongeval, enz.), de risico's verminderen van het aantal keren dat mensen snijden je speling voor wanneer je echt ervaart een noodsituatie.
 • Niet deze SOP maken (standaard procedure) Als u een late persoon, probeer dan te zien op tijd. Maatregelen nemen om toekomstige laattijdigheid voorkomen. Stiptheid is belangrijk en als je regelmatig laat om vergaderingen, is het tijd om te evalueren waarom je jezelf te saboteren.
 • Als onderdeel van het verbeteren van uw vergadering bijwonen, probeer dan:
  • Een alarm instellen en de computer klokken.
  • Het verzenden van jezelf herinneringen.
  • Uw horloge instellen van een voorsprong van 15 minuten. Als de 15 minuten deal niet werkt, overweeg dan een baan zonder tijd-parameter.
  • Waardoor voor voldoende overgangstijd tussen uw activiteiten, zodat u uiteindelijk niet te laat standaard. Plannen in de tijd buffers rond vergaderingen.
 • Uw team zal normaliter voor u een keer op principe, omdat ze iets soortgelijks hebben gedaan op een punt of een ander, maar reken er niet op je team te dekken voor u de hele tijd, zeker niet als je de baas bent, of je hebt trok het late stunt een keer te veel.

Waarschuwingen

 • Als je een recidivist in het omzetten van de bijeenkomsten laat, zal je team uiteindelijk bitter en boos. Onvermijdelijk, zullen ze zich tegen je en maken het hun persoonlijke doel om je te zien glijden op je excuses.
 • Als je te laat bent, en je maakt een direct verslag, dat betekent dat het directe verslag is te laat ook. Niet een goede kijk.
 • Er zijn een aantal bijeenkomsten waar het te laat zal waarschijnlijk verlies je de kans. In het algemeen, interviews en audities wachten op niemand, en geeft een zeer slechte indruk van uw vermogen om te zijn punctueel. Mensen houden niet van het zien van een gebrek aan stiptheid in het begin, voordat ze echt weet je.
 • Het is ook geen goed idee om te blijven belangrijke mensen te wachten, zoals de president, de premier, of royalty. Tenzij je een koning of president zelf...

Dingen die je nodig hebt

 • Alles wat je moet hebben in de vergadering - rapporten, agenda, pennen, papier, enz. - geen slechte voorbereiding toe te voegen aan de traagheid!
 • Voorafgaand onderzoek over dienstregelingen, afstanden, enz. om naar een vergadering als je nog nooit naar de locatie geweest voor
 • Telefoon of e-mail messaging vermogen