Wkonl

Hoe de laatste zin in een paper schrijven

Alles is goed al goed De hardste straf voor sommige schrijvers te schrijven in een paper kan de laatste zin zijn. Hier zijn enkele tips over het schrijven van die slotzin.

Stappen

Hoe de laatste zin in een paper schrijven. Schrijven met het thema van het essay in het achterhoofd.
Hoe de laatste zin in een paper schrijven. Schrijven met het thema van het essay in het achterhoofd.
 1. 1
  Schrijven met het thema van het essay in het achterhoofd. Uw laatste zin aansluit op uw overkoepelende thema is een must, want het zal de lezer verlaten met een gevoel van afsluiting. Als uw essay heeft geen thema, heb je grotere vis te bakken.
 2. 2
  Herlees uw afsluitende paragraaf. Welke punten heb je al gedaan? Woorden heb je al geschreven? Zinsstructuren heb je al gebruikt? Als het is al gezegd en gedaan, krassen, de laatste zin moet analyseren, niet per se herformuleren.
 3. 3
  Bepaal wat voor soort noot die u wilt eindigen op. Het doel van de laatste zin is uw conclusie geven wat oomph, wat betekent dat een beroep op de lezer emotioneel. Er zijn verschillende manieren om te gaan over dit te doen:
  • Gebruik humor. Een laatste zin, dat maakt de lezer lachje zullen goede blijvende indruk te maken. Gebruik alleen humor als het geschikt is voor uw essay.
  • Kijken naar het grote plaatje. Pulling iets terug van je onderwerp tot zijn bredere effect aan te tonen zal uw lezer verlaten met een warm en fuzzy gevoel. Echter, het zoomen te ver (bijv. "En dat is waarom iedereen moet eten!") Kan een verklaring vaag, voor de hand liggende, en ineffectief maken.
  • Verwijzen naar de titel. Verstrengeling de titel in uw laatste zin kan een "cirkel" effect te geven aan uw essay. Om dit gemakkelijk te doen, bespaart je titel tot het einde, neem dan een sleutelzin uit je laatste zin te gebruiken als uw titel.
 4. 4
  Gebruik een soepele overgang. Ongeacht hoe briljant je zin kan worden, zal de lezer niet in staat zijn om het te waarderen als het barst abrupt van de conclusie, paragraaf. Op basis van de zinnen in de aanloop naar de laatste een, schrijf een overgangsregeling zin (of zelfs een hele overgangsregeling zin) dat de laatste zin bindt aan de afsluitende paragraaf als geheel. Sommige toepasselijke overgangs zinnen kunnen zijn: immers daardoor daardoor gezien deze feiten, enz.
  • Merk op dat niet alle overgangsregeling zinnen moeten gaan naar de zeer voorkant van uw straf. Ex. "Jane Goodall was immers een vrouw van twee werelden."

Tips

 • Probeer niet op te sommen je hele essay met een volzin. Dat is wat je conclusie is. In plaats daarvan, zorg ervoor dat uw slotzin laat de lezer met een interessante gedachte.
 • Lees je laatste zin aan vrienden en familie. Vragen voor hun inbreng.
 • Nogmaals, kunt u overwegen een vraag als je einde. Het zal de lezer verlaten met een interessante gedachte en iets anders te denken na het lezen. Maar zorg ervoor dat je uiteindelijk niet op iets helemaal off topic.
 • Praktijk. Hoe meer je schrijft, hoe beter je wordt op alle aspecten van het schrijven, met inbegrip van het schrijven van een definitief vonnis. Je moet gewoon naar de belangrijkste idee van uw werk / essay onthouden.
 • Dus wat? Beantwoord deze vraag en je zult goed op uw weg naar het schrijven van de laatste zin. (Toepassen van uw idee naar de wereld van de lezer, bijvoorbeeld, is een geweldige manier om dit te doen.)
 • Proberen met behulp van de eerste zin als men in de laatste paragraaf. Vergeet niet de conclusie wordt verondersteld om de eerste paragraaf herformuleren.