Wkonl

Hoe een carrière switch

Het maken van een grote carrière verandering is nooit gemakkelijk, vooral als je kinderen hebt om te ondersteunen, een hypotheek te betalen, en een auto aan de hand. Maar als je de motivatie hebt, kun je het doen. Hier is hoe.

Stappen

Hoe een carrière switch. Pakken de gouden vraag.
Hoe een carrière switch. Pakken de gouden vraag.
 1. 1
  Pakken de gouden vraag: Als je al het geld in de wereld, wat zou je doen met jezelf? Hou je niet in. Dit is brainstormen tijd. Maak een lijst van alle dingen die je eerder zou doen met je tijd. Uw eerste paar antwoorden zal waarschijnlijk iets als: Neem een ​​tropische vakantie, meer tijd doorbrengen met de kinderen, enz. Maar duw je denken verder dan dat. Vraag jezelf af of je tevreden bent met strikte werktijden, goed aan hogere overheden, etc. Als dit is wat je niet bevalt, dan streven naar een zelf actualiseren baan die je geeft precies wat je wenst of hoopt te bereiken.
 2. 2
  Evalueer uw vaardigheden en talenten. Vraag jezelf af: Wat ben ik goed in? Wat heb ik de meeste doen het leuk? Noteer elke vaardigheid die je in staat bent. Wees niet verlegen. controleren om te zien of uw huidige baan geeft je voldoening en maakt gebruik van alle mogelijkheden.
 3. 3
  Identificeer overdraagbare vaardigheden. Na de beslissing welke carrière het beste bij u past, en hebben een lijst van alle bekende vaardigheden en talenten, bepalen welke vaardigheden het beste zal overdragen dan in je nieuwe lijn van het werk. Hoe langer de lijst hoe gemakkelijker de overgang. Als u slechts enkele of geen overdraagbare vaardigheden, wees niet ontmoedigd. Streef uw passie om geluk te vinden. Onthoud altijd dat nieuwe vaardigheden gemakkelijk kan worden geleerd. Andere ervaringen kunnen ook deze overgang gemakkelijk. Aantal elementaire sociale vaardigheden zijn al verworven. Geef jezelf een boost en wat krediet.
 4. 4
  Denk aan banen die u in staat om te doen wat je echt wilt doen, althans in een bepaalde vorm, en pas je vaardigheden en talenten elke dag. Wees creatief en open-minded. Focus op wat je innerlijke gevoelens begeleiden je te doen.
 5. 5
  Voeren informatieve interviews. Informatieve interviews zijn een juweeltje tweeledig: je krijgt direct praten over je overwogen beroep van de werkelijke professionals, en bereik je tijd met mensen die mogelijk de macht hebben om u later langs de lijn huren - 17:05, 11 januari 2009 (GMT. )
 6. 6
  Overwegen uw financiële situatie. Hoeveel kost het, op maand-en jaarbasis, om uw huidige levensstandaard te ondersteunen? Bent u bereid om uw standaard verlagen, zodat u kunt een baan die minder betaalt nemen? Probeer als aanvulling op uw inkomen op andere manieren. Kleine investeringen of een part-time bedrijf financieel kan make-up voor het tekort, moet uw nieuwe carrière minder betalen. Het kost veel moed om iets wat je hartje begeert te doen ten koste van een aantal financiële schade. Ga er voor als dit je gelukkig zal maken.
 7. 7
  Maak een lijst van alles wat je wilt in je nieuwe baan, en een van alles wat je doet niet. Werken geleidelijk aan naar uw wensen en wants.Stay gefocust en laat je niet te laten afleiden langs de weg.
 8. 8
  Blader functiebeschrijvingen in uw gewenste veld. Bezoek een site als Salary.com om uit te vinden hoeveel u kunt verwachten te verdienen in je nieuwe carrière. (Echter, beseffen dat Salary.com is NIET de bron bedrijven gebruiken om salarissen-zij gebruiken diensten die andere bedrijven overzien. Salary.com toont slechts een mogelijke gemiddelde van de salarissen en is een fatsoenlijke algemene plek om te beginnen voor de carrière info.) Raadpleeg ook de Occupational Outlook Handbook te zien hoe competitief de arbeidsmarkt kunnen zijn.
 9. 9
  Controleer de lokale scholen voor cursussen en programma's die u een voorsprong kunnen geven. Start met het 's nachts lessen terwijl je nog bij je huidige baan. Vaststellen verstandhouding met je leraar - hij of zij zal blijken te zijn een waardevol naslagwerk zijn als je solliciteert naar een nieuwe baan. Beheer uw tijd effectief.
 10. 10
  Vrijwilliger voor organisaties met betrekking tot de gewenste carrière. Bijvoorbeeld, als je wilt werken in de architectuur, vrijwilliger voor Habitat for Humanity, die huizen voor kansarme gezinnen bouwt. Je krijgt ervaring, en ze krijgen een helpende hand!
 11. 11
  Netwerk. Praat met mensen in uw gewenste veld. Leg je situatie. Vraag hen om advies. Geef hen uw contactinformatie. Als wat ze zeggen waar is - "Het is niet wat je weet, het is wie je kent" - dan is voorzien in al uw basissen in deze afdeling.
  • Netwerken Regels zijn niet meer dan de sterkst mogelijke richtlijnen voor je effectief gebruik van deze belangrijkste van alle zoeken naar een baan vaardigheden. In slechts een paar regels Ik ga u de basis te geven:
  • Herken je eigen individuele waarde, inbreng en kracht. Als je niet kan, of niet, niemand anders zal ofwel.
  • Krijgen om minstens drie mensen meer senior dan u binnen uw beroep, die in staat zijn om u advies en professionele inbreng te geven zal zijn weten.
  • Een van de meest fundamentele regels netwerken in contact te houden met mensen regelmatig en niet alleen als je iets wilt.
  • De moeite om mensen persoonlijk te ontmoeten in plaats van alleen met ze te praten aan de telefoon, of e-mailen ze.
  • Laat zien dat je geïnteresseerd bent in hen als persoon, in plaats van alleen een kans voor u om jezelf vooruit te zijn.
  • Als je hoort over prestaties van een contactpersoon te schrijven om hen officieel te feliciteren.
  • Wanneer netwerken zorg ervoor dat je 'iets mee aan de partij' in plaats van te verwachten dat eenrichtingsverkeer.
  • Iets anders dan informatie en advies, of nieuwe contacten te ontmoeten verwachten nooit.
  • Na een ontmoeting met elk nieuw contact, vraag om feedback op hun eerste indruk van u.
  • Wees gul in uw dank aan mensen die doen je te helpen, dit is een van de belangrijkste netwerken regels.
  • Doe je best om een ​​goed geheugen voor namen en gesprekken van de mensen die je hebt met hen te ontwikkelen.
  • Niet alleen moeite met die senior aan u, andere mensen hebben unieke kennis en hun eigen contacten.
  • Bouwen van een lange lijst van al je contactpersonen.
  • Zorg ervoor dat je reageert met informatie en advies wanneer anderen contact met u op.
  • Netwerken is voor het leven niet alleen voor een nieuwe baan. Blijven werken aan het en het zal werken voor u.
 12. 12
  Sparen genoeg geld om jezelf te steunen voor 3-6 maanden, of hoe lang je dat het zal duren om een baan in je nieuwe carrière die je voldoende ondersteuning vinden. Nogmaals, blijf geconcentreerd.
 13. 13
  Schrijf een nieuw CV. Zorg ervoor dat u uw doelstellingen (op basis van stap 1), onderwijs (stap 6) en relevante ervaring (stap 7) omvatten. Zie ook Hoe maak je een CV te schrijven.
 14. 14
  Passen voor de banen die je alle kwalificaties voor niet zou kunnen hebben. Als er een positie die te mooi om waar en boven en buiten wat je bent gekwalificeerd voor te zijn lijkt, gelden toch. Er is weinig te verliezen, met uitzondering van de tijd en de kans bestaat, kunt u misschien precies wat het bedrijf zoekt.
 15. 15
  Begin uw zoektocht naar een baan en veel geluk!

Tips

 • De meeste mensen de diepste beroepsonderwijs passies vallen onder drie categorieën: onderwijs, helen, en het creëren. Als je focus in je carrière is op het doen van een van deze drie dingen, je bent veel meer kans om voldoening putten uit je werk.
 • Het hebben van een echtgenoot met een vaste baan maakt schakelen carrière een stuk makkelijker, maar is geenszins noodzakelijk. Je moet echter trachten de morele steun van vrienden en familie.
 • Overwegen het doneren van uw tijd gratis als uw nieuwe gekozen beroep stelt dit, om u te helpen ervaring op te doen en mensen in het veld te ontmoeten.
 • Overwegen de rollen binnen uw werkplek u een meer lonende ervaring te geven.
 • Bouw een kameraadschap met uw kantoor mates.

Waarschuwingen

 • Denk aan je huidige carrière en de hoeveelheid tijd die je nodig hebt met pensioen te gaan. Het kan beter aan de stok met het werk dat je hebt, met pensioen een beetje vroeg te zijn, neem dan iets meer de moeite waard. Bail out vroeg als je een goede pensioenregeling in gevaar kan brengen sommige van uw andere doelen.