Wkonl

Hoe je breuken delen door breuken

De meesten van ons weten hoe op hele getallen delen door gehele getallen, vooral als je al dit doet. Maar ben je zo zeker weet wat te doen als het fracties in plaats van gehele getallen? Bijvoorbeeld, hoe zou je een probleem als 2/3 ÷ 3/7 op te lossen? Zo niet, wees maar niet bang, hier is hoe breuken delen door breuken.

Stappen

Hoe je breuken delen door breuken. Om dit te doen, draai het nummer dan (bijvoorbeeld, zou het omgekeerde van 3/7 zijn 7/3).
Hoe je breuken delen door breuken. Om dit te doen, draai het nummer dan (bijvoorbeeld, zou het omgekeerde van 3/7 zijn 7/3).
 1. 1
  Om dit te doen, draai het nummer dan (bijvoorbeeld, zou het omgekeerde van 3/7 zijn 7/3). Een ander woord voor het draaien van een fractie is "omkeren".
 2. 2
  Wijzig de divisie teken om een vermenigvuldiging teken. Dus dit voorbeeld wordt 2/3 x 7/3.
 3. 3
  Indien mogelijk, annuleert alle factoren die gemeenschappelijk zijn voor de teller (bovenste getal) en noemer (onderste getal) alvorens te vermenigvuldigen. In deze foto De breuk die verschilt van de ene in de andere stappen. Het is slechts een voorbeeld van verlaging van de fracties om hun kleinste gemene factoren.
 4. 4
  Vermenigvuldig de fracties.
  • de tellers. In dit voorbeeld zou het 2 x 7, die gelijk is aan 14.
  • de noemers. In dit voorbeeld zou het 3 x 3, waarbij 9 gelijk.
  • Het resultaat is 14/9.
 5. 5
  Converteren naar een gemengd getal, indien nodig. 14/9 is een onechte breuk (de teller groter is dan de noemer). Dat is oke, de meeste van de tijd. Maar wilt u misschien om het te herschrijven als 1 5/9. (De 1 is omdat 9 gaat in 14 keer, de 5 is de rest van deze deling.) Dus het antwoord zou zijn 1 5/9.
 6. 6
  Als u een real life voorbeeld nodig, probeer dan met behulp van een recept. Het is een geweldige manier van leren voor jezelf en als je probeert om een ​​vriend of student te leren, het is ook een geweldige manier om het te leren. Bijvoorbeeld, zeggen dat je het maken van een taart. Het recept vraagt ​​om 1/3 van een halve liter melk en moet je weten hoeveel batches van beslag die u kunt maken uit het gehele pint. Het antwoord is drie - en hier is waarom:
  • 1/3 van een pint gaat in een pint driemaal.
  • Zoals '2 gaat in 8 viermaal "is 8/2 = 4, dan 1/3 gaat in 1 driemaal en wordt uitgedrukt als 1 ÷ 1/3 = 3. 1 ÷ 1/3 is 3/3.

Tips

 • Volg eventuele specifieke aanwijzingen gegeven als deel van het probleem. Als het zegt te vereenvoudigen, doe het dan. Als dit niet gebeurt, vraag dan de persoon bijles of leer je voordat je dat doet.
 • Bij vermenigvuldigen, moet u mogelijk nummers wanneer annuleren. Zoals 1/4 x 2/1, kunt u de 4 (noemer) en 2 (teller) opheffen om 2 en 1, respectievelijk worden, want elk getal deelbaar door 2.
 • Uw docent of leraar kan je deze op een andere manier te doen, maar dit is de meest voorkomende manier.

Dingen die je nodig hebt

 • Pen en papier of een elektronisch schrijven apparaat