Wkonl

Hoe je in de voorkant van grote groepen mensen spreken

Het moment is gekomen. Je staat op het punt een belangrijke toespraak voor een grote menigte te maken. Je loopt, maak je klaar, je mond open... dan stilte regeert de kamer. Hier is iets voor je te doen om effectief te spreken voor die grote menigte.

Stappen

Hoe je in de voorkant van grote groepen mensen spreken. Schrijf een toespraak.
Hoe je in de voorkant van grote groepen mensen spreken. Schrijf een toespraak.
 1. 1
  Schrijf een toespraak. Noteer weinig aantekeningen over wat je wilt opnemen in uw toespraak. Is er een bepaald onderwerp die je hebt over te spreken, of is het je eigen ding? Onderzoek het! Vind interessante feiten over je onderwerp op te nemen. Voeg in speciale effecten in uw toespraak. Maak het publiek denkt! Zet pauzes in uw toespraak waar er punten om echt na te denken over iets, als een ervaring uit het verleden, een antwoord op een vraag, of een advies zou zijn. Noteer zinnen of alinea's die deel uitmaken van het publiek te visualiseren iets. "Stel je voor..." of "Wat als..." Er zijn twee manieren om te beginnen van zoiets. Misschien voeg in een kleine humor aan uw toespraak. Een grapje zo nu en dan zal een persoon die geïnteresseerd zijn in uw toespraak te houden.
 2. 2
  Controleer uw toespraak. Zorg ervoor dat er geen dingen die je bent beschaamd om te zeggen, of zijn niet positief over de uitspraak. Het zal ook helpen om geen gebruik van woorden die je niet de betekenis te kennen, zodat je een verkeerde woord gebruikt of niet geef het de juiste emotie. En ook, als je te veel woorden dat mensen niet weten wat de definitie van, dat alleen al zou ze niet de zorg voor uw toespraak, gezien het feit dat ze zouden geen idee waar je het over gebruiken. Maken het lijkt alsof je het schrijven van een essay voor school, en ga door de grammatica, spelling, interpunctie, enzovoort. Zelfs de geringste fout kon u omhoog knoeien. En tenslotte, een vriend of twee lezen over uw speech. Vraag hun mening over het, voor de dingen die je zou kunnen verbeteren, en vragen stellen over het om te zien of ze kregen het punt over wat de hele zaak over ging. Zien of ze daadwerkelijk van geleerd. Met behulp van deze pointers, maak een laatste toespraak, waardoor het de beste wat je kan maken.
 3. 3
  Zorg ervoor om thuis te oefenen als je nerveus. Hoe veiliger je voelt, hoe minder waarschijnlijk dat je te zenuwachtig. Als de menigte gooit je af, stel je eens voor dat je in je kamer (of waar je geoefend) gewoon te doen een laatste praktijk.
 4. 4
  Wees jezelf. Doen iets in dit hele bedrijf als vorm gewoon om te proberen om indruk niet schrijven. Voeg een beetje iets om uw toespraak te zeggen "Dit ben ik, dat mijn toespraak, niet die andere persoon daar". De meer "u" maak je het, hoe minder werk je moet doen, wat betekent dat hoe minder je zult moeten maken.
 5. 5
  Maak jezelf nota kaarten. Ze zijn een stuk gemakkelijker te gebruiken dan het doorzoeken van uw toespraak als je niet meer weet het volgende punt van discussie. Probeer niet te veel op een kaart. Meestal, een kaart per point werkt, maar als er veel informatie voor een, verplaatsen naar twee of drie kaarten, alles om de hoeveelheid van het kijken je doet te beperken. Geen volledige zinnen opschrijven, gewoon opschrijven eenvoudige notities en vragen voor u om te onthouden wat er aan de hand. Dit helpt ook je oogcontact houden.
 6. 6
  Als het gaat uiteindelijk neer op dat moment, neem een moment om diep te ademen. Niet alleen een beetje 1 seconde inademen, uitademen. Adem gedurende 10 seconden en uitademen voor hetzelfde bedrag, en zorg ervoor dat je inademt, zodat uw buik beweegt uit, en je schouders niet omhoog. Als het niet werkt de eerste keer, doe het opnieuw, en opnieuw, totdat je voelt ontspannen en klaar. Dit alleen al zou weggooien genoeg nervositeit om je door de speech.
 7. 7
  Zoeken in de menigte voor een buddy of familielid. Gebruik ze als een motivatie om de beste spreker die je kunt zijn. Als je ze niet kunt vinden, alleen niet vergeten dat ze er zijn en ze je zien, zelfs als je ze niet zien.
 8. 8
  Beginnen te spreken. Wachten, beginnen te spreken, langzaam! Wat je denkt is te traag is perfect. Wat je denkt is precies goed is te snel meestal voor de mensen luisteren. Articuleren alles! Het is grappig hoe een woord kan veranderen in iets totaal anders dan je onderwerp omdat u niet de juiste geluiden hebben gebruikt, maar het zal niet zo grappig zijn voor u! Met dit in gedachten, spreken. Meestal, na een paragraaf of zo van spreken, begin je te beseffen: "He, dit is niet slecht!" en het is makkelijker om door te gaan. Als het niet klikt in dan, geef het een beetje meer tijd.
 9. 9
  Zorg ervoor dat emotie toe te voegen aan uw toespraak. Hoe vaak heb je eigenlijk luisteren naar een toespraak van iemand die monotones of geluiden alsof ze alleen het lezen door middel van een paper. Boring! Doe alsof je een film acteur / actrice. Iedereen ziet wat je doet, en je wilt een hoop geld te verdienen voor de film, en niet ontslagen. Als je kunt, verplaatsen, gebruiken handgebaren, als je echt wilt om diep graven, handelen uit een deel van uw betoog, terwijl je het zegt. Als dat de aandacht van mensen te krijgen, zal niets. In het midden van uw toespraak, stop en vraag een toeschouwer een vraag om advies over een punt dat u op het punt om te maken te krijgen, dan blijken ze goed of fout. Probeer het krijgen van een advies van iemand die lijkt te drijven af, alleen maar om hun aandacht terug te krijgen. Sommige mensen luisteren zullen zijn en beginnen te denken "goed punt", "dat is waar", of, als ze meer kinderlijke, "Je was Ha ha verkeerd!" Dat toont aan dat mensen aandacht. Zorg ervoor dat je vraag te stellen en toe pauzes. Alles doen om de mensen denken! En zorg ervoor om oogcontact te hebben met het hele publiek (of kijk rechts boven de menigte als je niet wilt rechts kijken naar hen).
 10. 10
  Veel plezier ermee en geniet ervan. Als je haat het, zal het publiek haat het. Maar als je veel plezier ermee, het is aan uw woorden, en het publiek zal plezier hebben, ook.

Tips

 • Vertrouw op jezelf!
 • Spreek langzaam!
 • Glimlach
 • Weet waar je het over
 • Wees zelfverzekerd en energiek-niet eng energie, maar naar de plaats waar het is leuk voor iedereen.
 • Hebben emotie
 • Als je krijgt kriebels en vlinders, neem een ​​paar keer diep adem om jezelf te kalmeren en luid te spreken, vooral voor een groter publiek.
 • Praktijk. Regelmatige beoefening met een kleine groep als toastmasters zal je zelfvertrouwen op te bouwen en verbeteren van uw communicatie-technieken. Controleer www.Toastmasters.Org naar een club te vinden in uw omgeving.
 • Weten wat voor een publiek dat u het aanpakken om op voorhand te kunnen om de juiste dictie (woordkeuze) voor te bereiden.

Waarschuwingen

 • Als je rotzooi op keer, begin dan niet doen alsof het het einde van de wereld, anders zal het lijken alsof het voor je.
 • Niet te hard proberen het schrijven van een speech. Als er niets tot u komt, neem een ​​pauze.
 • Wees niet negatief over uzelf of uw toespraak.

Dingen die je nodig hebt

 • Potlood
 • Papier
 • Vrienden / familie
 • Begeleiden
 • energie en zelfvertrouwen