Wkonl

Hoe je open vragen stellen

Het stellen van vragen is een eenvoudige manier om informatie te verzamelen. Maar zoals alles, er is een vaardigheid om het. Vragen is een vriendelijke manier om mensen in een gesprek betrekken. Probeer het, zult u verbaasd zijn hoe effectief open vragen kunnen zijn.

Stappen

Hoe je open vragen stellen. Stel vragen die mensen aanmoedigen om te praten.
Hoe je open vragen stellen. Stel vragen die mensen aanmoedigen om te praten.

Een open vraag is er een die een persoon om meer informatie vrijwilliger dwingt. A closed-end vraag, anderzijds, is er een die kan worden beantwoord met ja of nee antwoord. Het kennen van het verschil tussen de twee zal je enorm helpen.

Open vragen

 1. 1
  Stel vragen die mensen aanmoedigen om te praten. Laten we zeggen dat je ging naar een feest op zaterdagavond, maar vroeg moesten vertrekken. Als je wilt weten wat er gebeurd nadat je naar huis ging, zou deze open vragen helpen:
  • "Wat is er gebeurd nadat ik wegging?"
  • "Wat is er gebeurd met Jim en Susan? '
  • "Hoe is iedereen als de champagne? '

Closed-end vraag

 1. 1
  Vermijd vragen te stellen die een-woord antwoorden vereisen. Niet alleen zal gesloten vragen brengen een gesprek tot een halt, ze bieden meestal onvoldoende antwoorden. Hier zijn enkele voorbeelden van gesloten vragen aan de hierboven beschreven situatie relevant zijn:
  • "Heb je met Bob? '
  • 'Heeft Susan vertrekken met Jim?'
  • 'Heeft iedereen afwerking van alle champagne?'

Stel vervolgvragen

 1. 1
  Ga beperken dan eerst brede en open. Als je moeite hebt om de persoon te openen met brede open vragen te krijgen, probeer dan het verkleinen van de vragen eerst en dan maken ze breder na het krijgen ze in het gesprek. Voorbeeld hiervan zou zijn bij het praten met je kinderen. Je zou een vraag als, vragen: "Wat is er gebeurd op school vandaag?" "Niets" is het antwoord. Follow-up met iets als, "Wat schrijfopdrachten ben je mee bezig? ' Meer dan waarschijnlijk, deze vonk een gesprek.
 2. 2
  Follow-up met "waarom?" of "hoe?" Een andere techniek die u kunnen helpen bepaalde informatie en een langere antwoord krijgen, is een closed-end vraag volgde met vragen: "Waarom?" of "hoe?"
  Me: "Wist je dat Sociologie klasse?"
  Ik: "Waarom niet?"

Luisteren

 1. 1
  Zorg ervoor om te luisteren. Het stellen van de juiste vragen is zinloos als je niet luistert. Soms zijn we schuldig aan het formuleren van de volgende vraag zonder aandacht te besteden aan het antwoord op de eerste. Je mist grote kansen voor de follow-up vragen als je dit doet. Een inspanning leveren om te luisteren naar het antwoord dat je om vroeg.

Waarschuwingen

 • Een persoon die is ongemakkelijk beantwoorden van open vragen ofwel niet begrijpen waar je naartoe gaat met het of niet echt wilt beantwoorden. U kunt proberen het geven van een beetje uitleg. Als ze nog steeds verzetten, kan het zijn dat het antwoord is persoonlijk of anders zal haar waarschijnlijk een onderwerp je onderwerp niet wil verkennen.
 • Open vragen kan leiden tot lange, vervelende antwoorden. Als je zou willen om ze te kort of relevant te houden, specifiek te zijn wanneer de vraag te stellen.