Wkonl

Hoe maak je een feedback boterham geven

Het geven van kritische feedback om iemand om te veranderen gedrag is een delicaat proces. Het is belangrijk te verzekeren dat u de taak benaderen met gevoeligheid voor de gevoelens van de gemeenschappelijke probleem van een defensieve reactie voorkomen.
Als het goed gedaan, maar de ontvanger zal de feedback positief te nemen en goede resultaten zullen volgen, natuurlijk! Een zeer effectieve manier om dit te doen is "sandwich" de coaching binnen andere, positieve uitspraken. De volgende stappen beschrijven een effectieve manier van doen alleen dat zowel in het bedrijfsleven, met vrienden of ouder op kind. Een soortgelijke techniek, die bekend staat als de "Compliment Sandwich" heeft gerelateerde stappen. De feedback Sandwich wordt het meest gebruikt voor coaching en ondersteuning terwijl het Compliment Sandwich is om meer aandacht te verzachten of te vermommen vereiste kritiek.

Stappen

Hoe maak je een feedback boterham geven. Coach - Presenteer de feiten.
Hoe maak je een feedback boterham geven. Coach - Presenteer de feiten.


"Je hebt echt een uitstekend werk met dat 'behandelen mensen eerlijk' essay - iedereen is zeer onder de indruk In de toekomst zou het beter zijn om te voorkomen dat het benoemen van mensen die alle methoden die u schetsen niet hebt geaccepteerd Het is geweldig dat je!. zo veel aandacht in deze en een heleboel mensen gaan om te profiteren van het! "

 1. 1
  Bereid: Niet in de situatie te gaan zonder een zorgvuldige voorbedachtheid en planning. Een goede is een instrument voor succes. Zonder een, is het gemakkelijk om uitstappen spoor en kunt u de controle van het gesprek te verliezen. Precies weet wat je gaat zeggen en hoe je gaat om het te zeggen.
 2. 2
  Compliment - Identificeer de positieve: Zoek iets belangrijk dat de individuele deed. Dit moet worden gerelateerd aan de coaching je gaat geven, en moet redelijk dicht in de tijd. Als, bijvoorbeeld, alle witte kleren kwam uit de wasmachine roze omdat een rood shirt werd gegooid in, goed... "Ik waardeer je helpen met de was!" Misschien een manier om het gesprek te beginnen.
 3. 3
  Coach - Presenteer de feiten: Nu heb je hun aandacht en ze zijn in een ontvankelijke gemoedstoestand. Pauzeren slechts een seconde te laat dat gevoel stollen, dan leiden direct in de coaching. Vermijd het gebruik van het woord "maar" zoals in "maar de volgende keer", omdat dat de defensieve sfeer die je probeert te voorkomen kan creëren. Wees direct en stevig, maar nooit boos en nooit vernederend. Communicatie is een wetenschap en als je wilt positieve resultaten, je moet heel zijn... wetenschappelijke. "Ik ga met u werken aan hoe je kleren te sorteren, zodat we niet weer eindigen met roze sokken."
 4. 4
  Moedig - Geef een heldere visie: Wanneer u gaf de coaching, je onvermijdelijk veroorzaakte enige mentale deflatie in de persoon. Niet verlaten, dat in de plaats, het moet snel worden verwijderd, maar correct. Project een positieve uitkomst van de toekomstige inspanningen. De natuurlijke conclusie is dat er een goede basis om te beginnen (de eerste lof), zijn er manieren om dat te verbeteren base (coaching), en het combineren van die zal produceren nog betere resultaten. "Het is geweldig om een andere set van helpende handen en iedereen hebben zal meer tijd voor hen na het diner Wii gevechten hebben! "
 5. 5
  Follow-up later: Wacht niet tot na de volgende kwestie zich voordoet om de gedragsverandering te volgen; zijn behulpzaam nieuwsgierig en verder bevorderen van verandering. Het doel is de positieve aard van de wijziging in de geest van de afzonderlijke verankeren. Als je gewoon laat dingen vallen, kan uw coaching worden vergeten. Zonder consistente versterking, een proces genaamd "uitsterven" sets in: De gewenste gedragsverandering niet zal materialiseren.

Google feedback sandwich voorbeeld

Hier is een voorbeeld van een feedback sandwich dat men zou kunnen geven op een overleg pagina van Google.

 1. 1
  Compliment: Bedankt voor het patrouilleren recente wijzigingen. Ik ben onder de indruk je gepatrouilleerd 400 bewerkingen vandaag en rolde weer een hoop vandalisme.
 2. 2
  Coach: Ik heb wil je te coachen dat we niet een artikel over hoe je rotsen beklimmen voor de reden van gevaarlijke moeten NFD. De NFD-Dangerous reden is eigenlijk gereserveerd voor zaken die zowel irrationeel en gevaarlijk. Wij gebruiken over het algemeen om dingen die borderline grap artikelen / echt gekke ideeën zoals "Hoe Drive Geblinddoekt in Heavy Traffic" We willen niet alle onderwerpen die alleen gevaarlijk verwijderen, maar toch rationeel te verwijderen. Anders zouden we geen artikelen over onderwerpen zoals rotsklimmen hebben, duiken, parachutespringen, etc.
 3. 3
  Moedig: Nogmaals bedankt voor patrouilles RC. U heeft een geweldige job en hebben echt verbeterd de kwaliteit van de informatie op Google. Ik hoop dat je hier houden het goede editing.

Tips

 • Maar... "Coaching is niet de oplossing voor elke situatie. Besturingsmodel The 80's wordt ingehaald door een model dat is meer adaptief aan individuen, hun ervaring, en het probleem bij de hand. Soms coaching is de juiste oplossing, soms een klap op de pols is nodig, en soms ontslag op staande voet is vereist. Gebruik coaching niet als een modewoord of een kruk dat iets anders wordt echt heet voor. On Google een voorbeeld zou een verkeerd geformatteerde artikel, waarvan de redacteur coaching nodig zijn. Ook, herhaalde artikel 'sabotage' na genoeg eerdere waarschuwingen zou een verbod rechtvaardigen.
 • Blijf positief: Als je in deze met een positieve houding van de oefening zal een positieve uitkomst hebben. Evenzo zal een negatieve houding van uw kant een vergeefse resultaat te garanderen.
 • Praktijk: Het is een goed idee om te oefenen voor een spiegel - of beter nog in de voorkant van een andere persoon - voordat je dit doet. U wilt de presentatie te glad met een goede doorstroming.
 • Coach regelmatig: Als u dit een normale routine te maken, je zal beter worden en de personen die u bent coaching minder ongerust over te worden. Niet obsessief over het uitgegroeid, hoewel, of je zal zowel de geloofwaardigheid en invloed verliezen.
 • Voortdurend worden bewust van hoe de weg feedback wordt ontvangen. Dit zal zorgen voor veranderingen in de aanpak, indien de noodzaak zich voordoet.

Waarschuwingen

 • Gebruik dit niet telkens voor hetzelfde probleem: Bij de bespreking van een zeer ernstig probleem of een probleem dat je dan zijn geweest met deze persoon voor, deze techniek is niet effectief en een meer directe aanpak vereist.
 • Wees niet neerbuigend: U probeert om gedrag te veranderen. Wees niet verontwaardigd,, wees niet pretentieus... Heb een openlijk superieure houding niet nemen dat is gegarandeerd om de communicatie-inspanning beschadigen.
 • Vermijd schuld: Wat je doet is te wijzen op iets dat moet veranderen. Hoe je hier hebt is niet belangrijk. Wat belangrijk is waar je nu bent, waar je naartoe gaat en hoe je daar krijgt. Als geheel, moet het gesprek positief zijn. Ja, er zal een negatieve deel wel, maar de twee positieven zal opwegen tegen die. Laat uw luisteraar met een vrolijke houding en je zult de gewenste resultaten te behalen.
 • Heb alleen positieve feedback niet geven tijdens dit proces: Als u alleen complimenten tijdens sandwich sessies, zullen mensen beginnen te ineenkrimpen als je begint te zeggen goede dingen over hen en vragen zich af wat ze verkeerd hebben gedaan.
 • Maak de complimenten oprecht en aanverwante: Mensen zullen merken als je ze betuttelend - de bedoeling zal duidelijk zijn en de techniek heeft een lagere kans op succes.
 • Echt zijn: Er is al veel gezegd over consequent, maar houd in gedachten dat bij het ​​wijzigen van uw levering van kritiek kan komen als nieuw. Wees echt en streven naar de verandering in gedrag elke keer. Vergeet niet: verander de Geloof niet alleen het gedrag en daarmee het gedrag in lijn meer zal blijven.