Wkonl

Hoe je slecht nieuws spinnen

"Ik vraag me af wat voor soort van spin ze kunnen zetten dat!"

Elke News Broadcast

Je hoort over dit de hele tijd in de media, vooral in verband met nieuws uit sommige politieke venue. Ze hebben het over hoe iemand negatieve informatie kan presenteren op een manier die maakt het klinken als het is een goede zaak. Het is niet echt, het is niet "desinformatie", maar het is niet een straight-forward presentatie niet. In veel opzichten, het is de essentie van. Dezelfde techniek wordt vaak gebruikt door bedrijven om minder dan gunstig financieel nieuws presenteren.
Heel vaak is het niet mogelijk om te weten wanneer dit gebeurt omdat de mensen die het doen zijn zeer, zeer goed in. Als het niet goed gedaan, maar het is duidelijk en transparant, en niets goeds zal komen van het. Hier zijn enkele stappen die u zullen helpen een idee krijgen van hoe deze techniek te gebruiken moet je jezelf in een positie die het vereist.

Stappen

Hoe je slecht nieuws spinnen. Onderzoek.
Hoe je slecht nieuws spinnen. Onderzoek.
 1. 1
  Onderzoek van de gebeurtenis: U moet weten, tot het laatste detail, wat er is gebeurd. Als u niet beschikt over deze kennis, zal je beter doen om glans over het evenement tot je wel weet. Opmerking data en tijden, dingen die leidden tot het evenement, de mensen die betrokken zijn en wat het belangrijkst is, de onmiddellijke resultaten.
 2. 2
  Maak een: Dit is niet alleen voor het verleden, maar ook voor de toekomst. Gebruik uw onderzoek naar deze, dan is het project zo veel repercussies te bouwen als je kunt in de toekomst. Als, bijvoorbeeld, een retail bedrijf had een zeer slecht vierde kwartaal, zal je nodig hebt om winkels te sluiten, ontslaan mensen, geld lenen? Identificeer alle slechte dingen die waarschijnlijk komen van deze.
 3. 3
  Maak alternatieve omschrijvingen van events: Dit is waar je de 'spin' te bouwen voor het publiek. Je kunt er niets over dingen die gebeurd doen - ze gebeurd - maar je kunt ze anders te presenteren.
  • Mensen niet kopen van lager geprijsde concurrenten, ze vertraagd premium koopbeslissingen.
  • Je hoefde niet ineffectieve marketing, je vertraagd premie reclame te laten samenvallen met de vertraagde kopen.
  • U bent niet van plan om winkels te sluiten, je herpositionering voor overname markt bent.
  • U bent niet ontslaan sales medewerkers, je bent verheffende ervaring van de consument door middel van toegevoegde onafhankelijkheid.
 4. 4
  Roleplay en te verbeteren: hiertoe behoren, duurt het een groep mensen gewijd aan het resultaat. U zult 'advocaat van de duivel "types meerdere moet luisteren naar de presentatie en snijd het in stukken. U wilt elke mogelijke argument van tevoren weten. Gebruik kleine focusgroepen en maak de presentatie, dan tweak het, doe het dan opnieuw. Elke keer dat de speling wordt verminderd, hebt u een effectieve verbetering. Uiteindelijk (na 4 of 5 sessies) je zou moeten krijgen om een ​​stabiel punt.
 5. 5
  Bereid uw publiek: Je gaat niet gewoon springen in en maak uw presentatie. U wilt het publiek open te staan ​​voor uw informatie. Gaan lekken informatie die gunstig is voor uw positie en de negatieve op de alternatieve positie. U zult bevestigen noch ontkennen deze informatie, maar u zult mensen dat alle informatie over uw bedrijf zal komen uit officiële bronnen, alleen waarschuwen.
 6. 6
  Pauze: Niet uw gegevens onmiddellijk vrij na de lekken. Laat het publiek de tijd om de informatie op te nemen en te verwerken - ze tijd om evenwicht te bereiken nodig hebben.
 7. 7
  Ga openbaar: Laat uw gegevens. Publiekelijk en luid. Een verrassing persconferentie (die werd gekletst om in de werken) is een effectieve en beproefde methode. Of u nu een Q & A sessie na zal echt afhangen van hoe goed uw draai is en, voor een groot deel, hoe je voorbereid bent. Het is ook een kwestie van persoonlijke smaak.
 8. 8
  Zie stap 1: Spin duurt net zo lang. Uiteindelijk, de toekomst inhaalt op uw tijdlijn, en je zult moeten nieuwe aankondigingen te maken. Beginnen met de planning voor hoe je dat gaat doen, nu. Dit is echt een eindeloze cyclus en er is een sterke werkzekerheid voor iemand die er goed in is.

Tips

 • Geloofwaardigheid is van cruciaal belang. Uw publiek moet je geloven zonder enige vraag. Je bent aantrekkelijk grotendeels aan hun emoties.
 • Een positieve houding is een must. Je absoluut niet jezelf toestaat om zelfs het kleinste beetje van besluiteloosheid vertonen. Als je het niet gelooft, zullen ze niet.
 • Heb diversiteit in uw focusgroepen. U wilt dat de leden zo te worden gevarieerd mogelijk, zodat ze zullen hebben verschillende opvattingen over uw presentatie.

Waarschuwingen

 • Val niet voor je eigen draai. Het klinkt goed, is logisch... maar serieus, weet je beter. Je bouwde de twist - laat het niet naar je hoofd.
 • Dit kan een ernstige terugslag hebben als er gaten in uw presentatie. Wees zo kritisch mogelijk.
 • Zeker te zijn over de loyaliteit van de mensen die je helpen. Selecteer uw focusgroepen zorgvuldig.