Wkonl

Hoe je tien belangrijke

Typelessen typisch leert het gebruik van de nummers boven het toetsenbord om numerieke data. Dat is prima, als je het af en toe typt adres, maar als je veel nummers in te voeren, moet je leren om de tien-sleutel, gebruiken meestal aan de rechterkant van een standaard toetsenbord. Wilt, kun je op deze manier leren om belangrijke gegevens in zonder te kijken.

Stappen

Hoe je tien belangrijke. Op een computer, zorg ervoor dat nummer is geblokkeerd.
Hoe je tien belangrijke. Op een computer, zorg ervoor dat nummer is geblokkeerd.
 1. 1
  Op een computer, zorg ervoor dat nummer is geblokkeerd. Druk op de Num Lock-toets tot het bijbehorende lampje brandt.
  Als het nummer sluis is niet op, indrukken van toetsen op het toetsenbord zal in het algemeen doen de ander ding dat is geschreven over hen, meestal een combinatie van pijl en page up / page down toetsen.
 2. 2
  Plaats uw middelvinger op de 5-toets. Vaak zal er een klein kuiltje of ridge op deze toets, zodat u gemakkelijk kunt vinden door te voelen.
 3. 3
  Plaats uw wijsvinger op de 4 (uitgaande van een rechtshandige tien-toetsenbord) en je ringvinger op de 6. Dit is de "home rij" positie voor tien-sleutelwerk.
 4. 4
  Zonder te kijken naar je hand, de praktijk te typen combinaties van de woning rijnummers, 4, 5, 6.
 5. 5
  Werk in de aantallen boven de middelste rij. Typ de 7 met je wijsvinger, de 8 met je middelvinger, en de 9 met je ringvinger. Breng je vingers terug naar de startrij als je klaar bent met elk van deze cijfers.
 6. 6
  Werk in de getallen onder de startrij. Typ het 1 met je wijsvinger, de 2 met je middelvinger, en de 3 met je ringvinger. Breng uw vingers op de startrij als je klaar bent met elk van deze cijfers.
 7. 7
  Typ de 0 met de duim. Dit is onderdeel van de "home rij" positie, ook.
 8. 8
  Werk aan combinaties van alle 10 cijfers.
 9. 9
  Leer de komma -toets en werken aan het invoeren van decimale data. Typ de decimale punt met de ringvinger. Oefen het typen decimale getallen.
 10. 10
  Leren door te voelen de locatie van de sleutel 'enter', het symbool +, en de /, *, en - symbolen. U zult druk op 'enter' met je pink, en dit de "home rij" positie voltooit. U kunt de + met ofwel uw pink of je ringvinger te bereiken, welke het meest comfortabel voor je. Deze knoppen stellen u in staat om activiteiten rechtstreeks in de meeste calculator programma's, spreadsheets en dergelijke.
 11. 11
  Bouw je snelheid en nauwkeurigheid. Als u doorgaat met de tien-toets gebruiken, krijg je meer vloeiend in.

Tips

 • Sommige toetsenborden hebben de ingebouwde tien-toetsenbord aan de linkerkant. Dit artikel wordt ervan uitgegaan dat de tien-toets is aan de rechterkant.
 • Zelfs als je rechtshandig bent, kunt u leren om de tien belangrijkste met uw linkerhand te gebruiken. Dit stelt u in staat om uw muis te gebruiken in de rechterhand op hetzelfde moment.
 • Kijk niet naar je handen. Leer de tien-key op gevoel en je in staat om veel sneller informatie in te voeren met het zal zijn.
 • Oefenen, oefenen, oefenen, maar de praktijk niet sneller dan je nauwkeurig kunt typen. Let op wat je sleutel in, om zeker te zijn je geen fouten maken. Uw snelheid zal geleidelijk verbeteren, maar uw nauwkeurigheid belangrijk is onmiddellijk, in het bijzonder voor het intoetsen van nummers.
 • Merk op dat en sommige rekenmachines en andere toetsenborden zijn anders ingericht dan toetsenborden van computers. Ze hebben 1 aan de bovenkant en 9 op de bodem.
 • Verwijderbare tien-key pads beschikbaar die plug in afzonderlijk. Krijg een als je wilt jouwe plaatsen aan de linker of wilt u een te gaan met een laptop.
  • Sommige laptops hebben een tien-key optie onder een hoek in het midden van de norm, alfabetische toetsenbord. U zult waarschijnlijk moeten een functietoets te gebruiken om deze in te schakelen.
  • Sommige laptops hebben een ingebouwde tien-toetsenbord aan de rechterkant, maar de toetsen zijn kleiner dan normaal. De lay-out is meestal hetzelfde, echter.
 • Als je met behulp van een spreadsheetprogramma zwaar, neem de tijd om wat sneltoetsen te leren om te gaan met het. Als u bijvoorbeeld op 'enter' meestal door naar de volgende cel af van uw huidige locatie. Niet alle van de snelkoppelingen voor uw spreadsheet programma zal toegankelijk zijn vanaf de tien belangrijkste.
 • Het is nog steeds de moeite waard leren de cijfers boven je toetsenbord. Voor korte nummer vermeldingen in het midden van het typen woorden, het is sneller niet om je hand te verplaatsen naar de tien-toetsenbord.

Waarschuwingen

 • Zoals met blind typen de belangrijkste toetsenbord, gebruik dan een ontspannen, neutrale houding van de handen bij het doen van tien-sleutelwerk. Als u pijn of stijfheid, een pauze nemen. Nemen van maatregelen ter voorkoming en carpaal tunnel syndroom.

Dingen die je nodig hebt

 • Toetsenbord met tien-sleutel of afzonderlijke tien-toetsenbord.