Wkonl

Hoe maak je een anarchist te zijn

Anarchisme betekent niet dat bloedvergieten, het betekent niet dat diefstal, brandstichting, enz. Anarchisme betekent vrede en rust voor iedereen. Het betekent dat er geen goden, geen heersers en een samenleving die niet is georganiseerd op basis van geweld.

Anarchisme is geen kinderen gooien stenen door ramen en het veroorzaken van chaos. Het is praktisch, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. Waaronder de meeste inheemse samenlevingen - zijn er honderdduizenden anarchistische samenlevingen door de geschiedenis heen. Vergeleken met hiërarchische autoritaire samenlevingen ze meestal waren en zijn veel stabieler en bieden hun leden aanzienlijk hogere levensstandaard. Anarchisme is zelforganisatie opgericht door instemming en wederzijdse vereniging, zonder dwang. Het is niet menigteregel, etatisme of tirannie.

Stappen

Hoe maak je een anarchist te zijn. Beslissen of u wilt een anarchist te zijn.
Hoe maak je een anarchist te zijn. Beslissen of u wilt een anarchist te zijn.
 1. 1
  Beslissen of u wilt een anarchist te zijn. Dit betekent dat het te bestuderen! Het lezen van enkele elementaire inleidingen op anarchisme is de eerste stap. Vertrouwd te maken met de ideeën van enkele van de andere belangrijkste anarchistische theoretici en schrijvers
  • 19th Century zoals
   Pierre Joseph Proudhon,
   Peter Kropotkin,
   Daniel De Leon,
   Michail Bakoenin (God en de Staat),
   Alexander Berkman (Het ABC van de communistische anarchisme)
   Benjamin Tucker.
  • 20e eeuw zoals
   Emma Goldman (Anarchisme en andere Essays),
   Errico Malatesta (Anarchy),
   Alfredo Bonanno,
   Bob Black, (De afschaffing van het werk)
   Wolfi Landstreicher (Opzettelijke ongehoorzaamheid),
   John Zerzan,
   Murray Bookchin,
   Crimethinc. Ex-werknemers Collectieve (Recepten voor Ramp),
   Daniel Guerin (Anarchisme: Van Theorie naar Praktijk,
   Geen Goden Geen Meesters: An Anthology of Anarchisme),
   Rudolf Rocker (Anarcho-syndicalisme: theorie en praktijk),
   Colin Ward (Anarchisme: A Very Short Introduction)
   Noam Chomsky (Chomsky over Anarchisme).
 2. 2
  Lees over de verschillende scholen van het denken: Libertarian socialism, anarcho-communisme, syndicalisme, platformisme, Post-links anarchisme, Mutualism, indigenismo, Anarcha-feminisme, anarchisme, anarcho-kapitalisme en anderen.
 3. 3
  Neem de controle over je eigen leven om de grootste mate mogelijk. Niemand is eigenaar van je, maar je, en geen macht over u is legitiem, tenzij u vrijwillig de bevoegdheid toe te kennen: samenwerken.
 4. 4
  Zelfstandig te denken: denken over filosofieën van anarchisten. Moedigen zelfstandig denken om je heen en denk zelfstandig jezelf en authentiek voorkomen amateur denken. Zie dit artikel als gewoon ideeën na te denken over en geen regels opgelegd aan een soort lidmaatschap. Wees introspectief over de instellingen om je heen en begrijpen het verschil tussen de dingen die je echt nodig hebt (voedsel, water, enz.) en de dingen die niet echt nodig is (TV afleiding, celebrity gossip, merknaam producten, enz.) zijn.
 5. 5
  Zoek naar andere mensen die geloven dat een aantal van dezelfde dingen die je doet en vormen een klein, informeel netwerk van vrienden. U zult moeten vertrouwen op anderen, dit onvermijdelijk is (het is "gemeenschap" genoemd). Je kunt leren van elkaar, leren van elkaar en uitbreiden van het netwerk.
 6. 6
  Deelnemen aan protesten, directe actie, en grass-roots organiseren tegen al die dingen die je fundamentele vrijheden beperken of propageren onrecht. Maar vergeet niet, protesteren verandert niets als er geen beweging achter het. De werkelijkheid is consensus-based. Overheid is een sociale constructie en de wereld is de manier waarop het is omdat we allemaal geloven dat het. Zodat het werk van een Revolutionair is te helpen veranderen de consensus over wat wel en wat mogelijk is. Dat betekent lange uren van de gemeenschap organiseren, zitten door middel van bijeenkomsten, het werken met mensen die je waarschijnlijk niet eens met en misschien niet eens willen. Het is niet gemakkelijk, maar het is het allerbelangrijkste wat ieder van ons kan doen.
 7. 7
  Openlijk verzetten tegen de overheid en opkomen voor de rechten op vrijheid van meningsuiting, gedachte en actie! Als je bent stiekem een anarchist en zijn alleen open in chatrooms je niet helpen van de strijd voor een anarchistische maatschappij. In tegenstelling tot de statelijke politieke partijen hebben we geen gigantische media-netwerken werkt 24/7 om onze ideeën te verspreiden, dat betekent dat als we de wereld willen veranderen moeten we het zelf doen. En dat begint door te praten met je vrienden en buren.
 8. 8
  Wees er trots op dat een anarchist en van onze beweging en onze geschiedenis. Anarchisme is nog steeds de enige beste schot dat onze soort heeft van het stoppen van de lopende kapitalistische ecocide dat al het leven op aarde bedreigt. Verdeel de feiten en ontmaskeren de misvattingen. Laat uw collega's, vrienden of familie denken dat je een socialist, liberaal, conservatief, enz. De huidige "mainstream" van het politieke discours is onderdeel van het probleem, ben trots buiten te staan ​​en verander het zo dat anarchisme wordt mainstream. Dat is de enige manier om onze beweging kan echte verandering te maken - als gewone mensen kunnen begrijpen en het is zinvol.
 9. 9
  Opgezet ontmoetingen met gelijkgestemde individuen. Flauwvalt flyers en praat met mensen over uw idealen. Leer om te overtuigen, niet twistziek. Vergeet niet dat we allemaal dezelfde dingen willen (vrede, welvaart, et cetera), dus begin met punten die u eens kunnen worden over en werk vanaf daar. Je zal vooral effectief zijn als uw vragen richten hun antwoorden in de richting van je conclusies. Zorg ervoor dat ze weten dat het anarchisme gaat niet over chaos of breken dingen, het is een politieke en sociale ideologie die zelforganisatie en een niet-hiërarchische politieke en economische systeem geworteld in Directe Democratie bepleit.
 10. 10
  Bereid om te reageren op beschuldigingen. Beschuldigingen van utopisme met voorbeelden van anarchie in actie, hebben de meeste inheemse samenlevingen in de geschiedenis Anarchist geweest en zelfs vandaag zijn er vele leefgemeenschappen die opereren langs anarchistische lijnen - niet altijd in de plaatsen die u zou verwachten. De Amish, bijvoorbeeld, zijn een goed voorbeeld van niet-ideologische anarchisme in actie.
 11. 11
  Vergeet niet dat anarchie heeft veel negatieve connotaties. Niet alleen vanwege de negatieve propaganda, maar vanwege de acties van geüniformeerde mensen die geloven dat de propaganda en besluiten om zichzelf anarchisten noemen terwijl smashing dingen en het veroorzaken van chaos. Omdat het een Anarchist betekent leren omgaan met deze mensen en houd ze uit saboteren ons werk.
 12. 12
  Lees over de actualiteit! Gelieve niet jezelf te kijken dom en zich verzetten tegen iets wat je niets over weet. Meer informatie over het kapitalisme, marxisme, fascisme, en andere politieke ideologieën. Ken uw vijanden. Going off onberekend en zeggen domme en onwetende dingen alleen doet pijn de beweging.
 13. 13
  Zorg ervoor dat niet aan de hiërarchie en dominantie te bestendigen in je leven. We zijn allemaal gelijk! Mannen moeten leren over en te omarmen feminisme en hun eigen relaties serieus te onderzoeken. Hetzelfde geldt voor mensen die afkomstig zijn uit rijkere achtergronden met betrekking tot klasse, hetero's met betrekking tot LGBTQ kwesties, en leden van de dominante ras of etnische groep waar u zich ook bevindt in relatie tot minderheden. Solidariteit is onze grootste kracht, onthoud dat.

Tips

 • Wees jezelf.
 • Wees beleefd en bescheiden, maar sterk staan ​​voor je overtuigingen. Mensen zullen altijd luisteren naar je proactief bijdragen, de moeite waard handelingen kunnen, zelfs als ze niet uw woorden te horen.
 • Wees een betrouwbaar persoon. Reclame werkt zo goed omdat we allemaal voel me zo van elkaar gescheiden. Persoonlijk respect, eerlijkheid, integriteit en mededogen zijn essentieel. Het bouwen van een beweging begint met het opbouwen van wederzijds vertrouwen (wantrouwen volgende).
 • Vertrouwd te maken met symbolen en vlaggen van de anarchisten '
 • Maak uzelf vertrouwd met Anarchist geschiedenis, dat wil zeggen: de Spaanse Revolutie van 1936, de Mahknovist opstand in Oekraïne, Parijs 1968, van vandaag Black Bloc's en evenementen bewegingen zoals de WTO in Seattle, etc.

Waarschuwingen

 • Als je leeft in een maatschappij, moet je de gevolgen lijden - als u ervoor kiest niet te houden aan hun regels. Calling cops 'fascistische varkens "en het gooien van stenen naar een voor niets die persoon deed, zonder reden, helpt niemand. Evenmin smashing dingen willekeurig en verfspuiten anarchistische symbolen op kleine bedrijven. Het belangrijkste ding dat je te beschadigen is de dag van de werknemers die aan al dat het schoonmaken van de volgende ochtend.
 • Losbandige, opstandige rituelen in de straten zoals Mardi Gras en Halloween zijn ingenieus, bewuste mechanismen die de maatschappij gebruikt om veronderstelde behoefte aan sociale controle (voor de openbare orde) te behouden binnen de klasse gebaseerde subculturen zoals zij zien anarchisten te vertegenwoordigen demonstreren.