Wkonl

Hoe maak je een gestolen sociale kaart melden

Als uw sofi-kaart is gestolen, samen met andere spullen, zoals een tas of portemonnee, moet u onmiddellijk een proces-verbaal in te dienen en contact opnemen met een kredietinformatiebureau. Als u ontdekt dat uw gestolen Social Security-kaart wordt gebruikt om identiteitsdiefstal te plegen, moet u dit melden bij de kredietinformatiebureaus en eventuele financiële bedrijven waarmee je accounts. Je moet ook een klacht indienen bij de Federal Trade Commission (FTC) en de aangifte bij de politie met de details van de identiteitsdiefstal. Neem de volgende stappen om een ​​gestolen Sociale Zekerheid kaart melden en jezelf te beschermen in het geval dat uw sofi-nummer wordt misbruikt.

Stappen

Hoe maak je een gestolen sociale kaart melden. Contact opnemen met een van de volgende 3 kredietinformatiebureaus.
Hoe maak je een gestolen sociale kaart melden. Contact opnemen met een van de volgende 3 kredietinformatiebureaus.
 1. 1
  Contact opnemen met een van de volgende 3 kredietinformatiebureaus: TransUnion op (800) 680-7289, Equifax op (800) 525-6285 of Experian op (888) 397-3742. U moet dit doen zodra je ontdekt uw sofi-kaart is gestolen.
  • Plaats een fraude alert op uw credit verslag om te voorkomen dat iemand het gebruik van uw gestolen sofi-nummer om rekeningen te openen op uw naam.
  • Vraag een gratis exemplaar van uw credit verslag van elk van de credit rapportage agentschappen, en ze zorgvuldig voor activiteit je geen toestemming. Controleer of de persoonlijke informatie op het rapport nauwkeurig is. Hebben enige frauduleuze of onjuiste informatie verwijderd uit het kredietrapport.
  • Blijf uw krediet rapporten ten minste om de 3 maanden te controleren tijdens het eerste jaar na een Social Security-kaart is gestolen en daarna ten minste jaarlijks.
 2. 2
  Praat met iemand in de afdeling fraude bij bedrijven waar uw financiële rekeningen is geknoeid of rekeningen geopend zonder uw toestemming.
  • Bij het aanvragen van een account worden gesloten of frauduleuze kosten moet worden verwijderd, stuurt het verzoek schriftelijk en onder meer kopieën van documenten die uw beweringen te ondersteunen. Een register bijhouden van alle communicatie en correspondentie.
 3. 3
  Houd de FTC over uw identiteitsdiefstal. De FTC verzamelt informatie die kan leiden tot een onderzoek of vervolging van identiteitsdieven, maar geen individuele gevallen met betrekking tot een gestolen Social Security-kaart op te lossen.
  • Ga naar de FTC website op www.ftc.gov.
  • Selecteer het tabblad "consumentenbescherming" aan de bovenkant van de pagina, en klik dan op het tabblad "File a Complaint".
  • Klik op de "FTC Klacht Assistant"-knop om het online formulier in te lanceren.
  • Beantwoord de vragen en geven informatie over het misbruik van een gestolen Social Security-kaart.
 4. 4
  Aangifte bij de politie als uw sofinummer illegaal werd gebruikt, werden rekeningen frauduleuze geopend of lasten werden frauduleus gemaakt en gerapporteerd aan de kredietverzekeraars. Dit rapport geeft u wettelijke rechten wanneer deze wordt verstrekt aan de drie grote credit rapportage agentschappen en bedrijven waar uw sofi-nummer illegaal werd gebruikt.
  • Mee te nemen naar het politiebureau een gedrukte ID diefstal klacht ingediend bij de FTC.

Tips

 • Om de kans dat het wordt gestolen te verminderen, de Social Security Administration raadt u niet dragen uw sofi-kaart bij u.
 • Een eerste fraude alert op uw credit verslag duurt minimaal 90 dagen. U kunt een uitgebreide fraude waarschuwing dat duurt 7 jaar plaatsen als u een slachtoffer van identiteitsdiefstal geweest en bieden de consument rapportage agentschap met een politierapport (een kopie van een FTC diefstal klacht kan voldoende zijn als je niet een politie rapporteren).
 • De Social Security Administration zal u een nieuw sofinummer geven als je het bewijs dat iemand misbruik maakt van uw nummer kan bieden. Echter, dit betekent niet meteen antwoord op al uw problemen, omdat banken, werkgevers en de overheid nog steeds records hebben onder uw oude nummer.