Wkonl

Hoe maak je een contractbreuk brief schrijven

Wanneer een partij een overeenkomst niet aan zijn of haar verplichtingen krachtens het, hij of zij is in contractbreuk. Als u de partij bij een overeenkomst en de andere partij heeft geschonden, kan je wensen hen een brief over de inbreuk te schrijven. Om een ​​contractbreuk brief schrijven, volg dan de onderstaande stappen.

Stappen

Hoe maak je een contractbreuk brief schrijven. Geven de levering methode.
Hoe maak je een contractbreuk brief schrijven. Geven de levering methode.

Het schrijven van uw contractbreuk brief

 1. 1
  Maak een briefhoofd. Uw briefpapier kan zo eenvoudig of zo uitgebreid maken als je wilt, en moet uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres (als je die hebt). Als u Microsoft Word gebruiken voor tekstverwerking, kunt u gratis briefhoofd sjablonen op de website van Microsoft downloaden op http://office.microsoft.com/en-us/templates/results.aspx?qu=letterhead.
 2. 2
  Geven de levering methode. De levering methode moet worden geplaatst in de linkerbovenhoek, een of twee regels onder het briefhoofd, in hoofdletters. Bijvoorbeeld, "aangetekende post" of "E-MAIL". Controleer het contract om te zien of het bevat een specifieke methode van levering voor contractbreuk mededelingen. Als het niet, gebruik die methode, anders, een aantal opties voor de levering behoren:
  • Aangetekende post. Aangetekende post is de ondertekening van de partij de post te aanvaarden en geeft de afzender een ontvangstbevestiging met de datum van levering. Het is een algemeen geaccepteerde manier van mailen juridische documenten en het verstrekken van een bewijs van levering.
  • Overhandiging. Als de ontvanger van een brief woont of werkt in uw buurt, kan de overhandiging methode worden gebruikt. Deze methode werkt net zo goed voor contractbreuk brieven als aangetekende post, als je geen bewijs van levering nodig hebt, alleen maar om te weten dat uw brief was in feite afgeleverd.
  • E-mail. Als u e-mailadres van de brief ontvanger en hebben in het verleden correspondeerde met hem of haar via e-mail, kunt u ervoor kiezen om uw contractbreuk brief te leveren als bijlage bij een e-mail. Bij het aanleveren van eventuele juridische brief of document via e-mail, vraag een ontvangstbewijs. Raadpleeg de documentatie bij uw e-mailprogramma voor instructies over hoe dit te doen met behulp van uw specifieke e-mail software.
  • Facsimile, of fax. Het versturen van een brief per fax passend is in de meeste gevallen waarin de ontvanger gewoonlijk gebruikt een fax voor zakelijke doeleinden, zoals in het geval van een advocaat of makelaar, en u de fax naar zijn of haar bedrijf faxnummer.
 3. 3
  Maak een adresbereik aanpakken van de brief aan de juiste persoon. Als u zich bewust bent van een advocaat die de andere partij, alle correspondentie over de overeenkomst en de eventuele inbreuk moet worden gericht aan zijn advocaat. Als u niet zeker weet of het schenden partij heeft een advocaat, kunt u de brief aan hem haar direct, of in het geval van een vennootschap, aan de eigenaar van het bedrijf aan te pakken of. Het adresblok moet de volledige naam van de geadresseerde en postadres bevatten en worden geplaatst op de linkerbovenhoek van de pagina, net onder de leveringswijze specificatie.
 4. 4
  Dateren de brief. Dateren van uw brief is belangrijk omdat het beide partijen met een eenvoudige manier van de brief verwijzen later, dat wil zeggen de brief van 13 januari 2007, evenals stelt de datum waarop bepaalde gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, of zou moeten plaatsvinden, bijvoorbeeld als u de vraag dat de overtreding worden genezen "binnen 10 dagen". De datum kan worden uitgelijnd naar links, gecentreerd of rechts uitgelijnd, naar gelang uw voorkeur, en moet een of twee regels onder het adresblok.
 5. 5
  Het adres van de brief behoren. Aangezien dit is een formele brief, moet u de ontvanger formeel aan te pakken, bijvoorbeeld "Geachte heer Jansen" in plaats van "Dear John".
 6. 6
  Schrijf een opening paragraaf. Uw eerste paragraaf moet de lezer vertellen waarom je schrijft om hem of haar in duidelijke en bondige taal. Misschien wilt u bijvoorbeeld zeggen, "Ik schrijf u vandaag omdat ik geloof dat u in strijd met onze overeenkomst dd 5 mei 2006."
 7. 7
  Schrijf een paragraaf waarin de overtreding. Je wilt zo gedetailleerd en specifiek als je kunt om ervoor te zorgen dat de ontvanger begrijpt precies wat hij of zij wel of niet te doen en waarom een ​​dergelijke handelen of nalaten is een schending van het contract. Bij het beschrijven van de overtreding, zal u wilt:
  • Maak een duidelijke verklaring van wat de partij gedaan, of niet te doen. Omvatten specifieke data, hoeft geen uitspraken niet te maken, en te voorkomen dat opruiende taal. Beschrijf enkel actie van de partij. Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen, "je schaamteloos weigerde mij te betalen wat je verschuldigd bent me 'wil je misschien zeggen:" Uw maandelijkse huur betalen van 300€ is verschuldigd op 1 maart. Het is nu 10 maart, en ik heb niet ontvangen betaling. "
  • Bepalen waar het contract of de overeenkomst zegt de partij anders moeten gedragen. Als u een schriftelijke overeenkomst, die meer dan een eenvoudige maandelijkse betaling of basisdienst vereist, kunt u bepalen waar de overeenkomst zegt dat de partij moet iets anders doen, en wat het zegt dat hij of zij moet doen. Bijvoorbeeld "bladzijde 2, paragraaf 3 van onze overeenkomst staat dat u zal voorzien van alle redelijke en noodzakelijke sanering aan het eind van elke dag gewerkt."
  • Beschrijf elke corrigerende maatregel van het contract. Als uw contract specificeert wat er zal gebeuren als schendingen van beide partijen het, beschrijven de remedie die het biedt. Bijvoorbeeld, als een te late betaling loopt een rente van 8% en een eenmalige late betaling van 30€ moet je dit te verhelpen, alsook de pagina en paragraaf van het contract waarin het kan worden gevonden beschrijven.
 8. 8
  Schrijf een afsluitende paragraaf. Uw afsluitende paragraaf moet de lezer precies wat je gaat doen moet hij of zij niet genezen van de overtreding binnen een bepaalde hoeveelheid tijd te vertellen. In het algemeen, de hoeveelheid tijd die aan een overtreding van partij bij de inbreuk te genezen is 10 dagen vanaf de datum van de brief, en het resultaat van de overtreding niet wordt genezen is een rechtszaak. Het kan echter een schending van de staat en / of de federale wet tot een rechtszaak, die u niet het recht om te dienen en / of niet van plan in te dienen bedreigen zijn. Daarom moet u uw woorden kiest voor deze paragraaf zorgvuldig. Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen: "Ik zal een rechtszaak" of "Ik zal je aanklagen", kunt u zeggen: "Ik zal gedwongen worden om passende juridische stappen te ondernemen."
 9. 9
  Maak een handtekening blok. Een handtekening blok moet een afsluiting, een ruimte voor de datum, een lijn voor uw handtekening en uw getypte naam onder de lijn. Gemeenschappelijke sluitingen voor zakelijke brieven zijn vriendelijke groet, dank u bij voorbaat, en Yours Truly.
 10. 10
  Bereid de brief voor levering. Als u verwezen naar specifieke pagina's, alinea's, of de taal in je contract, geven aan dat de brief bevat een behuizing en een kopie van het contract. Een behuizing kan worden aangegeven door het woord "Enclosure" uitgelijnd naar links, twee of drie regels onder uw handtekening. Print uw brief op gewoon wit printer papier, dateren en te ondertekenen, maak dan een kopie voor uw administratie.
 11. 11
  Lever de brief. Lever uw brief volgens uw gekozen leveringswijze.
 12. 12
  Zorg voor levering informatie op uw afschrift van de brief, en deze indienen. Zodra u uw contractbreuk brief hebben geleverd, wilt u uw exemplaar van het bestand met de documentatie van de levering. De documentatie van de levering zal afhangen van uw levering methode.
  • Aangetekende post. Twee of drie dagen na de mailing een contractbreuk brief via aangetekende post, beginnen de Europa Post Office ("USPS") website voor de levering bevestiging te controleren. U kunt bijhouden van de USPS vinden en bevestigt nut op haar website https://tools.usps.com/go/TrackConfirmAction_input. Zodra u een bevestiging van de levering ontvangt, print het uit, en nieten om uw exemplaar van de contractbreuk brief.
  • Overhandiging. Na de hand van het leveren van uw contractbreuk brief, maak een schriftelijke notatie, in blauwe inkt, op de rechter bovenhoek van uw exemplaar van de brief. De notatie moet iets zeggen als "hand geleverd aan (de naam en het adres van de locatie waar u de brief afgeleverd kantoor dwz Mr Doe's op 515 East Main St) op (zorgen voor de datum), en ook uw initialen ernaast".
  • E-mail. Zodra u ontvangt een bevestiging van e-mail levering, printen en nieten om uw exemplaar van de contractbreuk brief.
  • Facsimile, of fax. Als uw faxapparaat drukt een levering bevestigingspagina, nieten uw exemplaar van de contractbreuk brief. Als uw faxmachine een aflevering bevestigingspagina niet af, maak een schriftelijke notatie, in blauwe inkt, op de rechter bovenhoek van uw exemplaar van de brief. De notatie moet iets als, faxen naar (de naam en het faxnummer van de ontvanger dat wil zeggen meneer Jansen op 313-555-1212) zeggen op (zorgen voor de datum), en ook uw initialen ernaast.

Waarschuwingen

 • De wetten variëren van staat tot staat en contract tot contract. Moet u overleggen met een advocaat, met specifieke eisen voor een bericht van contractbreuk in uw staat voor uw specifieke type van contract.