Wkonl

Hoe maak je een onderhuur contract schrijven

Een onderhuur gebeurt wanneer de huurder van een bepaald stuk van het pand wenst te zijn of haar rechten te geven onder de lease aan een andere partij. Onderhuur's kunnen optreden voor zowel de residentiële en commerciële eigendom. Afhankelijk van wat de oorspronkelijke huurovereenkomst van de woning bepaalt, kan de verhuurder van het pand nodig hebben om toestemming om het pand onderverhuren geven. Om zowel de huidige huurder en de onderhuurder te beschermen, is het belangrijk om een ​​contract in de plaats die rechten en verantwoordelijkheden iedere partij beschrijft hebben. Commerciële huurders moeten spreken met een advocaat om een ​​onderverhuringsovereenkomst vanwege de hoge waarde van het onroerend goed stellen. Een residentiële huurder kan dit soort contracten te schrijven met behulp van de onderstaande stappen.

Stappen

Hoe maak je een onderhuur contract schrijven. Vermeld de naam van de partijen en de datum van het contract.
Hoe maak je een onderhuur contract schrijven. Vermeld de naam van de partijen en de datum van het contract.

Schrijven van uw eigen

 1. 1
  Vermeld de naam van de partijen en de datum van het contract. Identificeer de volledige namen van elke partij en wat hun rol is in het contract. De oorspronkelijke erfpachter van het pand wordt meestal genoemd de huurder en de persoon die wordt onderverhuur het pand wordt meestal genoemd de onderhuurder. Bijvoorbeeld: "Dit contract is voor de onderhuur van een appartement tussen de huurder, Jane Smith, en de onderhuurder, Robert Jones maakte op 1 februari 2011."
 2. 2
  Identificeer het pand. Vermeld het volledige adres van het pand. Bijvoorbeeld: "De woning is gelegen op 1234 Elk Street, Unit # 1, Stad, State, Zip."
  • Als de onderhuur is voor iets anders dan het volledige gebruik van de woning, bijvoorbeeld alleen het gebruik van een garage, moet u dit vermelden in de beschrijving van de woning.
  • Als het goed is om te worden gebruikt voor bewoning, zoals in het geval van een huis of een appartement, staat dat de onderverhuurd gebouwen zijn uitsluitend te worden gebruikt voor bewoning. Een commerciële lease dienen te vermelden dat de woning moet worden gebruikt voor commerciële doeleinden.
 3. 3
  Zorg voor de duur van de onderhuur. De datum waarop de onderhuur zal beginnen en de datum waarop de onderhuur zal eindigen. Bepaal op voorhand het tijdstip waarop de onderhuurder zal nemen en overgeven bezit. Bijvoorbeeld, "onderhuurder zal in bezit te nemen op 1 januari 2011 om 09:00 en het gebouw te verlaten door 6 juni 2011 door 0:00."
 4. 4
  Vermeld het bedrag van de huur moet worden betaald. Vermeld het bedrag van de huur moet worden betaald en wanneer het moet worden betaald. Typisch, in de onderverhuur van onroerend goed, huur zal worden betaald op een maandelijkse basis. Bijvoorbeeld, "onderhuurder zal Huurder het bedrag van 375€ per maand, door de huurder te worden ontvangen door de 3e dag van elke maand te betalen."
  • Ook een boete voor te late betaling in deze sectie. Bijvoorbeeld: "Als huur niet door de 3e dag van de maand wordt ontvangen, een 40€ late betaling zal worden toegevoegd aan het bedrag van de huur verschuldigd."
  • Zorg ervoor dat wie huur moet worden betaald, met inbegrip van een adres waar de huur moeten worden gericht aan omvatten.
 5. 5
  Bevat een sectie over de borg. Indien de onderhuurder zal worden verplicht om een ​​borg te betalen, staat het bedrag van de aanbetaling en informatie over de terugkeer van de borg bij het verstrijken van de huurovereenkomst.
  • Gewoonlijk worden waarborgsommen teruggegeven aan de onderhuurder binnen 2 weken na het verstrijken van de huurovereenkomst. Het contract moet worden vermeld dat indien de huurder onthoudt de borg of een deel van de borg, de huurder zal de onderhuurder te voorzien van een schriftelijke verklaring van de reden.
  • De redenen opgegeven om de borg te worden beschreven in het contract. Typische redenen zijn: het niet betalen van de huur, uitstekende late betaling kosten en schade (buiten de normale slijtage) op het terrein.
 6. 6
  Ondertekent en dateert het contract. Moeten beide partijen de overeenkomst met behulp van hun volledige wettelijke naam te ondertekenen. Elke partij moet een kopie van het contract te behouden.

Waarschuwingen

 • Ervoor te zorgen dat je mag onderverhuren de woning voordat u onderhuur het. Als uw lease maakt geen melding van onderhuur, vraag dan uw verhuurder om toestemming.
 • Herzien altijd een voorbeeld contract alvorens het te gebruiken om te waarborgen dat aan uw wensen. Gebruik ze als een sjabloon voor het maken van uw eigen document.