Wkonl

Hoe maak je een goede persoonlijke assistent

Dit artikel schetst de vaardigheden en eigenschappen die moeten worden ontwikkeld om een ​​goede corporate persoonlijke assistent zijn. Gebruik dit artikel als een checklist om gebieden die ontwikkeld moeten markeren.

De beste corporate Personal Assistant posities commando een goed salaris, maar om naar de top van de PA beroep vereist een aantal vaardigheden en competenties. Professionaliteit en vertrouwelijkheid zijn de handelsmerken van een goede Personal Assistant. Top end PA wervingsbureaus verwachten PA's aan georganiseerde, efficiënte, zelf-gemotiveerd zijn, en IT geletterd..

Stappen

Hoe maak je een goede persoonlijke assistent. Ontwikkelen van goede interpersoonlijke vaardigheden - Een goede PA is onverstoorbaar onder druk.
Hoe maak je een goede persoonlijke assistent. Ontwikkelen van goede interpersoonlijke vaardigheden - Een goede PA is onverstoorbaar onder druk.
 1. 1
  Ontwikkelen van goede interpersoonlijke vaardigheden - Een goede PA is onverstoorbaar onder druk. Ze zijn rustig en in staat om na te denken over hun voeten. Het vermogen om goed te werken met anderen, bijzonder moeilijke persoonlijkheden is essentieel als werk topniveau PA's met CEO's, in zeer druk omgevingen.
 2. 2
  Ontwikkelen van goede communicatieve vaardigheden - Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor klanten en opdrachtgevers, dus pa's moeten goede verbale communicators, met een aangename, maar professionele manier. Het vermogen om mensen te beïnvloeden is ook essentieel, als noodzaak PA's te onderhandelen met anderen voor de tijd en middelen. Goede schriftelijke communicatieve vaardigheden zijn nodig omdat PA's vaak reageren op mededelingen namens de baas, en soms rapporten en samenvattingen te schrijven.
 3. 3
  Ontwikkelen van goede IT-vaardigheden - Een goede corporate persoonlijke assistent wordt verwacht dat zij de volgende IT-vaardigheden: Microsoft Word (Geavanceerd), Microsoft Excel (Intermediair), Microsoft PowerPoint (Geavanceerd), een goede praktische kennis van een e-mail pakket zoals Microsoft Outlook, Lotus notities of Eudora. Het is gunstig voor een goed begrip van een database-software zoals Microsoft Access, en enige kennis van Microsoft Project hebben.
 4. 4
  Ontwikkelen van goede internetvaardigheden - Pa's moet ook internet savvy zijn, omdat ze nodig zijn om onderzoek te doen of taken die een goede kennis van het internet milieu vereisen. Een goede kennis van e-commerce is een pluspunt. Een begrip van internet marketing en search engine gedrag zal toestaan ​​PA's om waarde toe te voegen aan hun rol en zorgen voor de best mogelijke hulp aan hun baas.
 5. 5
  Ontwikkelen een interesse in kantoor-technologie - In de huidige technologisch geavanceerde samenleving, is het essentieel dat pa's hebben een goed begrip van de nieuwe technologie. PA's moeten op de hoogte van de nieuwste kantoor gadgets en technologie houden zoals ze wordt verwacht dat ze weten hoe ze het kantoor fotokopieerapparaat oplossen en begrijpen van de functies op Blackberry van de baas. Een goede PA zullen veranderingen in het kantoor van technologie raden om de efficiëntie te verbeteren. Zij zullen het nodige onderzoek te doen om te begrijpen hoe de implementatie van nieuwe technologie zal effectief zijn voor het bedrijf te kosten.
 6. 6
  Ontwikkeling van de nodige vaardigheden om: controleren e-mail van de baas en reageren op hun naam; afgevaardigde werk namens de baas; beheren van de baas elektronische agenda, neem dictee; papieren voor te bereiden op vergaderingen; boek, beheren en minuten vergaderingen organiseren en beheren van evenementen; maken ingewikkelde reizen; bereiden complexe trajecten; beheren van een budget; wonen evenementen / vergaderingen als vertegenwoordiger van de baas; gedrag internet onderzoek, presentaties voorbereiden, schrijven brieven, rapporten, nieuwsbrieven en samenvattingen; aanpassing intranetten en websites; effectieve office archiefsystemen te handhaven; snel en nauwkeurig typen documenten; bron kantoorartikelen, projecten te beheren; begeleiden medewerkers.