Wkonl

Hoe maak je een goede schrijver te zijn

Hier zijn enkele tips over hoe je een goede schrijver te worden. Het kost tijd, doorzettingsvermogen en de praktijk, maar met geduld, goede praktische benaderingen en vastberadenheid, kunt u uw creatieve wensen om te zetten in concreet schrijven.

Stappen

Hoe maak je een goede schrijver te zijn. Schrijf veel elke dag.
Hoe maak je een goede schrijver te zijn. Schrijf veel elke dag.

Omdat een goede schrijver

 1. 1
  Schrijf veel elke dag. U kunt ervoor kiezen om te schrijven in lange of korte sessies. Schrijf een korte paragraaf of een hele pagina. Zie die beter voor u werkt.
 2. 2
  Lees alles en nog wat, maar echt de tijd nemen om een ouderwets boek te genieten. Regelmatig lezen zal invloed hebben op uw stijl, smaak, achtergrond en ideeën. Het zal ook helpen je woordenschat uitbreiden en verbeteren van je grammatica.
  • Bepalen wat goed schrijven is en wat niet. Vind uw literaire helden. Lees zowel historische als hedendaagse auteurs.
  • Lees een verscheidenheid aan onderwerpen en stijlen, met een focus op stijlen of genres waarop u wilt schrijven.
  • Maak goed gebruik van uw lokale bibliotheek, zowel als bron van een verscheidenheid aan leesmateriaal en als hulpbron.
 3. 3
  Uitbreiden van je woordenschat. De dagelijkse krant lezen. Koop een leuke woordenboek en een thesaurus. Uw korte verhaal zal niet worden bijna net zo spannend als elk personage loopt overal en zegt elke lijn van de dialoog. Een uitgebreide woordenschat kan helpen om uw verhalen en gedichten tot leven, waardoor u de wereld beter te beschrijven om je heen.
  • Zorg ervoor dat u gebruik maakt van woorden correct. Een aantal van de in uw thesaurus vermeld alternatieven misschien niet de juiste tint van betekenis of geschikt zijn voor het niveau van formaliteit. Zoek het woord in je woordenboek om zeker te zijn, en in geval van twijfel, gebruik dan een woord dat je al kent.
 4. 4
  Ontmoet een schrijver! Een schrijver kan je tips geven en helpen. Ontmoet schrijvers bij Boek lanceringen of communautaire Book festivals en forums. Misschien is er een schrijver woont lokaal die je zou kunnen ontmoeten door middel van een publiek evenement, of zelfs schrijven / emailen en vragen of ze bereid zijn om u te ontmoeten of bieden enige ondersteuning.
 5. 5
  Gebruik een goede grammatica. Goede grammatica kan het verschil tussen een zin die is sierlijk en doorschijnend en een zin die is onhandig en betekenen dubbelzinnig. Wanneer u eerst uw ideeën op papier te zetten, moet je proberen om snel, zodat u niet vergeet een van hen te schrijven. Zorg ervoor dat u zich richten op goede grammatica, spelling en interpunctie in het herzieningsproces, dat wel. bungelende modifiers en defecte parallellisme kan duidelijkheid, alsmede de algehele kwaliteit van uw schrijven te verminderen. Als je een vraag hebt over grammatica, raadpleeg dan een goede grammatica boek, zoals door William Strunk en EB White of De Europese Monumentendagen ® Boek van het Engels Usage.
 6. 6
  Koop twee notebooks. Een is een "Vocabulary Notebook", en de andere een "Inspirerend Notebook".
  • In je "Woordenschat Notebook", noteer nieuwe woorden en hun betekenissen, evenals (geheugensteuntjes) om u te helpen hen te leren. U kunt ook een aantal voorbeeldzinnen op te schrijven.
  • In de "Inspirerend Notebook", noteer stukjes en beetjes uit je dagelijkse leven, zoals een leuke gesprek dat je hoorde in het winkelcentrum, of een grap die je werd verteld door een vriend. Dit kan ook een dagboek of een tijdschrift te zijn. Als je iets dat maakt je aan het lachen of denken, of verleidt u voor te lezen, kijken naar wat maakt het effectief lezen.
  • Noteer alle ideeën die bij je opkomt, inclusief degenen die waarschijnlijk nooit zal werken.
 7. 7
  Word lid online of buurt schriftelijk groepen. U kunt ook schriftelijk oefenen wiki's, zoals Google en Wikipedia. Je zal een meer bedreven schrijver te worden als je mensen te helpen.
 8. 8
  Brainstorm voordat u begint te schrijven. Om uw schrijven richten, te beginnen met de belangrijkste idee. Terwijl het denken over wat te schrijven, zette elk idee dat naar je toe komt, ook al lijkt het vergezocht of onwaarschijnlijk om succesvol te zijn. Een niet-zo-goed idee kan leiden tot een betere.
 9. 9
  Plan uw schrijven, vooral als u het produceren van een informatieve stuk. Gebruik wat techniek het beste werkt voor jou. U kunt een overzicht te maken, zet een verzameling aantekeningen op kaarten en leg ze tot ze in orde zijn, of trek een boom of een kaart. Het is mogelijk om snel organiseren een breed onderwerp met een boom of mappenstructuur. Probeer het schrijven van non-stop gedurende tien minuten en zie hoe veel ideeën die je kunt bedenken.
 10. 10
  Schrijf zo snel als je kunt voor het eerste ontwerp. Probeer te typen zonder te kijken naar het toetsenbord. Stop niet met grammatica, spelling, interpunctie of corrigeren. Schrijf minstens een paar alinea's voordat terug te gaan en te verbeteren of te bewerken.
 11. 11
  Worden goed geïnformeerd over uw onderwerp. Je onderzoek zal uw fictieve of nonfictional schrijven lijken dat er veel reëler. U kunt gebruik maken van het lezen van materialen zoals boeken, tijdschriften en online artikelen en ook interviewen geïnformeerde mensen. Je kan zelfs worden geïnspireerd door iets dat je ziet op televisie.
  • Vergeet niet dat fictieve schrijven meestal zal vereisen minder onderzoek dan nonfictional schrijven. Zorg ervoor dat je een sterke basis voor je verhaal voordat je begint met het onderzoeken en het invullen van gegevens. Proberen om de belangrijkste punten van het perceel eerst te ontwikkelen. Als u problemen ondervindt bij het beëindigen van uw verhaal, echter, het onderzoek kunt u een aantal ideeën voor een bevredigende conclusie.
 12. 12
  Wees specifiek. Vermijd impliceren of over-generaliseren; vaagheid en generalisaties zijn minder waarschijnlijk om de aandacht van uw lezers te grijpen. Die zin is interessanter om te lezen: "In deze stad, is de criminaliteit sterk toegenomen in het afgelopen jaar" of "In deze stad, is de criminaliteit steeg met meer dan twintig procent in het afgelopen jaar"? Op hetzelfde moment, probeer alleen de relevante gegevens omvatten; zeggen alles wat je nodig hebt om te zeggen, zonder verspilling van ruimte.
 13. 13
  Op maat van uw schrijven naar uw doel en uw doelgroep. Net zoals je je kleding voor het weer en de gelegenheid te veranderen, moet u ook uw schrijven te veranderen voor uw publiek en uw boodschap. Bloemrijk schrijven, bijvoorbeeld, misschien beter in een gedicht dan in een statusrapport passen. Zorg ervoor dat uw schrijven is niet te moeilijk (of te simplistisch) voor uw publiek. Pas uw woordkeuze en de lengte van een zin voor de gegeven doelgroep en het niveau van formaliteit. Beperken jargon, en zorg ervoor dat uw lezers alle achtergrondinformatie het dat zij nodig hebben om uw compositie te begrijpen.
 14. 14
  Bewerk uw schrijven Als je eenmaal een eerste ontwerp, herlezen en herschrijven. U bent op zoek naar fouten in de grammatica en spelling en stijl, inhoud, organisatie en samenhang.
  • Editing is een iteratief proces. U mag een stuk bewerken vele malen. Vergeet niet, geen schrijven is perfect.
  • Geef jezelf de tijd tussen het schrijven en redigeren, als dat al mogelijk is. Langer is beter, maar zelfs een korte pauze kunt u een aantal van de nodige afstand en onthechting geven om goed te bewerken.
 15. 15
  Vraag iemand anders om uw schrijven te lezen. Als het mogelijk is, moet een tweede persoon leest uw schrijven. Kies iemand die je vertrouwt te zijn openhartig en eerlijk.
 16. 16
  Zorg ervoor dat de mensen begrijpen en interpreteren van uw schrijven de manier waarop u van plan bent. Probeer het op een test publiek en te zien hoe ze reageren. Probeer ook het nemen van suggesties van collega's en familie om u te helpen uw idee te verfijnen.
 17. 17
  Misschien op een dag zul je een beroemde schrijver te worden, kan leraar, verteller, of wat je droom te zijn, maar het belangrijkste is dat je houdt van wat je doet.

Tips

 • Denk er altijd aan een ding, je moet je gedachten te volgen, dus nooit afleiden door anderen.
 • Gewoon! Maak je geen zorgen over het bewerken wanneer je begon te schrijven. Als het raar en lastig de eerste keer klinkt, maak je geen zorgen over te maken. Als het elke zin die je schrijft u de eerste keer bewerkt, je bent gewoon gaat om jezelf gek. Zie het als een creatieve man en een redacteur kerel in je hoofd. Ten eerste, laat de creatieve man, de schrijver, gek eerst met geschriften en ideeën. Nadien, laat de strenge, kritische redacteur man naar buiten komen.
 • Schrijven wanneer u zich geïnspireerd voelen. Houd een notebook handig en schrijven, schrijven, schrijven. Tenminste krabbel wat aantekeningen voor later.
 • Als u wilt worden een goede schrijver zet het in je hart en alle goede dingen zullen volgen, gewoon proberen en proberen tot je je doel te bereiken! Stoppen nooit en altijd vragen om hulp van deze professionals.
 • Raak niet ontmoedigd. Elke dag hoor ik dat het bijna onmogelijk is om gepubliceerd of zelfs een boek te schrijven. De waarheid is dat het moeilijk is om een ​​boek te schrijven, maar het is niet onmogelijk. Blijven schrijven, luister niet naar die mensen, en niet stilstaan ​​bij de negatieven.
 • Denk aan je doel voor uw schrijven. Het zal u helpen om focus hebben.
 • Als u wilt dat een goede schrijver gewoon veel gelezen, schrijf elke dag, en geef niet op.
 • Schrijf aan een bepaalde doelgroep. Misschien wilt u het schriftelijk te oefenen om een ​​denkbeeldig publiek, zoals de mensen in de toekomst, of een algemeen publiek. Het hebben van een publiek in gedachten zal enorm helpen bij het scherpstellen uw schrijven.
 • Discipline nodig zal zijn. Schrijven elke dag op hetzelfde tijdstip, ongeacht hoe je kan voelen zal je helpen om deze discipline en de wilskracht je nodig hebt om verder te gaan en af ​​wat je begint te schrijven te krijgen.
 • Lees meer over het schrijven. Er zijn veel goede boeken over het onderwerp voor een verscheidenheid van het schrijven van stijlen en genres.
 • Om een ​​groot schrijver te zijn je kon vinden uit verlangens van andere mensen. Je zou kunnen proberen het schrijven over verbazingwekkende ervaringen die je hebt meegemaakt en dan draai het een beetje rond om het een meer spannende moment te maken. Een ander stuk van advies over hoe je een groot schrijver te worden is dat je zou moeten houden. Laat niemand je vertellen dat je niet kunt. Schrijven wat je wilt schrijven over, en je zult het goed te krijgen.
 • Laat de pagina blanco. Als je niet weet wat te schrijven, te beginnen iets te schrijven bij allen. Zelfs als je begint met "Dit is saai en ik weet niet wat te schrijven," je kunt snel merken dat je schrijft iets meer.
 • Schrijf over wat het meest belangrijk voor je. Wat je stoort? Wat bezielt je?
 • U kunt een week niet schrijven en vergeet de volgende of een dag overslaan, omdat je niet het gevoel geïnspireerd. Gewoon zitten en werken of het nu een kort verhaal, een artikel of een boek.
 • Schroef de uitgevers. Als je niet kunt krijgen iemand om uw verhaal te publiceren dat is hun probleem. Blijf proberen en al snel zul je iemand die je een kans geeft te vinden. Het zou wel eens een tijdje duren.
 • Tuurlijk, moet je discipline, maar niet uitsluitend kijken naar het schrijven als werk. Het is eigenlijk leuk. Geen stress jezelf uit. Als je niet helemaal bereid om te schrijven op een bepaald moment (zelfs niet een klein beetje) dan niet schrijven. De echte dingen zal niet stromen als je nog niet klaar bent voor hen.
 • Boven alles, wees niet bang. Ga zitten en schrijf. Maar schrijf ten minste een of twee alinea's elke dag, indien mogelijk op hetzelfde uur van de dag.
 • Maak lijsten. Bent u het schrijven van een kort verhaal? Maak een overzicht van de gebeurtenissen. Bent u een dichter? Lijst levendige bijvoeglijke naamwoorden of rijmwoorden voor je gedicht. Werk je aan een informatief stuk? Gebruik een lijst om een ​​beperking van uw onderwerp of het organiseren van belangrijke feiten. Bent u niet in staat om een ​​onderwerp te vinden? Houd een lijst van thema ideeën. Probeer brainstormen met de volgende ideeën:
  • Vragen die je iemand beroemd zou vragen
  • Dingen die je zou doen als er geen risico
  • Dingen die je zou doen met een miljoen dollar
  • Namen die je een exotisch huisdier zou geven.
 • Maak een en neem uw lezer daar. Levendig beschrijven de instelling om uw lezer. Als u het schrijven van een verhaal dat zich afspeelt in een andere regio of een ander tijdstip, voeg wat couleur locale. Als u werkt op een nonfictional schrijven over Marokko, vertel uw lezer over de charmes van Marokko. Schrijf erover alsof je zelf hebt gereisd naar Marokko. Doen alsof je het schrijven van een reisbrochure, en doe wat onderzoek. Wat zou uw lezer wil Marokko te bezoeken?
 • Het schrijven van fictie? Heb wat inspiratie? Probeer het schrijven in een kleurrijke kamer. Geloof het of niet, het brengt je fantasie!
 • Als het een artikel dat ervoor zorgen dat u alle feiten voor je. Interviews, onderzoek en alle achtergrond informatie die je kunt vinden. Zorg ervoor dat er geen twijfels in je geest als de juistheid van uw feiten.
 • Soms helpt het om niet te proberen om te werken op alle. Het enige wat je hoeft te doen is schrijven. Je hoeft niet naar dat soort dingen sparen voor je dagboek. Schrijf gewoon.
 • Zit niet op het te lang of je zou kunnen eindigen iets anders te doen. U kunt gewoon opgeven en blijven dagdromen de rest van je leven.
 • Als je problemen hebt motiveren van jezelf om elke dag te schrijven, begin een blog. Bijvoorbeeld, kon u delen van een verhaal serieel online publiceren. De gedachte dat andere mensen misschien op zoek naar updates zal u inspireren om hen te voorzien.
 • Experiment. Als u normaal gesproken schrijft korte fictie, probeer nu en dan een gedicht. Schrijf non-fictie soms.
 • Brieven schrijven. Het internet maakt het makkelijker dan ooit om een ​​penvriend met dezelfde interesses in een ander land te vinden. Naast het beoefenen van uw schrijven, zult u zeer waarschijnlijk een nieuw perspectief, als goed.
 • Omdat je geest is een complex maar toch grote, zul je ontdekken dat als je verder gaan in uw schrijven, zullen woorden stromen en lijken uit ether zichzelf te helpen verbeteren van uw schrijven en inspiratie wat dit kan zijn.
 • Denk na over wat je wilt. Zoals dieren, vrienden en kinderen.
 • Wil je je boek gepubliceerd? Aan de bovenkant van de pagina klikt u op balboa publiceren en je nodig hebt in wat informatie over u in te vullen en in 64minutes tijd zullen ze contact met u!!

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat je genoeg elke dag te schrijven. Andere hobby's mogen niet weg te veel tijd in beslag nemen van uw schrijven.
 • Wees niet eigenwijs. Gewoon omdat je je schrijven betekent niet dat iedereen wil.
 • Het begin is meestal het moeilijkste deel. Verleden dat krijgen en je thuis bent vrij!
 • Heeft u een kamer of een ruimte waar je best schrijven. Sommige mensen hebben behoefte aan een rustige kamer om te schrijven, terwijl anderen genieten van het schrijven in lawaaierige coffeeshops.
 • Als je enige doel om te schrijven is gewoon om te worden gepubliceerd, negeer overal dat zegt u niet, of dat je niet kunt. Negeer het gewoon! Gaan door zelf publiceren, op sites zoals Createspace, die ik gebruik, zal je je boek eruit te komen. Het kan niet krijg je glamourous lonen en dergelijke, maar het maakt u toelaten om uw boek te krijgen die er voor een prikkie, en zelfs door andere landen en op boekenplanken via opties kost minder dan 75€. Voor mij, het publiceren van mijn eerste boek, een murder-mystery/crime roman, vond ik dit bedrijf en het heeft me gevuld met dergelijke vreugde, zelfs het publiceren van het VK, dat zo'n grote markt niet heeft.
 • Wees niet bang om helemaal om creatief te zijn met uw schrijven hoewel mensen kunnen uw werk te bekritiseren. Alleen maar omdat iemand die je bekritiseert, betekent niet dat je verhaal is slecht. Iedereen heeft zijn eigen smaak.