Wkonl

Hoe maak je een gratis software hacker geworden

Schrijven en het gebruik van gratis software is niet alleen een soort programmering, het is een soort van filosofie. Terwijl ze weten een programmeertaal is alles wat je nodig hebt om het programma, dit artikel gaat over hoe de gemeenschap aan te sluiten, krijgen vrienden, doen geweldig werk samen, en uitgegroeid tot een gerespecteerde specialist met een profiel dat u nergens anders kunt krijgen. In de wereld van gratis software kun je vrij gemakkelijk, taken die in een bedrijf alleen de elite, top level programmeurs mogen doen. Denk na over de hoeveelheid ervaring dit kan brengen. Echter, als je eenmaal besloten om een ​​gratis software-hacker te worden, moet u bereid zijn om wat tijd te investeren in het bereiken van dit doel. Dit blijft ook het geval wanneer u een IT-student reeds. Ook, dit artikel gaat niet over hoe je een kraker worden.

Stappen

Hoe maak je een gratis software hacker geworden. Hier krijg je een goede unix distributie.
Hoe maak je een gratis software hacker geworden. Hier krijg je een goede unix distributie.
 1. 1
  Hier krijg je een goede unix distributie. GNU / Linux is een van de meest populaire voor het hacken, maar GNU Hurd, BSD, Solaris en (tot op zekere hoogte) Mac OS X worden vaak gebruikt.
 2. 2
  Leer enkele populaire programmeertaal totdat je een min of meer bevredigend niveau te bereiken. Zonder dit, kan je niet code (het belangrijkste onderdeel van een software project) bijdragen aan de vrije software gemeenschap. Sommige bronnen suggereren om in een keer beginnen met twee talen: het ene systeem taal (C, Java of iets dergelijks) en een scripttaal (Python, Ruby, Perl of dergelijke).
 3. 3
  Productiever te zijn, leren eclipse of een andere soortgelijke geïntegreerde ontwikkeling tool.
 4. 4
  Leer versie controle (, versiebeheer is waarschijnlijk de meest belangrijke samenwerking tool voor gezamenlijke ontwikkeling van software. Begrijpen hoe het maken en patches toepassen (tekst verschil bestanden). De meeste gratis software-ontwikkeling in de gemeenschap gebeurt creëren, bespreken en toepassen van verschillende pleisters.
 5. 5
  Zoek een geschikte kleine gratis software project die u gemakkelijk zou kunnen toetreden om ervaring op te doen. De meeste van deze projecten nu te vinden op SourceForge.net. De geschikte project moet:
  1. Gebruik de programmeertaal die je kent.
  2. Wees actief, met de recente releases.
  3. Al 3-5 ontwikkelaars.
  4. Gebruik versiebeheer.
  5. Heb wat deel je dat je kunt meteen beginnen met de uitvoering zonder de bestaande code te veel wijzigen.
  6. Afgezien van de code, een goed project heeft ook actieve discussielijsten, bug reports, ontvangt en implementeert verzoeken om verbetering en toont andere soortgelijke activiteiten.
 6. 6
  Contacteer de beheerder van het geselecteerde project. In een klein project met enkele ontwikkelaars uw hulp meestal direct worden aanvaard.
 7. 7
  Lees de regels van het project min of meer volg ze zorgvuldig. De regels van de stijl van coderen of noodzaak om uw wijzigingen in een apart tekstbestand documenteren kan eerst verschijnen belachelijk voor u. Het doel van deze regels is echter om de gedeelde werk mogelijk te maken - en de meeste projecten hebben ze.
 8. 8
  Werken in dit project een aantal maanden. Luister aandachtig dat de beheerder en andere projectleden zeggen. Afgezien programmeren, heb je een heleboel dingen te leren. Maar als je echt niet als iets, gewoon weg te gaan naar een ander project.
 9. 9
  Niet stok met de ondergrondse project te lang. Zodra je merkt dat je met succes werkzaam in dat team, is het tijd om te zoeken naar het serieus.
 10. 10
  Zoek een serieuze, niveau vrije software of open source project hoog. De meeste van deze projecten zijn eigendom van GNU of Apache organisaties.
 11. 11
  Zoals we aan het doen zijn een serieuze sprong nu, klaar zijn voor de verre koeler acceptatie. Zult u waarschijnlijk gevraagd worden voor enige tijd te werken zonder directe schrijf toegang tot de code repository. De vorige ondergrondse project moet echter, heb je veel geleerd - dus na enkele maanden van de productieve bijdrage die u kunt proberen om de rechten van je denkt dat je zou moeten hebben te eisen.
 12. 12
  Te nemen en doe een serieuze taak. Het is tijd. Wees niet bang. Ga ook na je ontdekt dat de taak is veel moeilijker dan je in eerste instantie gedacht - in deze stap is het belangrijk om niet op te geven.
 13. 13
  Als je kunt, toepassen met uw serieuze taak om de Google's 'zomer van de code "om wat geld te krijgen van dit avontuur. Maar gewoon niet schelen als de aanvraag niet wordt gehonoreerd omdat ze veel minder gefinancierde posities dan echt goed hackers.
 14. 14
  Zoek naar een geschikte conferentie buurt gebeurt ("linux dagen" of iets dergelijks) en probeer uw project daar aanwezig (alle projecten, niet alleen het deel dat u aan het programmeren bent). Nadat je je vertellen bent die een ernstig gratis / open source project, vaak de organisatoren u los te maken van de conferentie vergoeding (als ze dat niet doen, de conferentie waarschijnlijk ongeschikt toch). Breng uw Linux laptop (als je die hebt) en run demo's. Vraag het project beheerder voor het materiaal dat u kunt gebruiken bij de voorbereiding van uw gesprek of poster.
 15. 15
  Zoeken op het web voor aankondiging over de install party omgeving gebeurt en proberen om het te sluiten eerst als gebruiker (kijk voor alle problemen en hoe hackers te lossen hen) en de volgende keer als installateur.
 16. 16
  De taak te voltooien, bedekken met automatische tests en bijdragen aan het project. Je bent klaar! Om zeker te zijn, proberen om een ​​aantal hackers van het project fysiek te ontmoeten en een glas bier.
 17. 17
 18. 18
  Voor een beter begrip, kijken naar echt voorbeeld van de ontwikkeling van de geschiedenis voor een gratis software project (hierboven). Elke verhoging curve geeft een bijdrage (regels code) van enkele ontwikkelaar. Ontwikkelaars hebben de neiging om minder actief geworden over jaren, maar het project vaak zelfs versnelt als nieuwe mensen mee. Dus als je al komen met een aantal nuttige vaardigheden, zijn er geen redenen waarom het team je niet zou uitnodigen.

Tips

 • Blijven altijd het hacken je begon. Niet bouwen, niet wordt uitgevoerd, crashes? Er zijn redenen voor alles en als je de broncode betekent dit meestal dat je kan dwingen het systeem te doen wat je wilt, vooral met de hulp van het zoeken op het web. Deze regel heeft zijn grenzen, maar, inderdaad, nooit gemakkelijk opbrengen.
 • Als je nog steeds niet genoeg van jezelf vertrouwen, starten vanaf een bepaald deel van de code die je denkt ontbreekt en kan worden geschreven vanuit het niets. Wijzigingen in bestaande code zijn veel meer kans om kritiek te trekken.
 • Voor het begin, selecteert u een klasse, module of een andere eenheid waarvan niemand is zeer actief op het moment. Samen werken aan dezelfde klasse of zelfs functie vereist meer vaardigheden en veel zorg van alle kanten.
 • Voordat je een vraag over de werkende regels binnen het project, probeer dan te zoeken naar het antwoord in het project documentatie en archieven van de mailinglijsten.
 • De werkgevers van sommige hackers lijken gemotiveerd genoeg zijn om bijdragen te laten tijdens hun werktijd (meestal omdat de instelling gebruik maakt van de gratis / open source programma dat de hacker zich ontwikkelt). Denken, misschien kan je op zijn minst een deel van de benodigde tijd op deze manier te krijgen.
 • Alleen maar zeggen dat je een hacker na enige echte hacker gemeenschap erkent u als zodanig.

Waarschuwingen

 • Als u van plan om gratis software hackers oog ontmoeten om oog, altijd laat uw Windows-laptop thuis. Mac OS wordt getolereerd iets beter, maar ook niet welkom. Als je dat doet breng je laptop, moet het Linux of een ander besturingssysteem, dat zij beschouwen als "gratis software" draaien.
 • Als uw e-mailclient ondersteunt HTML-berichten, u deze functie uitschakelen. Bevestig nooit documenten die alleen proprietary software (zoals MS Word) goed kan openen. Hackers zien dit als beledigend.
 • Terwijl het woord "hacker" klinkt met respect in de meeste van de academische omgevingen, voor sommige onwetende mensen kan associëren met het inbreken in beveiligingssystemen en andere computer-gerelateerde misdrijven die een andere sociale groep ( crackers ) te doen. Tenzij u bereid bent om uit te leggen zijn, kijken aan wie vertel je dit woord. Echte hackers zoals ze zijn bedoeld in dit artikel nooit toetreden programmering activiteiten die lijken voor hen illegaal. Ten eerste, ze zijn trots op na de hacker ethiek. Ten tweede, de wet schendingen zijn niet per se beter betaald.
 • Niet vrijwillig aan de eigendom van het bedrijf projecten die niet worden vrijgeven van een aantal delen van deze code onder goedgekeurde Open Source licentie. In dergelijke gevallen kan de werkelijk belangrijke onderdelen van het project zijn waarschijnlijk blijven achter de gesloten deuren van de eigenaar, dat je ervan weerhoudt iets nuttigs leren.
 • Niet starten van kleine code-optimalisaties, extra commentaar, coderen verbeteringen stijl en andere soortgelijke "kleinschalige" stuff. Het kan veel meer kritiek dan enige serieuze bijdrage te trekken. In plaats daarvan, verzamel deze in een enkele 'opruimen' patch.
 • Vermijd vragen elke vraag met betrekking tot fundamenten van programmeren of programmeertools. Tijd een gratis software-programmeur is waardevol. In plaats daarvan, bespreken de basis van het programmeren in gemeenschappen voor amateur of nieuwe programmeurs.
 • Om dezelfde reden, nooit verwacht een oudere hacker om een gedetailleerde beschrijving van uw taak te schrijven of zelfs om enige vorm van toezicht voor u. Terwijl open source-projecten kunnen veel strikte regels hebben, ze werken meestal in de trant van wat bekend staat als extreme programmering in de programmering methodiek.
 • In de informele bijeenkomst zoals bier evenement van het project aan dat je nog nooit een code vindt u onaangename gevoel van zeer genegeerd hebben bijgedragen. Maak je geen zorgen, sommige hackers zijn goede vrienden later, nadat je respect te verdienen met uw code.
 • Begint niet vanaf het starten van uw eigen project, tenzij je wilt aan de stok in een trotse eenzaamheid voor altijd. Om dezelfde reden, niet beginnen van de poging om de verlaten project dat al zijn vorige team (zie) heeft verloren herleven.
 • Uw hacker status in de community project weerspiegelt uw huidige meer dan je verleden. In het bijzonder, als je wilt een aanbeveling van de projectleider of iets dergelijke, vragen totdat je bent nog steeds actief bij te dragen.
 • Al zeer succesvolle projecten kunnen hebben geschreven of ongeschreven beleid nooit iets terug te keren naar uw werk (geen geld, geen mogelijkheid om zelf - te bevorderen, geen verhoogde de status, ongeacht de bijdrage, enz. - zie Wikipedia ). Indien u niet akkoord gaat dit goed, de stok met meer mid range projecten die niet kunnen veroorloven een dergelijke houding.
 • Grote gratis software projecten, vooral rond GNU domein, niet je baan te behandelen als uw persoonlijke aangelegenheid. Nadat je of de baan in een software - verbonden onderneming, uw werkgever vragen ze voor bepaalde overeenkomsten die deze wel of niet ondertekenen ondertekenen. Dit kan dwingen om het project te selecteren met losser eisen.
 • In de coöperatieve wereld van gratis software die je code en in zeldzame gevallen zelfs al project van uw groep kan onverwacht worden vervangen door een andere bijdrage. Voorbeelden van grootschalige overschrijft kon het nu vergeten zijn Harmony of meer recente geschiedenis van de GNU klassenpad, bijvoorbeeld. Mature hackers zeggen "welkom" en neemt de voordelen van de nieuwe code beschikbaar komen - er is gewoon geen betere manier om te reageren. Dit is echter niet vanzelf en moet worden geleerd. Bekijk een voorbeeld van een dergelijke houding.

Dingen die je nodig hebt

 • Linux. Veel gratis software projecten zijn ofwel ingewikkelder te bouwen onder Windows of niet goed op te bouwen op alle. Dit geldt vooral voor de gevorderde projecten, gewijd aan de programmering van mobiele telefoons, miniatuur computers, USB-sticks en andere fantastische apparaten.
 • Een computer met een relatief goede internetverbinding. Als u wilt dat de dual boot met Windows, een tweede harde schijf of partitie te houden voor Linux zou een goede oplossing zijn.
 • Basiskennis van minstens een programmeertaal en een sterke intentie om meer te leren. De meest populaire talen lijken momenteel te zijn en java.
 • Veel tijd, ten minste 5 uur per week (een typische hardcore hacker draagt ​​wel 14).
 • Terwijl het formeel onderwijs in informatica weg stuk makkelijker zou maken, heb je niet nodig als een dwingende voorwaarde en geen een echte hacker gemeenschap zal u ooit vragen. Hackers oordelen over elkaar iemands hacken, niet nep criteria zoals graden, leeftijd, ras of stand. Maar ten minste 60% van de hackers die je flarden kijken wel de "juiste" universitair diploma en zal niet toestaan ​​dat je geen onzin doen in het project.
 • Tijdens de laatste stappen (congres-en install party) je zou profiteren van uw eigen laptop. Het is echter niet goed voor het werken thuis, dus alleen kopen als je de tweede machine kan veroorloven.
 • De beschreven pad van steeds een hacker heeft minstens ongeveer twee jaar worden afgerond.