Wkonl

Hoe te standaarddeviatie berekenen op een TI 89 titanium grafische rekenmachine

Dit zal u tonen hoe u Standaarddeviatie op een TI-89 titanium grafische rekenmachine berekenen. Deze stappen moet dezelfde zijn voor de gewone TI-89 grafische rekenmachine ook.

Stappen

Hoe te standaarddeviatie berekenen op een TI 89 titanium grafische rekenmachine. Zet de rekenmachine en ga naar het startscherm.
Hoe te standaarddeviatie berekenen op een TI 89 titanium grafische rekenmachine. Zet de rekenmachine en ga naar het startscherm.
 1. 1
  Zet de rekenmachine en ga naar het startscherm.
 2. 2
  Voer de gegevens die u wilt de standaarddeviatie voor zo een set te vinden. Doe dit door het invoeren van de gegevens met behulp van set haakjes {}, ze krijgt u door op de blauwe toets "2" en vervolgens de open haakjes "(" waar u merkt dat "{" wordt aangeduid in het blauw boven "(". Dan voor de nauwe bracket je de blauwe toets "2" (geel voor de reguliere TI-89) en de gesloten haakjes key ")" met de "}" gemerkt in blauw / geel erboven. Bij het invoeren van de nummers, aparte elk nummer met een komma "," dat is de sleutel direct boven de toets "9" Bijvoorbeeld de gegevens moet er zo uitzien als u het typt in:. {19,28,4,65,10,0} Niet slaan invoeren nadat u klaar bent met het invoeren van alle nummers en sluit de set beugel!
 3. 3
  Sla de gegevens. Nadat u afwerken invoeren van de gegevens en het gebruik van de gesloten set beugel "}" druk op de "STO>"-toets. Het ligt direct boven de toets "ON". Kies dan een brief naar uw dataset noemen. Het kan elke letter zijn. Je krijgt de brieven door het raken van de sleutel witte "ALPHA" (paars voor de reguliere TI-89) en vervolgens door een brief op de rekenmachine selecteren. De brieven zijn in witte Witting boven de toetsen. Zodra u uw brief hebt geselecteerd, dan is en voorbeeld van deze eruit zal zien: {19,28,4,65,10,0} -> m Nu kan je op enter op de rekenmachine. Het moet de set terug te keren als de manier waarop je het opgenomen zonder de komma.
 4. 4
  Bereken de standaarddeviatie. Klik op de "CATALOG" knop die is gelegen op de middelste rij, derde knop naar beneden. Wanneer het trekt de catalogus, scroll naar beneden naar het commando "stdDev (" vinden. Het is in alfabetische volgorde en je kunt de "s"-knop raken om er sneller te krijgen. Gebruik vervolgens de pijlen omhoog en omlaag om de opdracht te vinden. Hit invoeren wanneer je het commando vinden. Nu moet je zetten in de brief die u hebt toegewezen aan uw toestel met behulp van de alfa-toets en sluit de haakjes. Bijvoorbeeld, zou het er zo uitzien "stdDev (m)" Daarna raakte voeren. De output zal uw standaarddeviatie voor de set die u hebt ingevoerd zijn.

Tips

 • U kunt ook het berekenen van de gemiddelde en variantie voor dezelfde set gegevens. Dit doe je door te gaan naar de catalogus en het vinden van "betekenen (" of het vinden van "variantie ('. Je vervolgens op de letter en sluit de haakjes net zoals je deed met de standaarddeviatie.
 • Als er een foutmelding, zorg ervoor dat de haakjes zijn gesloten.
 • Gebruik niet de variabelen "X, Y, Z, T" Deze variabelen worden meestal over voor andere belangrijke functies op de rekenmachine.
 • Als je het gevoel dat je te veel brieven hebben gebruikt, kunt u uw home-scherm te wissen. Om dit te doen, druk op de "F1"-optie gereedschappen. Scroll dan naar beneden naar de "8. Clear Thuis"-optie en hit enter.Results voor * U kunt ook het berekenen van de gemiddelde en de variantie voor dezelfde set gegevens. Dit doe je door te gaan naar de catalogus en het vinden van "betekenen (" of het vinden van "variantie ('. Je vervolgens op de letter en sluit de pare.
 • Als dat niet het probleem is, zorg ervoor dat u een brief dat u niet recentelijk hebt gebruikt om de gegevens op te slaan hebben geplukt.

Waarschuwingen

 • Dit is een eenvoudige verkorte manier om Standaarddeviatie vinden, maar je moet ook weten de procedure stappen op het vinden Standaarddeviatie.

Dingen die je nodig hebt

 • Een TI-89 grafische rekenmachine (elke editie zou moeten werken)