Wkonl

Hoe maak je een grondwet schrijven

Of het nu een georganiseerde bridge club of een vrije natie, bent u waarschijnlijk gaat om een ​​grondwet op hoe dingen lopen nodig hebben. Het schrijven van een grondwet is niet te hard... uitzoeken wat te schrijven over het is het moeilijkste deel.

Stappen

Hoe maak je een grondwet schrijven. Krijgen sommige mensen uit je groep.
Hoe maak je een grondwet schrijven. Krijgen sommige mensen uit je groep.
 1. 1
  Krijgen sommige mensen uit je groep. Als het een kleine groep, gewoon iedereen bij elkaar. Voor iets grotere groepen (regionale, nationale groepen), hebben de leden kiezen vertegenwoordigers bij gewone meerderheid van stemmen. Hebben deze gekozen leden komen samen voor een "grondwettelijk verdrag".
 2. 2
  Zoek uit wat de groep gaat. Wat is haar missie en doelstellingen? Waarom is er zo'n groep in de eerste plaats? Debat, discussiëren, etc. over deze en transcriberen wat je ook beslist in de preambule.
 3. 3
  Vervolgens beslissen hoe de organisatie zal worden uitgevoerd. Die loopt van de show - een president, een centraal comite, wie toevallig worden genoemd Steve? Hoe lang zal deze leider te dienen? Leven, 4 jaar, zolang hij heeft het vertrouwen van de leden? Dit uitzoeken ook. De verantwoordelijkheden van de leider, plus die verantwoordelijkheden van alle assistenten (dwz secretaris, penningmeester, enz.).
 4. 4
  In grotere organisaties, kan een besluitvormingsorgaan nodig zijn. Als je een kleinere organisatie, een centraal comite, misschien leiden door de leider van de organisatie, kan doorgaans beslissingen voor de organisatie te maken. Een kleinere organisatie (dwz bridgeclub, bijbelstudiegroep, etc.) kunnen meestal gewoon vragen voorgesteld aan de leden en hebben ze beslissen. Je kon een combinatie van beide te doen. Debatteren en deze kwestie te bespreken.
 5. 5
  Hoe ga je om de grondwet te veranderen? Zorg ervoor dat u een vorm van wijziging proces omvatten.
 6. 6
  Ervan uitgaande dat je hebt gladgestreken eventuele afwijkingen, lastige clausules, enz., Geef het ter ratificatie (zorg ervoor om te beslissen over hoe de Grondwet moet worden geratificeerd!)
 7. 7
  Als je het te ratificeren, congrats! Je hebt jezelf een grondwet! Zo niet, herhaal stap tot u er een hebt.
 8. 8
  Dan moet je blijven houden van verkiezingen voor de grondwet om een vloeistof te worden en werken een.

Tips

 • Gebruik 'gewoon Engels', wat betekent duidelijke taal die begrijpelijk is voor iedereen te lezen, legalisme en andere professionele of obscure termen voorkomen.
 • Beknoptheid is de ziel van verstand. Houd uw Grondwet kort en bondig, indien mogelijk.
 • Indien een clausule blijkt een belemmering voor bekrachtiging, compromis. Iets is beter dan niets.