Wkonl

Hoe maak je een lang boek of document te lezen

Soms is het onvermijdelijk, je moet iets te lang en misschien alledaagse lezen. Het kan moeilijk zijn niet in slaap te vallen of gaan in een roes. Je kunt het aan die rugdekking als je het probeert. Hier is hoe.

Stappen

Hoe maak je een lang boek of document te lezen. Geef jezelf voldoende tijd om te lezen.
Hoe maak je een lang boek of document te lezen. Geef jezelf voldoende tijd om te lezen.
 1. 1
  Worden uitgerust. Als het mogelijk is, krijg genoeg slaap voordat u begint, zodat u niet te zullen worden verleid om dommelen wanneer je moet drukken.
 2. 2
  Geef jezelf voldoende tijd om te lezen. Je kan gewoon niet een volledige 400-pagina's tellende boek in het uur voor de les, dus begin zo snel als je kunt lezen.
 3. 3
  Elimineer afleiding. Schakel uw TV, computer en telefoon. Sluit de deur. Zoek of maak een rustige plek om te lezen. Terugtrekken in een kantoor, bibliotheek of achterkamer.
 4. 4
  Breek de taak in kleinere delen. U zult nog steeds genoeg tijd in elke vergadering voor enige continuïteit en begrip nodig, maar je moet niet gelezen in marathon sessies. In plaats daarvan, uiteengezet om te lezen voor een uur, of zelfs een half uur per keer. Als alternatief voor kiezen om een ​​bepaald aantal pagina's vullen in elke vergadering. Het is makkelijker om te beginnen als je weet wanneer je zal eindigen. Neem pauzes elk half uur of uur om de circulatie te herstellen naar uw benen en wakker te houden jezelf.
 5. 5
  Bepaal waarom je het doet dit lezen. Is het een klasse opdracht? Heb je nodig om de inhoud te kennen?
 6. 6
  Pre-lezen. Neem een ​​kijkje op de inhoudsopgave en alle koppen en samenvattingen. Weet wat te verwachten van een bepaald hoofdstuk.
 7. 7
  Bepaal of u onderdelen veilig kunt overslaan. Uw pre-reading en je doel zal helpen bepalen of u snelkoppelingen kunt nemen. In plaats van lezen van de volledige 400-pagina leerboek dit semester, zou je opzoeken wat je nodig hebt en lees alleen de hoofdstukken en secties die de discussies in de klas te volgen? Zou het lezen van de koppen en een paar inleidende alinea's vertellen je genoeg dat je zou kunnen overslaan lezen van het hele hoofdstuk?
 8. 8
  Slag lezen. Het is misschien niet zo veel van een karwei als je dacht. In ieder geval kunt u niet af als je niet starten.
 9. 9
  Als het een verhaal, het voor je in je geest. Voorspellen wat er zal gebeuren. Laat u getrokken in de personages en het verhaal.
  • Doe alsof u of een van je vrienden is een karakter. Analyseer het echte leven met het verhaal.
 10. 10
  Als het non-fictie, vinden de stijl lezen dat het beste werkt voor u en gebruik het.
  • Heeft u de informatie alleen door te lezen en na te denken over het te leren?
  • Denk je beter leren door te doen, door te proberen voorbeelden?
  • Heb je leert door te wijzen op de belangrijkste punten of het maken van aantekeningen?
  • Heb je leert door te praten over de tekst?
  • Heb je leert door te schrijven over wat je gelezen hebt?
 11. 11
  Houd het op. Lees enkele in de ochtend en in de middag enkele, wat vandaag wat morgen.

Tips

 • Neem korte pauzes.
 • Erachter te komen waar u liever daar lezen en laat het boek. Voor sommigen, dat is een favoriete stoel, voor anderen, het is de badkamer.
 • Een favoriet gebruiken om je plaats te houden tussen de sessies. Het zal u helpen voorkomen herlezen porties of jacht naar uw plaats wanneer u een vergadering begint. Het is ook bemoedigend om dat bookmark vooraf door het boek te zien.
 • Tenzij het heel zwaar lezen, neem het boek mee als u ergens heen. Gebruik spare minuten tijdens het wachten om vooruitgang te boeken.
 • Als het iets bijzonder saai, lees niet in bed liggen. Gaan vinden een stoel in een bibliotheek of opstaan ​​om zo gelezen dat je niet weg kunt dromen. Anders krijg comfortabel. U kunt hier een tijdje zijn.
 • Als je merkt dat je het lezen van dezelfde paragraaf meerdere malen over, vraag jezelf af waarom. Hebt u een woord of begrip langs de weg gemist? Bent u aandacht te besteden aan iets naast uw lezing? Is het tijd voor een pauze?
 • Als u nodig hebt om terug te verwijzen naar delen van wat je aan het lezen bent, worden systematisch over het markeren van pagina's en / of het maken van aantekeningen als je gaat, zodat je niet hoeft te jagen voor specifieke dingen.