Wkonl

Hoe om documenten te dagvaarden

Wanneer betrokken bij een rechtszaak, echtscheiding, of strafrechtelijke procedure, kan een wens om documenten te verzamelen van de wederpartij of zelfs van iemand die niet betrokken is bij het pak helemaal (een derde). Om dit te doen, kan hij of zij nodig heeft om een dagvaarding te geven voor de documenten, of een dagvaarding duceert Tecum. De dagvaarding ceert Tecum bestelt een feestje te verschijnen in de rechtbank, of op een andere locatie, op of voor een bepaalde datum en brengen specifieke documenten met hen. Om documenten te dagvaarden, of geven een dagvaarding duceert Tecum, volg dan de onderstaande stappen.

Stappen

Hoe om documenten te dagvaarden. Bepalen wie in het bezit is van de documenten die u wenst te dagvaarden.
Hoe om documenten te dagvaarden. Bepalen wie in het bezit is van de documenten die u wenst te dagvaarden.

Stappen

 1. 1
  Bepalen wie in het bezit is van de documenten die u wenst te dagvaarden. Wanneer een individu is in het bezit van de documenten die u wilt dagvaarden, kan dit gemakkelijk zijn, maar als een bedrijf in het bezit is van hen, moet u weten wie specifiek, binnen het bedrijf, is verantwoordelijk voor deze documenten. Bijvoorbeeld, als u een overzicht van uw inkomende en uitgaande telefoongesprekken vanaf uw telefoon bedrijf, wil je de naam van de persoon die belast is met de archiefdienst op dat bedrijf te leren kennen. Gewoon het verzenden van de dagvaarding aan 'Verizon' of 'Sprint' is niet specifiek genoeg en je zal waarschijnlijk geen enkele van de door u gevraagde documenten.
 2. 2
  Bepaal de datum waarop de documenten moeten worden geproduceerd. Sommige dingen te overwegen bij het maken van deze bepaling zijn:
  • De datum waarop u de documenten nodig. Als je presenteert de documenten als bewijs in Court, zal je ze wilt hebben in de tijd om van tevoren uw gehoor of proces.
  • De hoeveelheid tijd die het zal de andere partij te nemen om de documenten te lokaliseren. U moet de partij die de dagvaarding met voldoende tijd om de documenten te lokaliseren bieden.
  • Die hoeveelheid tijd die uw staat vereist dat u de andere partij. De wet algemeen kan een partij ten minste 10 dagen en niet meer dan 30 dagen om te reageren op een dagvaarding duceert Tecum. Controleer uw staat de statuten of met een advocaat om uw staat van de tijdsdruk bepalen.
 3. 3
  Beslissen hoe de documenten die u wilt dagvaarden beschrijven. Als het document niet over een specifieke naam, zoals 'maart bankafschrift' of 'januari dienst bill', beschrijven in een zo gedetailleerd mogelijk. Bijvoorbeeld, als u vragen om een ​​kopie van een brief, voorzien van de datum waarop de brief is geschreven, de namen van de personen die het schrijven en ontvangen van de brief, en het onderwerp van de brief.
 4. 4
  Informeer bij de griffier voor een dagvaarding duceert Tecum vorm. Als de Clerk heeft een vorm voor dit, gebruik het. Als u hulp nodig het invullen van het formulier nodig heeft, zal de griffier het algemeen in staat zijn om u te helpen. Houd er echter rekening mee, zal hij of zij niet in staat zijn om u een juridisch advies te geven. Dit betekent, bijvoorbeeld, zal hij of zij niet in staat zijn om u te vertellen hoe u de documenten die u wilt dagvaarden moeten beschrijven, of je moet een dagvaarding uit te geven, of aan wie u de dagvaarding te dienen. Als u niet in staat om het formulier invullen met de hulp van de griffie zijn, kan het nodig zijn om te overleggen met een advocaat.
 5. 5
  Indien de bediende niet over een vorm voor een dagvaarding duceert Tecum, moet u uw eigen ontwerp. Om dit te doen, kijken over het monster aan de bovenkant van dit artikel en volg de onderstaande instructies:
  • Vul het geval bijschrift. Het bijschrift kan gevonden worden op de meeste elk document dat is ingediend bij het Hof en omvat de naam en locatie van het Hof, de namen van de partijen, en de zaak of oorzaak nummer.
  • De datum en het tijdstip waarop de partij de documenten moeten verschaffen. Als u de persoon te verschijnen in de rechtbank met de documenten, zal dit de tijd en datum van de zitting of ter zitting te zijn. Misschien wilt u controleren met het Hof om te bepalen of zij enige regels of suggesties over plannen getuigen voor de productie van documenten.
  • Zorg voor de locatie waar de partij de documenten moeten brengen. Of u vraagt ​​dat de documenten worden geleverd aan het Hof, uw kantoor, of uw huis, moet u de volledige adres van de locatie voor de levering.
  • Beschrijf de gevraagde documenten. Zorg ervoor dat u een volledige beschrijving van elk document dat u wilt dat de getuige te produceren bieden.
 6. 6
  Bereid alle andere benodigde documenten. In veel provincies, moeten niet-advocaten het aanvragen van een dagvaarding een verzoek in te dienen bij het Hof en wacht tot de rechter om een ​​Order ondertekenen voordat de Clerk zal ondertekenen en verzegelen een dagvaarding duceert Tecum. Neem contact op met de griffie om te bepalen of je nodig hebt om een ​​verzoek in te dienen bij het Hof en aan de juiste vorm te krijgen. Indien het Hof niet voorzien van een formulier, moet je jezelf de vraag stellen. Zie de sectie monsters aan de bovenkant van dit artikel voor een formulier dat u kunt gebruiken voor het maken van dit verzoek aan het Hof.
 7. 7
  Vijl uw dagvaarding duceert Tecum en verzoek om uitgifte, indien nodig. Of de procedure in uw staat vereist dat u documenten in te dienen bij het Hof met het oog op een dagvaarding krijgen duceert Tecum uitgegeven of niet, zal de griffier uw eerste en waarschijnlijk pas stoppen wanneer u naar uw documenten dienen te zijn. Hij of zij zal in staat zijn om u te helpen uw documenten correct indienen, en uitleg over de rest van de procedure voor u. Misschien wilt u vooruit bellen en vragen hoeveel exemplaren van elk document de Clerk vereist.
 8. 8
  Serveer de dagvaarding duceert Tecum. Staatswet bepaalt de aanvaardbare wijze van betekening van een dagvaarding duceert Tecum en service-eisen zal variëren van staat tot staat. Neem contact op met de griffier, een plaatselijke advocaat, of uw staat Burgerlijke Reglement voor de staat specifieke regels en voorschriften. Gemeenschappelijke omgangsvormen van dienst zijn:
  • Eerste klasse Europe ("VS") mail. De meeste mail die u verzendt en ontvangt is waarschijnlijk verzonden op deze manier. Tijdens het bedienen van vele soorten Hof documenten via first class mail toegestaan, kan het niet in het geval van een dagvaarding duceert Tecum in uw staat.
  • Aangetekende post. Aangetekende post, of er een ontvangstbevestiging wordt gevraagd of niet, is bijna altijd een aanvaardbare vorm van dienstverlening voor het Hof bestellingen zoals een dagvaarding duceert Tecum. Echter, moet u dubbel te controleren met de griffier om ervoor te zorgen dat uw staat stelt dienst van dagvaardingen in de manier.
  • Persoonlijke service. Persoonlijke service betekent rechtstreekse overhandiging van het document. In het geval van een dagvaarding duceert Tecum, dit is een voorkeur van dienst. Alle staten vereisen dat de persoon het leveren van het document (s) is ten minste achttien (18) jaar oud. Velen vereisen ook dat de partij het leveren van de document (en) te ondertekenen en bij de Rechtbank een beëdigde verklaring van de dienst, die beschrijft hoe hij of zij het document afgeleverd. De meeste staten is de partij die de dagvaarding om het hem-of haarzelf te dienen. Informeer bij de griffier voor eventuele aanvullende regels met betrekking tot persoonlijke service in uw staat.
  • Facsimile ("fax") of een andere levering methode. Onder bepaalde omstandigheden kunt u in staat om uw dagvaarding te leveren op een informele manier, zoals fax of e-mail. Bijvoorbeeld, wanneer een partij reeds heeft ingestemd om u te voorzien van de documenten, en je dient hem of haar een dagvaarding duceert Tecum voor legale doeleinden, zoals het vereist is door zijn of haar bedrijf voordat hij of zij kan vrijgeven van de documenten.

Waarschuwingen

 • De dagvaarding duceert Tecum proces kan nogal wat tijd in beslag nemen, zelfs als alles goed gaat. Je moet ongeveer veertien (14) toelaten tot dertig (30) dagen voor het gehele proces.
 • De procedure voor het verkrijgen van en de afgifte van een dagvaarding duceert Tecum varieert van staat tot staat en graafschap. Dit artikel is uitsluitend bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en is niet bedoeld om de procedure voor elke provincie en staat volledig te beschrijven. Neem contact op met uw lokale county Office Clerk's of een overheid een licentie advocaat voor specifieke informatie over uw provincie en de staat.