Wkonl

Hoe maak je een ontslagbrief schrijven

Een van de grootste geheimen van het succes is te weten wanneer om verder te gaan. Met de juiste ontslagbrief, zult u dit doen met voldoening en laat op goede voet met je vorige werkgever.

Stappen

Hoe maak je een ontslagbrief schrijven. Geef deugdelijke ingebrekestelling.
Hoe maak je een ontslagbrief schrijven. Geef deugdelijke ingebrekestelling.

Het schrijven van uw ontslagbrief

 1. 1
  Bedanken. Weersta de verleiding om een ​​stukje van je geest verlaten, tenzij u wilt worden herinnerd als een ondankbare zeurpiet. In feite het tegenovergestelde doen: document positieve herinneringen van je job. Vermelden hoe deze job positief heeft beïnvloed je carrière.
 2. 2
  Geef deugdelijke ingebrekestelling. Het is eenvoudig met dank aan uw werkgever een redelijke hoeveelheid tijd om uw positie te vullen geven. Als uw baan is ingewikkeld, kan uw werkgever tijd nodig voor u om uw vervangende trainen. Kennis geven van niet minder dan twee weken.
 3. 3
  Blijf professioneel. Wees respectvol en hoffelijk. Gebruik geen emotionele of controversiële taal in uw brief. U bent een professional, dus stoppen als een professional.
 4. 4
  Gebruik de "sandwich-techniek." Om de klap van het slechte nieuws van uw vertrek te verzachten, schrijven positieve uitspraken aan weerszijden.
  • Begin uw brief met een positieve paragraaf, hier in het groen weergegeven.
  • Plaats uw ontslag in het midden van de brief, hier in rood weergegeven.
  • Sluit je brief met een andere positieve paragraaf, weer in het groen weergegeven.

Monster korte ontslagbrief


Aan wie het aanbelangt:
Het is een voorrecht om te werken voor Lucky Coin Machine Company voor de afgelopen 3 jaar. Deze brief zal dienen als mijn twee weken bericht. Mijn laatste werkdag zal zijn op de 13e dag van april, 2011.
Ik zal altijd dankbaar voor de waardevolle ervaring en praktische lessen die ik heb opgedaan tijdens het werk hier.
Hoogachtend,
Lynn Sheryl.

Tips

 • Heb je ontslag niet bespreken met collega's; daarmee zou negatieve energie te creëren in het bureau. Vraag hen niet om advies over het schrijven van je ontslagbrief.
 • Houd het simpel. Probeer kort, bondig en direct te zijn in uw brief. U wilt niet naar de letter te laten staan ​​voor interpretatie.
 • Heb je begeleider niet vragen om een ​​verwijzing in uw ontslagbrief. Het is een goede om te vragen om een ​​brief van de verwijzing, maar beter om het te doen nadat je de reactie van je baas te beoordelen. Probeer je best om een ​​brief van de verwijzing krijgen voordat u vertrekt, zelfs als u het starten van een nieuwe baan. Zodra u het bedrijf verlaat, zal je prestaties en dienstjaren snel worden vergeten.
 • Niet verspreiden wantrouwen voor of na uw ontslag.

Waarschuwingen

 • Uw ontslagbrief is documentatie en zal waarschijnlijk worden toegevoegd aan uw personeelsdossier: heel nadenkend over wat je plaatst in dat document. Gebruik geen jargon of grof taalgebruik.
 • Houd emotie uit de brief. Vermijd de verleiding om af vertellen je baas of een van uw collega's; put-downs zal zeker een slecht licht werpen op je en je kunt later spijt van krijgen.
 • Vergeet niet, kon het bedrijf en zijn werknemers potentieel een rol in je carrière of zoeken naar een baan in de toekomst spelen. Het is een zeer kleine wereld. Verbrandt nooit bruggen.
 • Houd in gedachten dat het moment dat je je ontslag brief in te dienen, kan u worden verteld om je spullen pakken en vertrekken aan het eind van de dag. Vertrouw niet op je twee kennisgeving week voor een baan: doe het voordat je ontslag.
 • Controleer uw bedrijf beëindiging beleid. (Veel bedrijven vereisen een opzegtermijn van ten minste 2 weken voor het aftreden.) Anders kan hun beleid om u nooit meer overwegen voor een positie. In je ontslagbrief, moet u de huidige dag ergens mee in de header evenals uw laatste dag in het lichaam van de brief.
 • Geen specifieke redenen voor het verlaten niet geven. Staat dat je hebt besloten om te verhuizen vanwege een carrière kans die te mooi om te laten liggen.
 • Uw ontslagbrief kan tegen je gebruikt worden in de rechtbank als het ooit zover komt.