Wkonl

Hoe maak je een studie schema maken

Voor het gooien van jezelf in studeren, moet je een studie schema te maken. Het creëren en na een studie schema kan u helpen concentreren, beter behouden cursusmateriaal, en effectief beheren van uw tijd.

Stappen

Hoe maak je een studie schema maken. Evalueer uw huidige schema.
Hoe maak je een studie schema maken. Evalueer uw huidige schema.
 1. 1
  Evalueer uw huidige schema. Het creëren van een gezond evenwicht tussen je studie, sociale leven en slapen is belangrijk. Kunt u op maat je studie schema om uw behoeften en leerstijl passen. Heb je nodig om te wijzen tijd in het weekend 's middags want je werkt nachten op dezelfde dag? Kunt u op uw MP3-speler aan op een audio-opname van een lezing luisteren tijdens het zweten in de sportschool?
 2. 2
  Een lijst van alle onderwerpen die u nodig hebt om te studeren. Als je een studiegids of een tekstboek met beoordeling secties, gebruik het om een ​​beperking van wat je lijst. Zodra u uw lijst, rangschikken de onderwerpen van hoe zeker je je voelt over hen. U kunt ze mee met de minste, matig of meestal. Door dit te doen, kunt u meer tijd en energie richten op de probleemgebieden.
 3. 3
  Trek uw agenda / planner. Noteer belangrijke data of gebeurtenissen die u niet kunt wijzigen (bijvoorbeeld tussentijdse, laatste dag van het examen, je oma's 99e verjaardag). Nu, kunt u controleren of er zijn tijden of dagen van de week kunt u altijd studeren tijdens. Zo kan je vrij 3-4 uur worden elke dinsdag en donderdag. Indien mogelijk, probeer om het tijdschema van uw studie dan, want een gewone, vaste routine kan helpen om in een studie van mentaliteit en in een sneller.
 4. 4
  Plan studie sessies in 20 - of 30-minuten blokken. Kortere tijd blokken zijn gemakkelijker te vinden en te plannen dan dan 1 uur of langer tijd. Door het doen van 20 en 30 minuten grenzen, je automatisch pauzes creëren. Op deze manier kunt u uw vermoeide ogen rusten, strek je benen en misschien krijg je een gezonde snack.
 5. 5
  Noteer waarop je studeert in elke sessie. Dit zal helpen houden u op het goede spoor, creëren controleposten voor het materiaal, en kunt u uw studieboeken en studiemateriaal organiseren van tevoren. Als u vragen of opmerkingen over een specifiek onderwerp hebt, heb je een verslag van wat je hebt gestudeerd en wanneer. Als je hulp van iemand te vragen, kunt u hen context.
 6. 6
  Vasthouden aan het schema. Er is geen enkel punt in het maken van een studie schema als je niet vasthouden aan het, maar het kan moeilijk zijn om te beginnen. Proberen te krijgen in de gewoonte van het kijken naar uw agenda / planner op een regelmatige, bij voorkeur dagelijks, basis. Dit zal helpen houden u uit de buurt van de "uit het hart, uit het zicht" val. Zodra je een routine hebt vastgesteld, kunt u beginnen mentaal associëren bepaalde handelingen, zoals de opening van een leerboek of zitten aan een bureau, met een studie-modus. Door het snel krijgen om je studie mentaliteit, kunt u gemakkelijker afleiding te negeren en zich richten op het materiaal dat je bekijkt.
 7. 7
  Afgewerkt.

Tips

 • Vermijd uitstellen (uitstellen) werken zo veel mogelijk.
 • Een alarm instellen op uw telefoon of computer wanneer je studeert
 • Proberen om geen technologie te gebruiken tijdens je vrije tijd of je zult worden verleid.
 • Als je iets voor op schema af, ga terug en noteren welke onderwerpen je beter voelt over en die u nog vragen op. Dienovereenkomstig, kan je aanpassen wat je van plan bent om te studeren en later herzien.
 • Raadpleeg uw leraren over het relatieve belang van de verschillende hoofdstukken.
 • Hebt u een studie sessie missen? Opnieuw plannen ASAP. Je wilt niet dat uw studie pas verliest.

Dingen die je nodig hebt

 • Een kalender of dayplanner. Nu, want je bent het creëren van een voor jezelf, moet je proberen te zoeken naar een die uw dagelijks leven past. Bijvoorbeeld:
  • Als u een computer of mobiel apparaat te gebruiken, kunt u overwegen een organisator app zoals Google Calendar of Jorte Calendar.
  • Gebruik een traditionele planner als je liever schrijft dingen naar beneden.
  • Als u werkt op een kantoor, koop een bureau planner.