Wkonl

Hoe te ontcijferen van een geheime code

Heb je tegenkomt een briefje in de klas die geen zin heeft te maken? Het zou wel eens een geheime code worden! Dit artikel zal je leren hoe te ontcijferen geheime codes die bestaat uit reeksen van cijfers, letters of beide gecombineerd.

Stappen

Hoe te ontcijferen van een geheime code. Bepalen wat voor soort code die je hebt gevonden.
Hoe te ontcijferen van een geheime code. Bepalen wat voor soort code die je hebt gevonden.
 1. 1
  Bepalen wat voor soort code die je hebt gevonden. Het type code die kan worden ontcijferd met deze methode zijn eenvoudig vervangingen van een brief. Bijvoorbeeld: Elk getal 7 zou worden vervangen door de letter B. Als het niet uit als een wirwar van letters of een reeks getallen, dan zal je waarschijnlijk niet in staat zijn om het te kraken met deze methode.
 2. 2
  Bepalen of de volgorde van de letters is geschud. Als het niet is geweest, dan is uw taak is enorm vereenvoudigd. Voor brieven, maar elke letter verschuiven van een ruimte om de eerdere brief van spot. Bijvoorbeeld: Het woord "ABC", wordt gedecodeerd "ZAB" Als dit niet werkt, dan weer en weer aan het verschuiven van de brieven, tot u weer bij het oorspronkelijke bericht. Als het bericht is een reeks getallen, dan beginnen met het toewijzen van nummers aan brieven, uitgaande van "A: 1" helemaal naar boven tot "Z:. 26" Steek de letters in waar hun respectieve nummers zijn. Als dit niet werkt, dan stijgen de aantallen van alle letters van een (en het maken van nummer 26 de nieuwe nummer 1). Stekker weer in de brieven, en herhaal het verschuiven totdat A is 1 weer.
 3. 3
  Zoeken naar afwijkingen in het bericht, zoals enkele cijfers of letters. Dit zal waarschijnlijk de letters "A" of "I." Het karakter herhaalde het meest zal vaak "E." Kijk voor dubbele letters, en neem ze in overweging.
 4. 4
  Plug in zoveel brieven op deze manier als je kunt, dan beginnen met het vullen in woorden, het bijhouden van welke letters je gissen naar. Weten wat de opmerking over gaat, of zelfs de persoon die hem heeft verzonden, kan een grote hulp zijn.
 5. 5
  Probeer te zoeken naar klinkers. In de meeste woorden, klinkers en medeklinkers komen ongeveer plaatsvervanger aan elkaar. Bijvoorbeeld:

 • De meeste heeft waarschijnlijk een klinker tussen de medeklinkers. Zodat u kunt vinden dat het Hey how are you gemakkelijk. Klinkers verschijnen het meest in een code en in het bijzonder de letter "E" moet eerst worden gecontroleerd, als het helpt onthullen andere delen van de code ook. Bijvoorbeeld, als u vindt dat de letter "E" wordt geleverd in een woord "ZIJN", vindt u dat dezelfde letter of cijfer wordt vervangen met andere woorden zoals "HIJ" en "BE" die helpt de code te breken en te krijgen nieuwe vervangingen.
 1. 1
  Leren over verschillende codes. De volgende stap is code die veel moeilijker. Morse, braille, en anderen zijn gewoon manieren (voornamelijk cyphers) oude soldaten zouden een bericht krijgen. Een manier is het aansluiten van cijfers naar letters. Bijvoorbeeld: "23 9 11 9 8 15 23" beschrijft "Wiki How". Dit is een eenvoudige code. Een ander vaak gebruikt in de lagere school is varken Latijn, dat is waar je de eerste letter van elk woord te nemen en zet het op het einde en voeg ay. Echter, als het woord begint met een klinker, voeg gewoon ay op het einde.
 2. 2
  Leren van andere alfabetten: Vele talen niet schrijven in het Engels alfabet noch in personages, maar gebruik lijnen en dat soort dingen. Je zult vooral merkt dit als je Arabisch, Hindi, en andere Zuid-Aziatische talen lezen.

Tips

 • Een brief zal zich bijna nooit vertegenwoordigen ("A" zal niet in de plaats staan ​​voor "A").
 • De letter "e" is de meest gebruikte brief in het Engels.
 • Kraken codes is gemakkelijker wanneer de berichten zijn langer. Het is moeilijk te kraken

 • Een zeer goede geheime boodschap encoder-software kan worden gekregen op: MapleSoft.net78.net. Het is niet erg gebruiksvriendelijk, maar het is een zeer goede coderingssysteem. Het maakt codes die vrijwel onmogelijk te kraken zonder de sleutel zijn.
 • Een boodschap geschreven in "sms-formaat" is uiterst moeilijk te kraken. Deze indeling houdt vereenvoudigen woorden en verkorten ze. Bijvoorbeeld: "I LUV U."

Waarschuwingen

 • Er zijn vaak redenen waarom deze codes zijn geheim.
 • Wees u ervan bewust, hoewel, toen kraken codes, dat sommige intelligente gecodeerd codes en ontcijfert zijn letterlijk onmogelijk te kraken als je niet de sleutel waarmee ze werden gecodeerd hebben. Bijvoorbeeld:

(Zonder de aanhalingstekens) is een code die is gemaakt met behulp van Maple Soft's Info Lock (u kunt een link naar het in de sectie tips te krijgen). Het werkt door het versleutelen van het bericht met behulp van een trefwoord of zin. De bovenstaande code in quotes is de boodschap: "Dit is onmogelijk te kraken." en werd gecodeerd met het trefwoord "geheim".

Dingen die je nodig hebt

 • Een geheime notitie te ontcijferen
 • Potlood en kladpapier
 • Veel tijd
 • Kennis