Wkonl

Hoe zich te concentreren terwijl er achtergrondgeluiden

Wetenschappers schatten dat wij onderworpen zijn aan het ontvangen van een miljard prikkels per seconde in onze hersenen. Van dit bedrag, onze hersenen beheert om te filteren op de meeste, maar er zijn nog ongeveer 100 sensaties bewaard bleven verwerken per seconde verwerkt. En veel van de ontvangen stimuli in de vorm van geluid. Met al dit bombardement, kan je worden vergeven voor het gevoel snel afgeleid, klaar om naar beneden gereedschappen en ga voor een kleine geest wandeling (of zelfs een wandeling ergens anders helemaal).

Wanneer de bleep-bloop van iemands mobiel schroeit door je heen, het verkeer gebrom en getoeter is laaiend door je systeem en het geklets van anderen over de weg is bijna net zo slecht als de donder naar je concentratie, wat zijn je te doen? Hier zijn enkele suggesties om de kakofonie te verlichten en te slijpen op een goede concentratie.

Stappen

Hoe zich te concentreren terwijl er achtergrondgeluiden. Zorg ervoor dat je niet of moe.
Hoe zich te concentreren terwijl er achtergrondgeluiden. Zorg ervoor dat je niet of moe.
 1. 1
  Zorg ervoor dat je niet of moe. Honger en vermoeidheid zal uw vermogen om te concentreren omdat je focus ligt elders afbreken - op het krijgen van voedsel of meer slapen. En zich bewust van het verband tussen honger en vermoeidheid - als uw bloedsuikerspiegel kelderen als gevolg van het eten van te veel suiker, dan zul je snel inzinking en vinden het erg moeilijk om zich te concentreren. Zoals voor cafeïne, terwijl het u een energie-boost in de onmiddellijke periode na het consumeert kan geven, dit voordeel kan van korte duur zijn en kon je op pauzes concentratie vertrekken. In elk van deze gevallen, als je niet hebt gevoed en rustte je lichaam voldoende, is er een verhoogde kans dat geluiden u storen als je probeert te concentreren. Inderdaad, een lichaam en hersenen die vermoeid is en lijdt hongergevoel of suiker dieptepunten waarschijnlijk wordt afgeleid door bijna alles!
  • Eet een gezond dieet dat bestaat uit een goede balans van de hele voedsel (groenten en fruit) en volle granen - het is de consistentie van het eten van gezonde voedingsmiddelen die concentratie hulp helpt en geeft je meer kracht om te gaan met externe stressoren.
 2. 2
  Blokkeren het lawaai. Als je iemand die in staat is om na te denken, concentreren en studeren bij het luisteren naar muziek bent, kan dit een uitstekende manier om in balans andere geluiden om je heen zijn. Schuif uw oordoppen in de computer of een MP3-speler en gebruik de muziek om een ​​barrière tussen u en de externe ruis die zo aangenaam om te horen is niet te creëren. Muziek zonder tekst (zoals klassiek, trance of ambient muziek) is vaak de beste keuze voor het toestaan ​​van u om te blijven denken en te studeren.
  • Ruisonderdrukkende (actieve geluidscontrole) hoofdtelefoon of oordopjes kan een heel nuttige optie zijn, kijk maar dat ze voor u comfortabel alvorens ze te kopen. Als je ze gebruikt in een kantooromgeving, ook uit te leggen aan uw collega's en baas dat je bent niet asociaal, maar dat je echt nodig hebt om blokkeren geluidsniveaus om te kunnen denken en goed concentreren. In dit geval kan het nuttig te wijzen op de geluidsbronnen zoals rinkelende telefoons, mensen praten en wandelen over, het kantoor akoestiek, enz. worden
  • Als het je thuis studie ruimte of kantoorruimte, onderzoekt de mogelijkheid van het hebben van akoestische gebouw maatregelen genomen om het geluidsniveau te verlagen. Dingen zoals dubbele beglazing, akoestische plafondtegels en rubberen muur matten kan helpen om het geluidsniveau dempen.
  • U kunt ook luisteren naar een track van de "roze ruis" (gemakkelijk te vinden om te downloaden als een mp3 of op YouTube) die zal helpen dekken achtergrondgeluiden wanneer uw hoofdtelefoon er minder dan noise cancelling. Echter, sommige mensen vinden de roze ruis vervelend te worden of zelfs meer storend dan achtergrondgeluiden. U kunt ook bruine of witte ruis, die enigszins verschillende frequenties dan roze ruis te proberen. Zij kunnen worden rustgevende plaats van vervelend.
 3. 3
  Bewegen. Dit kan zo simpel zijn als het herschikken van waar je je denken en studeren in hetzelfde gebouw of zelfs impliceren het verlaten van het huis, kantoor of studieruimte om ergens anders meer geschikt vinden voor de periode van de tijd die u nodig heeft om zich te concentreren. Onderzoekers hebben aangetoond dat de studenten in de scholen gelegen waar er veel vliegtuiggeluid niet zo goed leren als studenten in rustiger scholen, hoewel sommige van deze kan ook te maken hebben met de prikkelbaarheid van de leerkrachten en volwassenen om hen heen (als gevolg van het geluid). Probeer studeren of denken in de bibliotheek, een stillere kantoor waar u de deur kunt sluiten, een vriend het huis of zelfs in een lokale park als het weer het toelaat. De verandering van omgeving kan nieuwe leermogelijkheden op zichzelf en het reliëf stimuleren van de achtergrond geluiden die zijn last van hebt waarschijnlijk enorm zijn.
  • Verder weg van alle drukte. Als je probeert te denken of studeren te midden van een groep van klapperen, luidruchtige mensen, u zult het een stuk moeilijker om zich te concentreren vinden. Verhuizen om ergens een stuk rustiger en weg van de groep.
  • Als u bent blootgesteld aan hoge niveaus van geluid, zoals vliegtuigen, bouwwerkzaamheden sites of zwaar verkeer op regelmatige basis in uw huis leeromgeving, en het geluid lijkt gevolgen te hebben voor uw leercapaciteiten, kunt u overwegen het verschuiven verblijfplaats voor uw langere termijn gezondheid. Uiteraard is dit een drastische oplossing en je zult moeten afwegen alle bij het maken van zo'n grote, maar potentieel gunstige verandering die ook zou kunnen verbeteren van uw algemene woonbeleving factoren.
 4. 4
  Gebruik je fantasie. In combinatie met je zintuigen, kan je fantasie helpen om je hersenen bezig te houden met denken in plaats van te worden afgeleid door lawaai. Een geweldige tool hiervoor is om visualisatie te gebruiken. Bijvoorbeeld, wanneer uw natuurkunde professor probeert de wetten van de zwaartekracht te verklaren, stel iets op de grond valt, of wanneer u probeert om erachter te komen een moeilijk probleem, ogen in foto's in je hersenen. De inspanning die nodig is om zich te concentreren op de visualisatie kan helpen om de luidruchtigheid af te buigen en houden u gericht "in het moment".
 5. 5
  Adem voor vrede. Ademhaling kan kalmeren en center u, waardoor u de mogelijkheid om ervaringen die zijn mishandeling uw zintuigen, zoals lawaai tolereren. Doel om afwisselend te concentreren op je ademhaling, het nemen van diep inademt en uitademt, met de nadruk op het begrijpen van wat er wordt geleerd, gelezen of gedacht. Elke keer dat het geluid lijkt ondraaglijk opdringen, herinner jezelf te concentreren op de ademhaling weer het evenwicht te herstellen.
 6. 6
  Verhoog uw passieve concentratie. Neem wat tijd thuis om gewoon proberen te concentreren. Bekijk een online video en probeer niet de aandacht te verliezen op elk moment. Staren naar de muur en als je jezelf vangen "horen" wat je denkt, neem een ​​tweede en probeer weer volledig richten op de muur. Gebruik kleine momenten in uw dag te oefenen afbuigen ongewenste ruis en meer bewust te concentreren op de dingen die uw aandacht verdienen.
  • Negeer achtergrondgeluiden. In veel opzichten zullen wennen aan lawaaierige omgevingen kun je beter mijden dan hen dienen. Zo veel werkplekken en groeps-gevulde ruimten zijn lawaaierig die opleiding zelf om het lawaai te verduren kan een zeer nuttige vaardigheid voor zowel werk en socialisatie redenen. Je kunt je leven doorbrengen ontwijken het lawaai, maar het is veel moeilijker en kan je vervreemden van enkele ervaringen, terwijl opleiding zelf om manieren om te gaan met het vinden van een reddende genade kan zijn.
 7. 7
  Controleer de stilte. Hoewel dit klinkt misschien contra-intuïtief, als je probeert om te studeren of denken in een gebied waar het echt rustig, kan ieder geluid dat gebeurt je roer van je concentratie. Er bestaat zoiets als ruis in matiging, genoeg om te helpen geven u een buzz terwijl het denken en leren, maar niet zo veel als je overweldigen. Inderdaad, soms een totaal gebrek aan lawaai kan net zo storend als teveel lawaai, bijvoorbeeld een gebrek aan geluid interactie is een van de redenen waarom de isoleercel drijft mensen gek. Streven naar een studie of denken omgeving die een standvastigheid van achtergrond geluid heeft in een bepaalde vorm, zoals vogels fluiten, kleine hoeveelheden verkeer zoemend langs of gesprekken er in de volgende kamer, enz. hebben
 8. 8
  Mediteren. Meditatie kan zowel uw concentratie en uw vermogen om te gaan met geluidsniveaus te verbeteren. Als je al denkt dat het geluid dat je zal verhinderen mediteren, er is een remedie voor dat ook. Door het opnemen van het geluid als onderdeel van de meditatieve aandacht, zult u het geluid te accepteren en loslaten. Bijvoorbeeld:
  • In het begin van een meditatie, actief merkt het lawaai en waarderen al haar verschillende tonen, ritmes en bronnen. Denken dan over de mensen achter die geluiden en wensen hen allemaal goed. Accepteer dat het geluid deel uitmaakt van het proces van meditatie. Focus eerst op je ademhaling, dan op het geluid als onderdeel van de meditatie. Door aanvaarding van het lawaai, je ophouden om het te bestrijden en het wordt een deel van de beoefening van de meditatie. Het uiteindelijke doel is om het geluid te verrijken je meditatie ervaring en tenminste creatief worden gewerkt in je meditatie routine. Als je gelooft in God, het nemen van pauzes voor gebeden helpen ook. Gebeden dwingen je te concentreren en buitengesloten achtergrondgeluiden.

Tips

 • Als je niet kunt ontsnappen aan een geluid zoals een radio aan op het werk, overwegen om de zaak zorgzaam met alle betrokkenen. Het is belangrijk dat iedereen in een werkplek of studieomgeving voelt comfortabel en het kan zijn dat een aantal van degenen die genieten van het geluid niet hebben gerealiseerd dat anderen vinden het lawaai een afleiding die goede concentratie voorkomt.
 • Als u ADD (Attention Deficit Disorder), kan het helpen om gedragstherapie te gebruiken aan te passen aan geluidsniveaus om je heen.
 • Lawaai van elektronische apparatuur zoals televisies, game machines en computers kan zeer storend. Zorg ervoor om te denken en te studeren weg van dergelijke ruis.

Waarschuwingen

 • Vermijd het draaien hoofdtelefoon muziek zo hoog dat je niet vaag hoor mensen in de omgeving praten. Dagelijkse doses van het luisteren naar muziek te luid kan leiden tot permanente gehoorbeschadiging.

Dingen die je nodig hebt

 • Noise cancelling hoofdtelefoon (optioneel - prijzen variëren en deze kunnen vrij duur zijn)
 • Nieuwe locatie om te studeren of te concentreren
 • Audiospeler