Wkonl

Hoe maak je een vergelijkend essay schrijven

Als je ooit nodig hebt om een ​​vergelijkend essay te schrijven, hier is hoe! L

Stappen

Hoe maak je een vergelijkend essay schrijven. Analyseer de vraag zorgvuldig.
Hoe maak je een vergelijkend essay schrijven. Analyseer de vraag zorgvuldig.
 1. 1
  Analyseer de vraag zorgvuldig. U kunt een leuk idee voor op een papier in je hoofd hebben, maar als het niet perfect overeenkomen met de prompt, verlies je punten. Kijk over de prompt (en rubriek, als je die hebt) zorgvuldig en onderstrepen de belangrijkste zinnen. Houd een lijst van deze dingen door u als u werkt.
  • Wat zijn de grenzen van je onderwerp?
  • Welke specifieke dingen wordt de leerkracht hoopt te zien van je werk?
 2. 2
  Onderzoek uw onderwerpen van vergelijking. Hoewel je een grondige kennis van zowel dingen die worden vergeleken zijn, is het belangrijk meer informatie dan de opdracht aankan niet te verstrekken. Vergelijk een paar aspecten van elk onderwerp in plaats van te proberen om beide onderwerpen volledig bestrijken.
 3. 3
  Schrijf uw essay buiten de orde. Nee, echt. Al heb je misschien geleerd om te gaan zitten en schrijf uw papier van begin tot eind, dit is niet alleen harder, maar ook meer kans om je gedachten onsamenhangend maken. Probeer deze plaats:
  • Body paragrafen eerste. Werken door al die informatie je hebt het samenstellen en zien wat voor soort verhaal dat je vertelt. Alleen als je gewerkt hebt met uw gegevens zult u weten wat het grotere punt van het papier is.
  • Conclusie tweede. Nu dat je al het zware werk hebben gedaan, moet de punt van je essay te vers in je geheugen. Het ijzer smeden als het heet is.
  • Intro afgelopen. Dit is eigenlijk een reorganisatie / herformulering van uw conclusie. Zorg ervoor dat u niet exact dezelfde woorden / zinnen hergebruiken.
 4. 4
  Schrijf het lichaam paragrafen. De eerste zin van een lichaam paragraaf (vaak het onderwerp zin) bereidt de lezer voor wat je zult worden met betrekking tot in die paragraaf, het midden van de paragraaf presenteert de informatie die je hebt verzameld, en de laatste zin trekt een low-level conclusie op basis van die informatie. Wees voorzichtig dat u de grenzen van de paragraaf overschrijden door het maken van een veel groter punt over je twee onderwerpen, dat is de taak van de conclusie, paragraaf.
  • Organiseer uw leden via een van de volgende methoden. Zodra je je punten hebt gedefinieerd van vergelijking, kies de structuur van het lichaam paragrafen (waar uw vergelijkingen gaan) dat het meest logisch voor uw gegevens maakt. Uit te werken alle organisatorische knikken, is het aanbevolen dat u een overzicht te schrijven als een tijdelijke aanduiding.
  • Wees erg voorzichtig niet om verschillende aspecten van elk onderwerp aan te pakken. Vergelijking van de kleur van een ding om de grootte van een ander doet niets om te helpen de lezer te begrijpen hoe ze het doet.
 5. 5
  Schrijf de conclusie. Wanneer het essay klaar is, moet de lezer het gevoel dat (s) hij iets geleerd en weten dat het essay wordt gedaan, niet rond op zoek naar ontbrekende pagina's. De conclusie zou moeten openen door het geven van een korte, algemene samenvatting van de punten die u gedekt in het lichaam paragrafen, dan trekken een groter conclusie over uw twee onderwerpen. (Wees voorzichtig om uw conclusie te baseren op de gegevens en niet uw persoonlijke voorkeuren, vooral als uw essay prompt opdracht heeft gegeven om een neutrale toon te houden.) De laatste zin van het essay moet de lezer het gevoel te verlaten, dat alle verschillende draden van het essay zijn samengetrokken op een samenhangende manier.
  • Wees ervan bewust dat je verschillende vergelijkingen niet per se zelf zullen lenen voor een voor de hand liggende conclusie, vooral omdat mensen waarde dingen anders. Indien nodig, de parameters van je betoog meer specifiek. (Ex. "Hoewel X is meer stijlvol en krachtig, Y top veiligheid ratings maken het een meer geschikte gezinswagen.")
  • Wanneer u twee radicaal verschillende onderwerpen, helpt het soms om te wijzen op een gelijkenis hebben ze vóór de sluiting. (Dwz "Hoewel X en Y niet lijken om iets met elkaar gemeen hebben, in werkelijkheid, ze allebei....")
 6. 6
  Schrijf de introductie. Beginnen met een algemene opmerking dat de gelijkenis tussen de twee onderwerpen stelt, ga dan naar de specifieke focus van het essay. Aan het eind van de inleiding, schrijf een proefschrift verklaring dat eerst aankondigt welke aspecten van elk onderwerp dat u van plan bent om te vergelijken en vervolgens bepaalt welke conclusie je hebt getrokken.
 7. 7
  Herzie uw schrijven. Als de tijd is geen probleem, de beste manier om uw werk te herzien is om het te verlaten voor een dag. Ga naar buiten, iets te eten of te drinken, plezier hebben - vergeet de paragraaf / essay tot morgen. Zodra je settelen te herzien, bedenk dan dat de twee belangrijkste dingen om te doen zijn om problemen te vinden en om ze te herstellen. Deze moeten afzonderlijk worden gedaan (dat wil zeggen, ga door en vind alle problemen die je kunt zonder te corrigeren, dan is deze aan te pakken tijdens een tweede run-through). Hoewel het verleidelijk is om te doen op hetzelfde moment, is het slimmer om ze een voor een doen, dit zorgt ervoor dat je alles hebt gecontroleerd en, uiteindelijk, maakt het werk sneller en efficiënter.
  • Indien mogelijk, zoek een vriend om te kijken over het essay, als hij of zij problemen kunt vinden dat je gemist.
  • Soms helpt het om de lettergrootte verhogen of te verlagen tijdens het bewerken van de visuele lay-out van het document te wijzigen. Kijkend naar het zelfde ding te lang maakt je hersenen invullen wat zij verwacht in plaats van wat het ziet, waardoor je meer kans om fouten over het hoofd.

Gemengde paragrafen methode

 1. 1
  Adres beide helften van de vergelijking in elke paragraaf. Dit betekent dat de eerste paragraaf het eerste aspect van elk onderwerp zal vergelijken, de tweede zal vergelijken met de tweede, en zo verder, door steeds de onderwerpen in dezelfde volgorde aan te pakken. De voordelen van deze structuur zijn dat het houdt voortdurend de vergelijking in de geest van de lezer en het dwingt je, de schrijver, om evenveel aandacht te besteden aan elke kant van de zaak. Deze methode wordt speciaal aanbevolen voor lange essays of ingewikkelde onderwerpen waar zowel de schrijver en lezer kan gemakkelijk worden verloren. Vb:
  Paragraaf 1: motorvermogen van het voertuig X / Motorvermogen van voertuig Y
  Paragraaf 2: Stijlvol voertuig X / Stijlvol voertuig Y
  Paragraaf 3: Veiligheid cijfer van het voertuig X / Veiligheid waardering van het voertuig Y

Afwisselend paragrafen methode

 1. 1
  Besteden elke paragraaf een van de onderwerpen. Dit betekent dat de eerste paragraaf een aspect van een onderwerp en de tweede, hetzelfde aspect van het andere onderwerp zal vergelijken, de derde paragraaf zal een tweede aspect van een onderwerp en de vierde, hetzelfde aspect van het tweede onderwerp te vergelijken - en dus op, door steeds te pakken elk onderwerp in dezelfde volgorde. De voordelen van deze structuur is dat het u toestaat om punten meer in detail te bespreken en maakt het minder schokkend om twee onderwerpen die radicaal anders aan te pakken Deze methode wordt speciaal aanbevolen voor essays waar wat diepte en detail zijn vereist Vb..:
  Paragraaf 1: motorvermogen van het voertuig X
  Paragraaf 2: motorvermogen van het voertuig Y
  Paragraaf 3: Stijlvol van voertuigen X
  Paragraaf 4: Stijlvol van het voertuig Y
  Paragraaf 5: Veiligheid waardering van het voertuig X
  Paragraaf 6: Veiligheid cijfer van het voertuig Y

Een onderwerp tegelijk methode

 1. 1
  Volledig betrekking hebben op een onderwerp tegelijk. Dit betekent dat de eerste set van het lichaam paragrafen is gewijd aan de aanpak van elk aspect van het eerste onderwerp en de tweede set, tot het aanpakken van elk aspect van het tweede onderwerp, en zorg ervoor dat elk aspect aan te pakken in dezelfde volgorde. Deze methode is verreweg de meest gevaarlijke, als uw vergelijking zowel eenzijdig en moeilijk voor de lezer om te volgen kunnen worden. Deze methode wordt alleen aanbevolen voor korte essays met simplistische onderwerpen die de lezer gemakkelijk te onthouden als (s) gaat hij langs. Vb:
  Paragraaf 1: motorvermogen van het voertuig X
  Paragraaf 2: Stijlvol van voertuigen X
  Paragraaf 3: Veiligheid cijfer van het voertuig X
  Paragraaf 4: motorvermogen van het voertuig Y
  Paragraaf 5: Stijlvol van het voertuig Y
  Paragraaf 6: Veiligheid cijfer van het voertuig Y

Tips

 • Het belangrijkste principe om te onthouden in een vergelijkende paragraaf of essay is dat je precies moet verduidelijken wat je vergelijkt en houdt die vergelijking levend hele essay.
 • Citaten moeten met mate worden gebruikt en moeten grondig het punt ze worden gebruikt om een ​​voorbeeld / rechtvaardigen vullen.
 • De titel en inleiding echt vangen de aandacht van de lezer en maken ze lezen het essay. Zorg dat u weet hoe u een pakkende titel essay schrijven.

Waarschuwingen

 • Vermijd vage taal, zoals "mensen", "stuff", "dingen", enz.
 • Vermijden, ten koste van alles, de conclusie dat de twee onderwerpen zijn "vergelijkbaar, maar toch anders." Dit vaak gevonden conclusie verzwakt elke vergelijkende essay.
 • Sommigen geloven dat een "onevenwichtige" vergelijking - dat wil zeggen wanneer het essay vooral gericht op een van de twee punten, en geeft minder belang aan het andere - zwakker en dat schrijvers moeten streven naar 50/50 behandeling van de teksten of problemen wordt onderzocht. Anderen, echter, waarde nadruk in het essay dat de specifieke eisen van het doel of de scriptie het essay weerspiegelt. Een tekst kunnen eenvoudigweg context, of historische / artistieke / politieke referentie voor de hoofdtekst, en moeten daarom niet bezetten de helft van de discussie of de analyse van de essay's. Een "zwak" essay in deze context zou ernaar streven om ongelijke teksten gelijk te behandelen, in plaats van te streven om adequaat verdelen ruimte om de betreffende tekst.
 • Pas op voor de "Pan Conclusie" waar je gewoon vertellen alles wat er werd gezegd in het hoofdgedeelte van het essay. Terwijl uw conclusie moet een eenvoudige samenvatting van je betoog, moet ook nadrukkelijk aangeven het punt in een nieuwe en overtuigende manier, een die de lezer duidelijk zal herinneren. Als je een weg vooruit van een probleem of dilemma kan zien, zijn dat ook.