Wkonl

Hoe maak je straight " a " s krijgen

Omdat het een geweldige student betekent niet uren en uren van zijn leergierig en hebben geen sociaal leven! Blijf lezen om erachter te komen hoe om meer succesvol te zijn op school. Het is leuk om goed te doen, en vervulling kan echt boost je zelfvertrouwen! Er is altijd ruimte voor verbetering, dus het helpt om altijd te controleren het werk dat u doet. Dit zal leiden tot geluk en tevredenheid met jezelf, maar wat je doet met je leven niet alleen. En je weet: prestaties zijn voor het leven... ze duren! Als je goede cijfers halen, ben je dat veel dichter bij een goede universiteit, die u naar een goede baan. Succes is alles, en goede cijfers te krijgen meer belangrijk als de jaren gaan door.

Stappen

Hoe maak je straight " a " s krijgen. Blijf nooit omhoog doend een opdracht, tenzij u nog niet klaar met het tot de laatste seconde.
Hoe maak je straight " a " s krijgen. Blijf nooit omhoog doend een opdracht, tenzij u nog niet klaar met het tot de laatste seconde.
 1. 1
  Blijf nooit omhoog doend een opdracht, tenzij u nog niet klaar met het tot de laatste seconde. In plaats daarvan, als je twee weken de tijd om uw opdracht te doen, de eerste week krijgen ruwe punten. In het weekend, netjes in elkaar gezet, en de volgende week, net de laatste hand aan, of print het uit. Vergeet dan niet om het in te leveren bij je docent een dag voordat u daadwerkelijk zou moeten. Dit zal je kijkt heel leergierig.
 2. 2
  Aandacht besteden in de klas. Je zou verbaasd zijn om te weten hoeveel je kunt leren van alleen maar te luisteren. U zult merken dat, als je oplet, hoef je niet te hard te studeren voor je testen! Waarmee u het onderwerp beter te begrijpen en te weten wat de leraar wordt voorafgaand aan een test over.
  • Vraag de docent echte vragen, niet pluis..., wacht tot je hebt geluisterd, gelezen en probeerde te begrijpen - maar niet begrijpen van een onderwerp. Als je in verlegenheid gebracht door te vragen, doe het na school, op de instructeurs kantooruren - of tussen de lessen, als het is snel, of een afspraak maken indien nodig.
  • Als u niet concentreren of afleiden, vergeet niet uw vitamines, eet volkoren granen (of neem voorgeschreven ADD medicatie) voordat u vertrekt voor school - zodat u kunt aandacht besteden aan het onderwerp, niet om de patronen van schaduwen, vlekken op de vloertegels noch trachten vrede in strepen / scheuren in wandpanelen. Schud jezelf uit sluimert en slop. Wees levendige, klaarwakker, geïnteresseerde!
 3. 3
  Krijgen in de diepte, rimpels en tussen de lijnen van wat de docent / cursus leert. Graven in, graven wortels en al; transplanteren in je geest, liefde, of indien het verdient respect - groet hetzelve, en hoewel je zou kunnen stellen voor andere meningen, kan het! Argumenteren alleen wanneer het telt.
 4. 4
  Lees je les en studie koppen, subkoppen en cursief, bijschriften, citaten, en sectie scan of hoofdstuk vragen voorafgaand aan de klas. Je hoeft niet te onthouden, lees het alleen maar om een ​​idee van het onderwerp hebben in de klas, en om uw vragen voor te bereiden voor de leraar te verduidelijken.
 5. 5
  Zodra je thuiskomt schrijf een samenvatting van wat je hebt geleerd in de klas in toelichting vorm om het te gebruiken voor toekomstige referentie. U kunt ook notities te nemen van het volgende hoofdstuk, zodat je goed voorbereid.
  • Besteden ongeveer drie uur het lezen van je klas notities, en het lezen van het materiaal van het boek. Dit is cruciaal als boeken zijn meestal geschreven door materiedeskundigen en zijn uitgebreider en beter voorbereid dan materialen van de leraar gepresenteerd tijdens de les.
  • Doe de oefeningen aan het eind van het boek. Dit is de beste manier om te bewijzen aan jezelf dat je begrijpt het materiaal.
  • Dit zal de leerkracht dat u geïnteresseerd en echt proberen om beter te doen zijn tonen.
 6. 6
  Zoek een rustige plek, net als uw kamer, de deur op slot, en stel je bent de leraar uitleggen van de onderworpen aan een student. Dit is ook een goede manier om uw begrip van het materiaal te meten. Als je kunt deelnemen aan bijles programma's op school, dit dient hetzelfde doel.
 7. 7
  Wees pro-actief in het deelnemen aan studiegroepen. Om je begrip van een bepaald onderwerp te verdiepen, is het soms nuttig om perspectieven en verklaringen van andere mensen horen. Dit helpt soms verduidelijken onderwerpen die we kunnen begrijpen of niet volledig begrijpen.
  • Blijf nooit laat de avond voor een test. Als u niet bereid door de voorafgaande avond, is de kans groot dat u niet krijgen van een A, en trekken een hele nacht zal alleen vermoeien en belemmeren uw aandacht tijdens de test. Studies hebben aangetoond dat, als de hersenen onvoldoende slaap, kan niet het geheugen consolideren. Het is zinloos om de hele nacht studeren voor de test, zal je niet van herinneren.
  • Get georganiseerd. Consequent plaats alle opdrachten of teruggegeven werk / hand-outs gescheiden en in chronologische volgorde. Niet alleen maakt dit het leven in het algemeen makkelijker, maar het helpt ook bij het examen tijd komt, vooral als er een cumulatief "end-of-het-jaar"-examen zal zijn.
  • Studeren en huiswerk in de brokken. Als je 2 dagen naar een huiswerkopdracht te doen, doe het meeste de eerste en doe het andere deel van de tweede. Of, als je 1 week tot 10 woordenschat woorden te leren, doe een paar elke dag, en beoordeling die al geleerd. Op deze manier zult u minder overweldigd zijn en uiteindelijk meer tijd vrij van vetmesting.
 8. 8
  Kies cursussen je geïnteresseerd bent in. Je zal beter doen, als u genieten bij het ​​leren en in de klas. U zult merken dat u de beste kwaliteiten in uw favoriete klassen.
 9. 9
  Wees je bewust van je lichaam klok. Het menselijk lichaam leert best op bepaalde tijdstippen (gewoonlijk in de ochtend voor de meeste mensen). Zorg ervoor dat u deze tijd te besparen voor het bestuderen en internaliserend belangrijke klasse materialen, en behouden de andere keer voor minder peinzende activiteiten zoals huiswerk of socialiseren. Vermijd studeren wanneer je moe bent. In het algemeen moet je proberen om minstens 8 uur slaap per nacht te krijgen.
  • Breng een redelijke hoeveelheid tijd op uw opdrachten. Opdrachten uitgevoerd op het laatste moment of van slechte kwaliteit zal niet veel helpen. Ook zullen ze niet overeen met je vaardigheden als student en waarschijnlijk zal je cijfer te verlagen.
 10. 10
  Doe je huiswerk, zelfs op de universiteit waar ze niet eens nemen het op. Het is om u te helpen de wiskunde, of wat dan ook te leren... 10% van je cijfer is huiswerk in veel scholen en junior colleges. Ook wordt huiswerk toegewezen aan vaardigheden geleerd in de klas te versterken, dus het zal uw studietijd veel lager. Ook als je geen huiswerk in een onderwerp hebben, lees je notities, lees het boek, iets om te oefenen wat je geleerd hebt.
  • Hier krijg je een Planner. Een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt om te slagen is een planner. Noteer je huiswerk gelijk toen de leraar wijst het toe, niet later of je zal vergeten! Als een leraar je vertelt wanneer een project is te wijten, of een test, zal of quiz worden gegeven - schrijf het op! Dit zal u helpen u weet wat u moet doen.
  • Wijden aan de tijd te bestuderen. Hebben aangewezen keren per dag dat u alleen zal gebruiken voor het bestuderen. Maar zijn korte pauzes om een ​​paar minuten van plezier hebben. U zult minstens een uur nodig, afhankelijk van hoeveel thuis werk dat je hebt. Als u niet huiswerk hebben, kijk over je notities voor de dag en zorg ervoor dat je begrijpt ze allemaal. Dit zal u helpen begrijpen het onderwerp en zelfs je voor te bereiden voor een pop-quiz en het eindexamen. Lees ook minstens twintig minuten per dag. Dit zal je woordenschat, evenals uw leesvaardigheid te helpen.
 11. 11
  Opdagen. Nooit overslaan klasse. Dit zal alleen kwetsen uw klas. Speel nooit spijbelen! Je zult achter te krijgen. Alleen missen school, als je echt ziek. Als je ziek bent voor meer dan twee dagen zijn, krijg je werk opgepikt van je leraren door de ouders. Wanneer kom je terug krijgt al je werk vroeg gedaan. Liefde streven naar perfecte opkomst te krijgen!
  • Vragen stellen over uw kwaliteit van het werk en de redenen voor een eventuele zwakke rangen. Vragen over je cijfer zal u helpen uw graad te verhogen, je motiveren om beter te doen, of u helpen zich beloond voor uw werk. Wees voorzichtig! Vraag niet over kwaliteiten te vaak of je leraar kan beginnen aan u kwalijk, als schijnbaar ondiep, en dat zal niet helpen je cijfer.
 12. 12
  Blijf geconcentreerd. Het is niet hoe lang je gaat zitten in een plaats met de boeken geopend, terwijl dromen - het is wat je doet terwijl je zit. Sommige mensen hun boeken te openen en te negeren voetnoten, cursief en alles, terwijl een rechte Een student blijft op de taak; geniet krijgen in het.
  • Stel doelen: Vergeet niet er is geluk in het doen van uw beste voor straight A's en het bereiken van uw droom met de dag maakt nog meer geluk, het is het begin van het bereiken van je dromen. Hier is een gedicht,
   "Genieten van het Licht van Uw Stars:
   Wanneer we nadenken of give-geboorte aan onze fonkelende sterren,
   Toen we bereiken voor onze glinsterende dromen,
   We zijn nooit gehinderd door hoe ver weg
   Breken wateren van de aanstaande ondiepte's lijken.
   We zijn geïnspireerd door vreugde in de schoonheid
   Van onze visie, onze dromen - helderder dan alle sterren,
   Meer briljante en permanent in onze ziel dan zon! "(Lees het, weer...)
 13. 13
  Geniet van een gezond ontbijt elke dag. Ontbijt levert je hersenen met vitale voedingsstoffen die u toelaten om aandacht te besteden effectief en efficiënt deel te nemen in de klas.
  • Vermijd de suiker crash. Terwijl suikerhoudende voedingsmiddelen doen goed smaken, de energie ontvangen van inname van suikerhoudende voedingsmiddelen snel verandert naar een afknapper en sufheid, waardoor het moeilijker om aandacht te besteden in de klas.
 14. 14
  Verwacht je beste inspanning. Je moet wat talent, maar doorzettingsvermogen is het belangrijkste. Never give up op jezelf. Als je niet een vraag krijgt op een test, denk dan het door en schrijf het uit, zodat je kunt zien wat je doet, nooit een probleem in je hoofd, het krijgen van een deel gedraaid of gedaald (oops..).
  • Geef jezelf voldoende tijd om uw werk te voltooien. Vaak is de eis door docenten ingesteld op een earn A is boven en buiten wat normaal verwacht en extra tijd voor studies als opdrachten is noodzakelijk.
  • Ga naar extra hulp en geniet beoordeling sessies elke keer dat ze worden aangeboden, zelfs als je geen hulp nodig hebt. Vaak genoeg, niet alleen vindt u materiaal dat u niet had begrepen, maar ook u zal uw lab-instructeur laten zien dat u de zorg over uw succes in de klas.
  • En als je het onderwerp zo veel, doe dan wat extra krediet! U krijgt een A krijgen zeker!
  • Vraag altijd een leraar voor extra krediet, als je niet zeker weet wat te doen of je denkt dat je cijfer zal slecht zijn na een test.
  • Leren luisteren en concentreren in de klas door te letten op wat je leraar onderwijst.
  • Zorg ervoor dat je alles voor de test te begrijpen.
  • Neem goede notities. als je in de klas, luisteren en noteer belangrijke punten als ze zouden kunnen komen in exam.Re-organiseren van uw notities voor beter onderhoud.
  • Vergeet niet, hoewel, het is niet alles over je cijfers, het gaat over wat je hebt geleerd.
 15. 15
  Zet de tijd en moeite in je werk om echt te leren voor de rang die u werkt voor.

Tips

 • Kom met een slimme manier dat zal jezelf te motiveren om harder te werken. Probeer bijvoorbeeld eens kijken naar kwaliteiten als geld 75€ versus 75€ 90, 85,... Hoe hoger het cijfer, hoe meer geld je krijgt. Hoe lager het cijfer, hoe minder geld je krijgt. Vergeet niet dat als je meer succes in de carrière gebieden van het leven bent, zult u in staat zijn om meer geld te hebben, en dat is waarom u zou moeten:

Studie slimmer - niet alleen harder!

 • Eet altijd een gezonde, lichte maaltijd of snack, zoals fruit, groenten, yoghurt, enz. voor een examen of toets. Het maakt een groot verschil en helpt bij het verbeteren van uw energie en concentratie, evenals het voorkomen van honger.
 • De juiste houding zal een grote hulp. Sommige mensen zijn ongelooflijk intelligent, maar omdat ze gewoon niet schelen - ze uiteindelijk het maken van lagere rangen.
 • Ontspan. Denk rustig. Maak je geen zorgen of boos over testen.
 • Lees over strategieën. Boeken zoals Cal Newport's Getting Straight A's, detail van de specifieke studie strategieën die door echte straight-A studenten.
 • Bij het ​​doen van een opdracht (vooral een project), volg de aanwijzingen zo goed en accuraat als je kunt. Het klinkt als een gegeven, maar ervoor te zorgen u elke eis te voldoen en onder meer is het beste wat je kunt doen. Overlook niets.
 • Toewijding vereist aandacht voor detail en doet zelfs meer dan je wordt verteld. Voltooi alle werk voor een goede reden om dat te doen is het minimum. Probeer verder te gaan dan veel inspanning om voorbeeldige, eert niveau presentatie kwaliteit.
 • Bij het schrijven van een essay, zorg ervoor dat je zoveel mogelijk bewijs en onderzoek mogelijk te maken, alsook het vasthouden aan je onderwerp bevatten. Zorg ervoor dat u niet uitstappen track op bepaalde onderwerpen die niets te maken met het beantwoorden van de vraag bij de hand te hebben.
 • Beloon jezelf als je uw doelen te bereiken en aan te moedigen je aan een ander goed cijfer te krijgen.
 • Maak post-it notes! Schrijf uw high-lights en belangrijke punten op post-it notes naarmate vooruitgang door uw cursus, en plak ze allemaal op een plaats (of plaatsen) waar u zelf op zoek elke dag. Bijvoorbeeld: badkamerspiegel, kastdeur, opdracht boek...
 • Blijf up to date, genieten van uw onderwerpen, het hele schooljaar.
 • Als je met een Advanced Placement klasse, moet u een "voorbereiding op het examen boek" kopen als een nuttige studie referentie.
 • En tenslotte, "A studenten" zal niet worden betrokken bij de nieuwste school-roddels, en gênant elkaar. Proberen te negeren en weg te blijven van het.
 • Als u finales, bereiden vanaf de eerste dag van de klas. Houd notities duidelijk, en let op wat er gevraagd wordt op tests. Ook zeker om terug te spiegelen eens in de zoveel tijd om te controleren of je dingen hebt onthouden.
 • Hebben een "objectieve log" in je notebook. Schrijf op wat het doel van de dag is en quiz jezelf, om te zien of je kent het materiaal dat wordt onderwezen in de klas. Als je dat niet doet, bestuderen voordat u de andere dingen te bestuderen.
 • Denk aan hoe slecht je toekomst zal zijn als je niet goed op school.
 • Studeren in 60 minuten intervallen om vermoeidheid te voorkomen. 50 minuten aan, 10 minuten uit, de herziening met je moeder ofzo.
 • Stel je prioriteiten. Maak een lijst van de reden waarom u wilt krijgen tienen en plak het op de muur of je studie tafel om jezelf te motiveren.
 • Als je doet een examen, bestuderen oude examens, en proberen elke vraag - in de buurt van het einde van de test zet iets op papier, je kunt geen punten verliezen door er iets omlaag (eindelijk) bij een benadering kan hebben tot u komen:
  Gebruik enkele vergelijking en argumenten voor en tegen, als je niet zeker bent om de inspanning en logica te tonen!
 • Niet alleen proppen in de laatste paar dagen voor een examen, vroeg beginnen studeren.
 • Zorg dat je altijd vrolijk en enthousiast gevoel voor en tijdens de tests, het zal ervoor zorgen dat u geen aandacht zal verliezen.
 • Leren hun lichaamstaal, zullen ze de nadruk en enthousiasme geven op wat belangrijk is voor de cursus of de tests te komen.
 • Vragen veel van questions.It is het beter om de opdracht goed kennen dan om te zitten voor uren af ​​of je het goed doet.
 • De vaardigheden die nodig zijn om een ​​perfecte kwaliteiten behouden variëren over niveaus van onderwijs (middelbare school, universiteit, gediplomeerde, professionele, enz.). Het invoeren van nieuwe fases van je opleiding zal vereisen dat u om nieuwe vaardigheden te leren en om verschillende soorten van studie en werk gewoonten te ontwikkelen.
 • Niet overboord te gaan. Als je een heel weekend om te studeren voor zeggen finales hebben, het is goed om uit te gaan met je vrienden een van die nachten. Het geeft je iets om naar uit te kijken wanneer het weekend komt en zal je het gevoel dat je niet alleen rond boeken de hele tijd. Het zal u ontstressen helpen.
 • Het hangt ook af van je manier van studeren
 • Begrijp de criteria en de waarderingen je leraar merken projecten en grote opdrachten op. Dit kan een 6-punts schaal met 0 zijn vooralsnog geen sporen en 6 zijn de beste mark (Op essays en andere schriftelijke stukken), elk met een bijbehorende percentage, of een brief rang. Als u een indeling ontvangt, het markeren rubriek als je leraar legt de opdracht, zoek het dan goed om te zien hoe de 6 doelstellingen zijn zo beschreven dat je ze kan voldoen aan de hoogste score te verdienen.
 • Laat geen persoonlijke problemen in de weg. Je geest helder en hard werken.
 • Een geweldige manier om iets te begrijpen is om te proberen om het te waarderen. Knikken in overleg met student antwoorden op vraag; zeggen "Right!", En glimlach. Meedoen. Falende: Als je haat het onderwerp, heb je een zeer goede kans niet aan uw A. Probeer om iets voor elke dag dat je denkt dat is in ieder geval erg cool te leren vinden. Als dat is moeilijk, iets vinden interessant, vreemd of onverwacht over het onderwerp, en ga vanaf daar.
 • Ken de syllabus. Je kunt niet een A, als je niet weet veel werk en afspraken zijn nodig om een ​​A. Je zou niet eens het minimale doen, als je niet weet wat er verwacht wordt.
 • Proberen te balanceren alle gebieden van je leven, als je problemen hebt met het sociaal of niet krijgen samen met uw vrienden of familie, zou je het gevoel te emotioneel gestresst om dingen te doen zoals je huiswerk.
 • Leer meer over je leraren: vraag vrienden die ze hebben gehad.
 • Maak een lied uit je materiaal, zal je verbaasd zijn hoeveel sneller je leert. Voor de beste resultaten hebben het rijm en gebruik een melodie die je al kent.
 • Luister naar je leraar en niet ravotten je leraar. Uw docent zal graag willen dat u een stuk beter als je luistert, niet rond ravotten.

Waarschuwingen

 • Netwerk in persoon. Niet alleen doet schoolwerk. Tenzij het examen week, maken plaats voor sociale activiteiten, sport en hobby's. Verwaarlozing van deze dingen zal je meer gericht op niet-werkelijkheid tijdens het studeren, omdat je willen dat je iets anders aan het doen waren.
 • Genieten van uw onderwerpen, het zien van de A op het rapport, krijgen in je droom hogeschool of graduate school, en het krijgen van je droom carrière zullen al deze stukjes van extra werk, de moeite waard.
 • Niet opscheppen over je cijfers. Het maakt alleen maar mensen geïrriteerd en bitter naar u toe. Houd ze voor jezelf, familie en andere excelleren studenten - en trots!
 • Geef jezelf een prijs, als je je doel hebt bereikt.
 • Gewoon omdat je kan hebben allemaal als, of je bent de beste leerling, maar dat betekent niet dat je de meest getalenteerde. Dus niet ingaan op kinderen die misschien niet zo goede cijfers als u.
 • Niet opdrachten overslaan; altijd doe uw lezing of opdrachten, anders zul je gewoon moeten uitmaken van de werken / leren in de buurt examen tijd als je zo veel andere dingen te doen.
 • Blijf werken aan dat ene probleem in uw boek dat u niet kunt schijnen om erachter te komen. Zodra het zinvol is, zul je trots op jezelf te zijn, en het helpt met uw studeren.
 • Je moet zeker aan werken, maar het is belangrijk om te beseffen als er iets is niet realistisch voor je talenten. Het is een veel beter gebruik van de tijd om een ​​ander onderwerp of vaardigheid die makkelijker naar je toe komt of is leuker ontwikkelen.
 • Nooit bedriegen of kopiëren van andermans werk! Cheating kon krijg je een nul op de opdracht / test en je kon riskeren verdreven van je school, als je gepakt wordt. Vreemdgaan zal je niet helpen op de lange termijn.
 • Ook, kijk een beetje rond, niet zitten en staren naar het scherm van een computer voor lange, ononderbroken periodes vanwege het risico van bijziendheid. Leun niet op je elleboog (s) voor de uren, het kan schade aan de zenuwen en veroorzaakt stijfheid, gevoelloosheid,... doe
 • Maak gebruik van de extra middelen en meer tijd besteden aan het bestuderen om hetzelfde doel, indien nodig, zo makkelijk kan zijn voor anderen, maar bijvoorbeeld volbrengen: sommige kinderen die hersenverlamming hebben, hebben leerproblemen, maar prima te doen zonder extra middelen of hulp vanwege extra inspanning om alle dingen te doen (Uitgedaagd personen met een verstandelijke handicap zal, op dezelfde wijze, moeten moed en extra inspanning om Excel te gebruiken in de eigen manier!).
 • Verwacht niet dat je al deze tips te gebruiken in slechts de laatste maanden of weken van school en zien een A. Je zou kunnen, maar afhankelijk van je klas voordat je misschien niet.
 • Als u cijfers die lager zijn dan je vrienden zijn te krijgen, voel me niet depressief of verdrietig. Verder te gaan en te leren van je fouten om betere cijfers te bereiken.
 • Sta op en neem een ​​5 minuten lopen, zoals op de trap, om de 45 minuten van studie of werk. Het zal gezond voor je uithoudingsvermogen, ogen, je been-en rugspieren, vitaliteit, eitje!
 • Geen stress, als je krijgt een B op classwork. De kans groot dat je krijgt B's op tests, maar in plaats van de nadruk over het, realiseer je moet slimmer / harder volgende keer te proberen. Het is zo simpel als dat.
 • Heeft uw inspanningen en kwaliteiten niet vergelijken - als u benadrukken na het zien van dit. Denken: "Het is te veel" en het gevoel dat je het niet waard: dus je hoeft niet te streven naar die A en regelen met de B. Niet-motivatie is het gevoel alsof je het niet krijgen, en zijn niet zo goed in staat om het te doen als iemand anders. Het klinkt misschien als een verhaal, maar 'als je denkt dat je het kan doen, kan je meestal doen, als je houdt van het! " (U kunt een klas laten vallen op de universiteit, studie op uw eigen - en probeer het opnieuw volgende semester, of neem een overgangs-klasse, zoals een "opfriscursus" / of krijgen een / een andere docent als nodig...!)
 • Als zijnde numero uno, beste van de klas, is het enige dat belangrijk voor u, moet je stoppen en mijmeren. Zal je waarschijnlijk niet altijd de beste, (duizenden valedictorians / salutetorians kan gaan om uw college) en als deze gebeurtenis gebeurt, moet je iets anders dat je gelukkig maakt hebben: graag tevreden door het doen van je ding / als je beste, niet zozeer vergelijking met anderen. Dat kan van alles zijn van sport, lezen, naar muziek postzegels verzamelen, zolang het niet je cijfers staan ​​dat je fanatieke belangen definiëren. Je zult behoorlijk dichtbij de bovenkant van je klas, en uw drive zal zeker leiden je naar beneden een succesvolle weg in termen van het krijgen in een elite universiteit, graduate school - maar ook, als je hebt leren leren en slim te werken / harde, zul je vol goede succes in het leven - dat is technisch het enige voordeel van de beste van de klas, hoe dan ook.
 • Zorg ervoor dat je genoeg slapen elke nacht. Als je dat niet doet, zult u het moeilijk om zich te concentreren. Plus, een gebrek aan slaap vermindert uw vermogen om te onthouden wat je al geleerd hebt..