Wkonl

Hoe om te gaan met een collega op het werk die stinkende lunches

Net wanneer je dacht dat je had je collega spreken minder luid via de telefoon, nu opent hij zijn stinkende lunch die u heeft afgehaspeld in walging. Is er een beleefde manier om hem te vertellen om niet te eten in het kantoor om je heen? Het is niet gemakkelijk, maar er zijn een aantal manieren om hen te laten weten dat ze het niet attent over mensen om hen heen.

Stappen

Hoe om te gaan met een collega op het werk die stinkende lunches. Breng een ventilator aan uw bureau.
Hoe om te gaan met een collega op het werk die stinkende lunches. Breng een ventilator aan uw bureau.
 1. 1
  Wees beleefd, maar eenvoudig. Vertel ze dat je hun wens om te eten op hun bureau, maar dat de geur van hun lunch wordt u stoort waarderen. Laat hen weten dat ze perfect zijn recht op dezelfde over een van uw voedsel dat hen verstoort zeggen. Je kan ook proberen te zeggen dat je op dieet bent (eventueel om gezondheidsredenen), en de geur van hun voedsel maakt het moeilijk voor u te concentreren - maar doe dit niet zeggen als je gaat om te zien eten van een stevige lunch!
 2. 2
  Stuur ze een anonieme e-mail. Maak een e-mailadres of gebruik van een dienst die een anoniem bericht sturen namens u, uw collega iets vertellen als "De geur van uw lunch is zeer overweldigend vandaag." Probeer het, zo zal het niet pijnlijk duidelijk zijn dat u de bron. Bijvoorbeeld, het zal niet werken als er slechts twee van u op kantoor!
 3. 3
  Speel de allergie of vegetarische kaart. Als de geur van iets waar je een allergie hebt, heb je alle recht om onmiddellijke weerstand verzoeken het wordt geconsumeerd in uw aanwezigheid. Gebruik uw manager om te helpen bij de handhaving van deze. Anders kan je niet een allergie hebt, maar je kunt zeggen dat je er een hebt en die je niet in de aanwezigheid van dat soort voedsel kan worden zonder dat het een slechte reactie en vragen dat uw collega vriendelijk verbruiken elders. Of, als je vegetarisch bent, uit te leggen hoe de geur van vlees of vis is erg vervelend voor u en maakt u zich onwel voelt.
 4. 4
  Breng een ventilator aan uw bureau. Wanneer de persoon brengt hun lunch, wijzen de ventilator, zodat deze blaast lucht in hun richting (hoewel niet direct in hun gezicht). Dit moet genoeg zijn om de geur van voedsel te houden van reizen in uw richting, hoewel in een klein kantoor of bij de lunch is bijzonder krachtig, kan dit een tijdelijke oplossing alleen te zijn.
 5. 5
  Licht een sterk geparfumeerde kaars aan uw bureau. Als alternatief kunt u een sterke luchtverfrisser gebruiken. Niet alleen zal het geeft je collega de hint (vooral als je alleen gebruiken wanneer ze eten een stinkende lunch in hun bureau), maar de sterke geur kan interfereren met de smaak van hun voedsel. Als ze niet de hint te krijgen en uiteindelijk vraagt ​​u om te stoppen met stinkende het kantoor, vertel hen dat de onaangename geur afkomstig moeten zijn van het mengen van kunstmatige geur-en levensmiddelen, en suggereren proberen om beide te houden van het kantoor.
 6. 6
  Zet essentiële oliën op uw polsen. Sterke geuren en lavendel kunnen de geur van voedsel te overmeesteren. Sommige geuren zullen je maag te kalmeren of te verlichten hoofdpijn. Houd een fles olie in uw bureau en toe te passen als dat nodig is. U kunt leunen op je elleboog, om de pols dicht bij uw neus brengen zonder schijnbare alsof je ruiken je pols de hele dag.
 7. 7
  Wees een beetje steviger en vertel uw collega over de gevaren van het eten over het toetsenbord & desk materialen. Hen te informeren hoe vuil het is, hoe kolonies van dieren gedijen op kruimels onder de toetsen en de binnenkant van de innerlijke werking van de computer. Niet te vergeten hoe vreselijk het is om geplet voedsel te ontdekken op papier en de binnenkant boeken... Deze stap is voor de persoon die weet dat een verhoging van deze met een collega zal niet leiden tot problemen al, sommige collega's kan defensief gedragen! En, nogmaals, dit is niet iets wat je moet zeggen als je schuldig aan het eten van de lunch op uw eigen bureau bent.
 8. 8
  Spreek met uw manager. Als u niet in staat om zelf iets of je hebt geprobeerd tevergeefs zeggen, til hem met die boven je en vraag hen om iets te zeggen op uw rekening. Het gaat over goed team relaties vernietigen, dus ze zullen komen meestal om te helpen. Houd in gedachten dat sommige managers kunnen, in een poging om eerlijk te zijn, verbieden alle lunch-eten-op-bureau, of zelfs parfums en eau de cologne.
 9. 9
  Vind een telewerken baan. Mensen zijn eten aan hun bureau al jaren en zal blijven eten aan hun bureau, zolang er kantoren en 16 uur per dag. Als het je stoort dat veel, overwegen het vinden van een baan waar je weg kunt werken vanuit een kantooromgeving. Allemaal hetzelfde, maar dat betekent niet dat het eten aan de balie is geschikt voor een gezonde, goed afgeronde menselijke ervaring.
 10. 10
  Houd in gedachten dat het een geval van een pot verwijt de ketel dat hij zwart zou kunnen zijn. In een steeds meer multicultureel land, terwijl je zou sommige etnische voedsel boordevol geur vinden, je misschien niet realiseren dat uw blauwe kaas salade of magnetron cheddar popcorn is even beledigend. In plaats van zeuren aan uw manager, de betere manier is open discussies over voorouderlijke en regionale gerechten. Een goede manier om te gaan met deze situatie is aan het kantoor "karakteristieke food" potluck picknicks te organiseren - mensen aanmoedigen om hun meest karakteristieke regionale of voorouderlijke eten mee te nemen. Dit zal helpen start discussies en cross-culturele vertrouwd met elkaars regionale gerechten. Het gebruik van de termen "voorouderlijke" of "regionale" voedsel in plaats van "etnische" voedingsmiddelen zijn beter in het vermijden van stigmatisering van elk deel van de bevolking.

Tips

 • Als er aanhoudende problemen met een collega consumeren stinkende lunches aan hun bureau, vraag het senior management om een ​​beleid over het voorkomen van dit instituut. Mits er een lunchroom of andere alternatieve gebied voor eten, kan dit goed werken en kan een aangename manier voor collega's om te ontspannen en elkaar ontmoeten door middel van keuze.

Waarschuwingen

 • Vergeet niet dat alleen maar omdat een levensmiddel ruikt onbekende, betekent niet dat het slecht ruikt. Als u problemen een etnische gerechten die vreemd is aan u, proberen om je neus te wennen aan de geur. Indien mogelijk, probeer dan de keuken in kwestie-u kunt vinden dat je ervan geniet, en de geur van het zal je niet meer lastig vallen (het zou je honger te maken, in feite).