Wkonl

Hoe te areaal berekenen

Het berekenen van een perceel grond van areaal wordt gedaan door het bepalen van de lengte en breedte, vervolgens uitzoeken van de hectare lange tijd hectare groot, of het uitzoeken van de bruto vierkante meters, en te delen door de oppervlakte van een hectare, 43.560 vierkante meter. Dit artikel helpt u leren hoe u areaal berekenen.

Stappen

Hoe te areaal berekenen. Meten of te bepalen van onroerend goed dossiers of een enquête beschrijving van de lengte en breedte van de woning die u berekenen.
Hoe te areaal berekenen. Meten of te bepalen van onroerend goed dossiers of een enquête beschrijving van de lengte en breedte van de woning die u berekenen.

Berekenen areaal

 1. 1
  Meten of te bepalen van onroerend goed dossiers of een enquête beschrijving van de lengte en breedte van de woning die u berekenen.
 2. 2
  Vermenigvuldig de breedte maal de lengte in voet. Dit geeft je de netto vierkante meters te geven.
 3. 3
  Verdeel de vierkante meters van 43.560. Dit geeft je het totale areaal. Een voorbeeld zou een stuk grond 1200 meter bij 1000 meter zijn. De netto vierkante meters is 1.200.000 vierkante meter. 1.200.000 gedeeld door 43.560 = 27,548 hectare.

Tips

 • Grond wordt vaak verkocht in eenheden gelijk of deelbaar door "acre", dat wil zeggen, 208,7 linear feet. Een perceel 208,7 meter breed staat bekend als 'een hectare groot ", zodat elk 208,7 meter aan lengte is een' acre lang", vandaar, een perceel 208,7 breed en 2087 meter lang is een hectare groot, en 10 hectare lang, of 10 in totaal acres.
 • Onregelmatig gevormde percelen kan worden berekend als u de totale oppervlakte kan bepalen, hetzij door het gebruik van geometrie, of het breken van de totale oppervlakte in kleinere rechthoeken.
 • Houd het simpel. Terwijl u naar de daad, ziet u, in de beschrijving gedeelte, de afstand, meestal in de voeten, van elke zijde heeft. Voeg deze kanten. Neem het totaal van die en delen door vier. Neem dan dat en deze vermenigvuldigen met zichzelf "square" is. Dat vervolgens delen door 43.560.
 • Het houd het simpel idee zal uiteraard niet werken. Gebruik enkel nummers van het eerste voorbeeld 500 en 700. Deze hack is "formule" begint u met 360.000 ft, in tegenstelling tot 350.000. Deze resultaten zijn niet erg ver weg omdat het object is bijna vierkant, maar een onregelmatige vorm met verschillende hoeken zou nergens in de buurt van het merk. Je kunt niet areaal door externe metingen vinden alleen, tenzij je een 90 graden rechthoek.

Waarschuwingen

 • Land wordt vaak verkocht XX acres, (+ of -), waardoor de koper met minder grond dan geadverteerd.

Dingen die je nodig hebt

 • Een rekenmachine.
 • Een lange meetlint.
 • Potlood en papier.