Wkonl

Hoe te articuleren

Helder zijn geeft mensen de indruk van een stevige, volle onderwijs en beschaafde geest. Kies uw spreken gewoonten zorgvuldig.

Stappen

Hoe te articuleren. Elimineer verbale pauzes.
Hoe te articuleren. Elimineer verbale pauzes.
 1. 1
  Ken uw onderwerp. Spreken over zaken waar je bent in staat om meer duidelijkheid te brengen aan anderen of te helpen toe te voegen aan de discussie. Sprekend vanuit een verlangen om iets toe te voegen of gewoon je stem te laten horen, zal niet toe te voegen aan uw waargenomen niveau van articulateness. Laat anderen spreken over dingen die ze een expert in en toe te voegen aan die discussie door gearticuleerde vragen. Doe je onderzoek en kennen de alternatieve perspectieven, maar bereid zijn om delen af ​​te sluiten als u zich verplaatst buiten uw huidige kennis.
 2. 2
  Elimineer verbale pauzes. Woorden zoals um, een, als, enz... degraderen en afleiden van wat je zegt. Ze verstoren de stroom van een zin en maak het los. Een non-verbale pauze is veel beter. Wanneer ploeteren voor woorden, een non-verbale pauze, correct geplaatst, geeft de luisteraar het effect van een dramatische of bestudeerd gedacht. Het bevestigt je controle over wat er gezegd wordt.
 3. 3
  Denk na voordat je spreekt. Dit helpt om de verbale elimineren pauzes en kan voorkomen dat u iets te zeggen dat niet zinvol.
 4. 4
  Uitbreiden van je woordenschat. Met behulp van een verscheidenheid van woorden die betekenen dat hetzelfde creëert meer rente en kleur in uw toespraak. Lezen helpt deze inspanning en verheft je intelligentie. Als u niet de woorden die je leest begrijpt, raadpleeg dan een woordenboek of thesaurus.
 5. 5
  Gebruik echte woorden. Shun jargon en contracties. In plaats van hallo, hello gebruiken, in plaats van ja, gebruiken ja. Gebruik nooit he, he-ah, tenzij in het kader van een verhaal of gebeurtenis....
 6. 6
  Gebruik de juiste grammatica. Bestudeer de juiste gebruik van de woorden volgende woorden: ik, mij, hem, zijn, hij, nee, dat niet. Ze worden vaak ten onrechte gebruikt in gevallen zoals dubbele ontkenningen en als bedrijf mensen. Wanneer herhalen van een feit dat je al gezegd, altijd zeggen: "als ik zei", nooit ", zoals ik al zei".
 7. 7
  Proberen te werken op het zijn beknopter. Zeggen meer door te zeggen meer kunt maken sommige mensen afsluiten of stoppen met luisteren. Inhoud toevoegen aan discussies die zo wordt gecondenseerd mogelijk zonder vaag. Praten tot u aan uw punt zal zorgen voor de helft van uw publiek heeft al afgehaakt. Staat uw punt aan de voorkant en de mensen zullen weten wat je probeert uit te werken over.
 8. 8
  Heb geduld. Hervorming van de manier waarop je spreekt kost veel tijd en moeite.

Tips

 • Blijf op de hoogte van actuele gebeurtenissen en weet je geschiedenis. Dit is niet verplicht, maar helpt bij intelligent gesprek. Wat is het nut van uw spreekvaardigheid als je niets om over te spreken?
 • Als je niet in staat iets over articulatie, zoals zijn, kan niet elimineren verbale pauzes, kan niet denken voor je spreekt, hebben een zwakke woordenschat, kan niet spreken zonder jargon of vulgariteiten etc. NIET WANHOOP! Door simpelweg hardop lezen van een professioneel schrijven, zoals een boek, krant, of artikel kunt u ogenblikkelijk alle bovengenoemde kwaliteiten een welbespraakte spreker moet beschikken!
  • De sleutel tot een onafhankelijk welbespraakte spreker is echter om woorden opzoeken en correcte uitspraak voor die u niet bekend bent, en om uw uitspraak te verfijnen als je verder gaat voorlezen vaker. Net zoals fysieke oefening zult u uw stem aan kracht te winnen opmerken en door oefening je hersenen zullen wennen aan geleed spreken. Trainen van je stem kan leuk zijn net als elke kunstenaar kunnen ontwikkelen en aan te scherpen een unieke stijl, maar weet kennis en consistentie zijn koning. Door het lezen hardop zult u uw stem en kennis vergaren versterken op hetzelfde moment! Er zijn grote rolmodellen, maar uiteindelijk moet je in de inspanning u>! Hetzij door middel van een gesprek of door hardop te lezen, PRAKTIJK.
 • Kennen het verschil tussen klinkende welbespraakt en gewoon proberen opgeleid te klinken. Met behulp van grote woorden = opgeleid. Het gebruik van woorden die iedereen begrijpt = verwoorden. Het toevoegen unassociated statistieken = opgeleid. Het kennen van de kleine details van uw positie = verwoorden.
 • Als je het moeilijk vindt om te stoppen met zeggen 'um' etc hardop, probeer te denken van het woord in plaats daarvan.

Waarschuwingen

 • Vermijd verwarring. Als je niets te zeggen hebt, ga zitten! Niemand heeft ooit geklaagd over een vergadering die vroeg eindigde.
 • Vermijd godslastering. Grove taal verhoogt nooit iemand anders van je denkt, tenzij ze preteen boys.