Wkonl

Hoe te Mandarijn Chinees leren

Dus, je van China? De kans is groot, je ook graag de Chinese taal, en willen dat je kon spreken. Dit kan een moeilijke taak zijn, tenzij je weet hoe.

Mandarijn Chinees is niet een zeer complexe taal (als je het vergelijkt met Frans of Duits), maar het moet dagelijks worden beoefend. Oefen alleen met je studieboeken, met Mandarijn-sprekende vrienden of online met de vele online Mandarin scholen die er bestaan.

In eerste instantie zul je denken dat Chinees is moeilijk te leren, maar als je eenmaal begint het te begrijpen, zul je het te omarmen en het gemakkelijk zal zijn voor u om te gaan met.

Dus, ben je klaar? Laten we gaan! Doe je gordel om en we zijn op weg!

Stappen

Hoe te Mandarijn Chinees leren. Test jezelf en hebben anderen te testen u.
Hoe te Mandarijn Chinees leren. Test jezelf en hebben anderen te testen u.
 1. 1
  Begin klein. Niet duw jezelf te veel te doen. Aankoop een aantal boeken van een boekhandel, kijk in de Chinese cultuur en talen secties om jezelf te leren de basisprincipes. Als je kunt, contact op met een vriend die woont in China, Taiwan, of elk Chinees sprekend land, en ze kunnen krijgen echt goede boeken vanaf daar. Als je er geen hebt, probeer online penvrienden te vinden!
 2. 2
  Test jezelf en hebben anderen te testen u. Maar vergeet niet, dit is niet een examen, het helpt je geworden vloeiend Chinees.
 3. 3
  Zoek mogelijkheden om te oefenen wat je leert. Misschien is er een Chinees restaurant op de weg. Als er Chinese mensen daar, ga naar binnen en begroeten ze in het Chinees! U hoeft niet om hun voedsel te kopen. Ze zullen blij zijn dat u het nemen van een belang in hun cultuur. Als u niet kunt vinden een, ga dan naar Chinatown. Misschien is een van uw buren spreekt Chinees. Zorg ervoor dat ze spreken Mandarijn, hoewel, of het zou kunnen betekenen een zeer pijnlijke bezoek!
 4. 4
  Wees niet te hard voor jezelf. Een taal leren is een geleidelijk proces - je moet bij het te houden. Chinees is een van de moeilijkste talen om te leren, dus neem de tijd.
 5. 5
  Als alle self-teaching pogingen mislukken, probeer het nemen van een klasse in chinese. Met de groei van de Aziatische wijken in het hele land, hebben veel lessen gegeven door vrijwilligers dook. Ze variëren in prijs van 225€ tot 375€ of meer per jaar, plus andere kosten. U kunt ook proberen een online Mandarijn school.
 6. 6
  Ken uw beste manier om te leren. Heb je het beste leren door het herschrijven van zinnen? Herlezen? Zeggen ze hardop? Horen ze zei hardop? Als u niet zeker bent, praktijk verschillend met nieuwe unieke manieren om je te helpen herinneren.
 7. 7
  Herschrijven elke fase of een woord op de pagina. Dit zal u helpen - als je altijd kunt verwijzen naar het als je problemen hebt.
 8. 8
  Leer de tonen. Er zijn vier tonen. Een soort van toon is meestal over elke Chinese woord. Elke toon type wordt getrokken over het woord 'ma' aan de verschillende manieren van het uitspreken van het te laten zien.
 9. 9
  • De eerste toon is een hoge, vlakke toon. Uw stem blijft vlak, zonder stijging of daling in de manier waarop het klinkt. bv
  • De tweede toon is een stijgende toon. Uw stem stijgt wanneer je dit zegt, soort alsof je iemand vragen om iets te herhalen door te zeggen "huh?" of "wat?"
  • De derde toon is een dompelen toon. De manier waarop je zegt dat het woord naar beneden gaat dan omhoog. Bijvoorbeeld als je zegt de letter "B". Bij twee derde toon lettergrepen zijn dicht bij elkaar, de eerste behoudt zijn derde toon geluid terwijl de volgende neemt het geluid van de vierde toon. Ook, tenzij aan het eind van een zin of in het geval voornoemde, de derde toon klinkt gewoon als een tweede toon begint iets lager.
  • De vierde toon is een verlaging van toon. Zeg gewoon het hele woord alsof je stem wordt steeds meer mannelijk, of alsof je een boek leest en hebben over iets nieuws en interessants komen en zeggen "huh". Gemakkelijk genoeg? Zo niet, wees maar niet bang. Het is zeker aan te raden om de tonen aangetoond van een native speaker te horen, want het is moeilijk om een ​​idee van hoe ze klinken puur door tekst te krijgen.
 10. 10
  Gedag zeggen. De Chinezen zeggen 'Hallo' als "Ni Hao". Dit is uitgesproken: Nee Hoe. Om dit woord correct uitspreken, moet u gebruik maken van toon 2 (stijgende) voor Ni en toon 3 (dompelen) voor Hao. Meestal 'Ni' is in de 3e toon, maar in deze uitdrukking verandert naar 2. Nog geen zorgen over de details van dat, het zal in meer detail als je verder met Chinese verklaard worden. Ni-(nee) betekent dat je, letterlijk, in het Chinees, en Hao (hoe) betekent goed. Dus ze zijn eigenlijk te zeggen "Je bent goed", maar in het Mandarijn het wordt geïnterpreteerd als "Hallo!".

Tips

 • Een goede vaardigheid om te leren is hoe je complimenten dat native speakers geven je bagatelliseren.
 • Een ander ding om te onthouden, vinden de mogelijkheden om het te spreken.
 • Vergeet niet, weinig en vaak.
 • Heb een dag of een paar weken niet overslaan, alleen maar omdat je geen tijd hebt. Je zult alles vergeten en moeten beginnen vanaf nul.
 • Tones / uitspraak is erg belangrijk in het Chinees. Bij de eerste start en het leren van nieuwe woorden, neem wat extra tijd om de tonen te oefenen. Bijvoorbeeld: wat, naar een native speaker Engels lijkt te zijn "moo", "moo? ' en "moo!" is eigenlijk drie verschillende, volledig los, woorden in het Mandarijn.
 • Hier krijg je een boek om meer te leren 'Hoe Mandarijn te leren'.
 • Krijg een paar vrienden die komen uit China of andere Chinees sprekende landen om je te leren een aantal Chinezen. Zorg ervoor dat ze weten Chinezen, zoals veel scholen in China nu Engels te onderwijzen.
 • Volharding is de sleutel! Als je denkt dat je weet veel, zeker niet om gewoon stoppen herzien en te bestuderen, zul je vergeet wat je hebt geleerd. Hoe frustrerend zal het zijn om te hebben om dingen opnieuw leren over en omdat je niet studeren minstens 4 keer per week.
 • Door en grote, Chinese mensen zijn erg trots op hun cultuur, en geniet van het helpen van mensen leren hun taal. Wees niet bang om hulp te vragen of praktijk met een native speaker.
 • Proberen om een ​​greep van een cd te krijgen die je kunt spelen in uw auto of tijdens het huiswerk of terwijl gewoon ontspannen. Het echt zal helpen als je gewoon oefenen.
 • Terwijl de Taiwanese Mandarijn is zeer vergelijkbaar met het vasteland Mandarijn, zijn er heel subtiele verschillen in termen van uitspraken, woordenschat en grammatica subtiele structuur verschillen. Net als de Europese Engels en Standard Brits Engels.
 • Er zijn gratis podcasts online beschikbaar.
 • Hoewel er veel onenigheid over de romanisering van Chinese en het gebruik van dergelijke systemen, kan het leren van de Pinyin systeem van onschatbare waarde als je van plan bent om te typen in het Chinees op een Westers toetsenbord.
 • Als je kunt, nemen ten minste een inleidende cursus over Mandarin op uw school of plaatselijk college kan een uitstekende manier zelfverzekerd en nauwkeurig te zijn in uw uitspraak en tonen zijn. Het krijgen van de basis naar beneden kan u helpen een goede springplank voor verdere studies op uw eigen. Bij voorkeur zorg ervoor dat de cursus wordt gegeven in het Mandarijn en * niet * in het Engels. Engels leraren die gaan om les te geven in China wordt verwacht in het Engels, geen Chinees te spreken.
 • Als u van plan bent om te leren hoe om Chinese karakters te lezen, op zoek gaan naar een goed naslagwerk of karakter werkboek bij uw plaatselijke boekhandel of bibliotheek.
 • Chinees is een zeer analytische taal. Dit betekent dat woorden, in tegenstelling Duits en soms Engels Zo niet zal veranderen om verschillende gevallen, geslacht enz.. In feite is elke "woord" een lettergreep, soms combineren zich naast elkaar "samengestelde woorden" maken.
  • Op het gebied van samengestelde woorden, is het opmerkelijk dat ongeveer tweederde van de moderne Mandarijn Chinees is opgebouwd uit samengestelde woorden. En er zijn eigenlijk patronen om wat deze woorden zijn - kijk maar voor hen!
 • Flashcards zijn zeer nuttig voor het leren van nieuwe woordenschat, maar het is even belangrijk om te oefenen met behulp van nieuwe woorden in zinnen.
 • Leer eenvoudige Chinese karakters eerste, dit zijn waarschijnlijk de "radicalen" die hun betekenis en / of uitspraak gebruiken om hints in complexe personages [die hoogstwaarschijnlijk groepen radicalen zelf zijn] geven.
 • Als u nodig hebt om te leren in een haast, probeer een aantal software of gebruiken flash-kaarten om te leren voor het slapen gaan.

Waarschuwingen

 • Als je het internet moet gebruiken, bedenk dan dat het is niet altijd accuraat.
 • Sommige mensen kunnen kieskeurig zijn en juist je, maar dat is goed. Dat is wat je wilt, zodat u uw fouten te corrigeren.
 • Als je beter bent, neem geen genoegen met wederzijdse studie sessies die eigenlijk in het Engels worden gehouden. Na een tijdje de Chinezen beter zijn dan je vriend Engels. Je moet dit gebruiken om uw voordeel en zo veel tijd louter spreken in het Mandarijn mogelijk. Onthoud - jezelf niet onderschatten en laat je niet worden onderschat door de Chinezen.
 • Zorg ervoor dat de middelen die je gebruikt zijn gerenommeerde-het laatste wat je wilt is te zeggen slechte dingen die je niet meent!
 • Als je iets beledigend leert, moet je alleen zeggen dat het gekscherend en niet serieus als sommige Chinese vloeken kan erg sterk zijn.
 • Bij twijfel over het vocabulaire te gebruiken, als je kunt, vraag dan een native speaker.