Wkonl

Hoe te Mandarijn Chinees spreken in een dag

Wil je indruk op je Chinese gastheer / gastvrouw / gasten en je hebt een dag om je voor te bereiden? Geen angst! In dit artikel leert u hoe u Mandarijn zoals het Chinees spreken in een dag. De kans groot dat u een vertaler of je Chinese vrienden weten hoe om Engels te spreken, maar je kunt nog steeds schitteren door te doen waar dit artikel over te vertellen.

Stappen

Hoe te Mandarijn Chinees spreken in een dag. Leer de "vier tonen" van mandarijn zoveel als je kunt.
Hoe te Mandarijn Chinees spreken in een dag. Leer de "vier tonen" van mandarijn zoveel als je kunt.
 1. 1
  Leer de "vier tonen" van mandarijn zoveel als je kunt. Er zijn vele bronnen op het web die over de vier tonen vertellen. Zoeken op Google naar "tonen van Mandarijn Chinees". Dit zijn de basics van het Mandarijn uitspraak. Wees niet te bezorgd als je niet goed te krijgen, kan het erg moeilijk. Een beetje van de "buitenlandse" toon maakt je interessant klinken, en zijn wat u zich onderscheidt van een domme buitenlander proberen om Chinese en een vloeiend Chinees spreker spreken.
 2. 2
  Leren zeggen "ni hao". "Ni Hao" vertaalt letterlijk in "You Good" en kan een zeer algemene begroeting termijn. Het wordt uitgesproken als "nee hoe". Je kunt zeggen wanneer je handen te schudden met je Chinese vrienden, wanneer je loopt door hen in de gang, als je gaat zitten naast een nieuwe vriend bij het diner, etc.etc. Het kan los worden gebruikt in alle situaties waarin u kunt zeggen: "hallo" of "hallo" in het Europese Engels.
 3. 3
  Leren zeggen "xie xie". "Xie Xie" betekent "Dank je wel". Het wordt uitgesproken als "Shi-e Shi-e" of "Zhi-Zhi" (als dat niet al te verwarrend). Het kan gebruikt worden wanneer u wilt zeggen dank aan iemand.
 4. 4
  Leren zeggen "bu ke qi". "Bu Ke Qi" betekent "Graag gedaan". Het wordt uitgesproken als "Boo Ker (Brits accent zonder de" r ") Chi".
 5. 5
  Leren zeggen "tai hao le!" "Tai Hao Le!" betekent "Geweldig!". Het wordt uitgesproken als "Thai Hao Lah". Dit kan worden toegepast op vele situaties zoals u kan vermoeden, zoals iemand eens je weer te zien, iemand die u een visitekaartje, etc..
 6. 6
  Leren zeggen "na Li Na li". "Na Li Na Li 'is een standaard reactie op een compliment, waaronder complimenten aan uw echtgenoot. Zeg niet: "Xie Xie" (dank u) wanneer je complimenten ontvangen. Het is niet de Chinese manier. In plaats daarvan, zeggen: "Na Li Na Li" (uitgesproken als "Nah Nah Lee Lee").
 7. 7
  Leer uw naam uitgesproken in chinese. Vraag uw Chinese vriend van tevoren hoe je je naam zeggen in het Chinees en de praktijk. Dan als je handen schudden met uw Chinese gastheer / gastvrouw / gasten, zeg "Wo Jiao [vul hier uw naam]". "Wo Jiao" betekent "My name is". Bijvoorbeeld, zeggen dat je zegt "WUO Jiao John", maar zeg "John" van de Chinese manier die eigenlijk klinkt als "Yue Hahn". Je kunt ook zeggen "WUO de ming zi shi [naam hier], wat ook betekent" mijn naam is. "
 8. 8
  Zeg elke zin twee keer. Behalve voor "Na Li Na Li" die al is een zich herhalend zin, alles boven kan twee keer worden gezegd om u echt klinken als een native. Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen "Ni Hao", zegt 'Ni Hao Ni Hao! ". In plaats van "Xie Xie", zegt "Xie Xie Xie Xie" (ik weet het klinkt misschien gek, maar geloof me, dit is hoe een native Chinees zou zeggen.) Dit wordt gedaan om de nadruk te leggen op de woorden. Zeggen de fase een beetje zachter de tweede keer, en blijven herhalen om soepel uit te faden. Dus hier ga je weer: Ni Hao Ni Hao! Xie Xie Xie Xie! Bu Ke Qi Bu Ke Qi! Tai Hao Le Tai Hao Le!
 9. 9
  Zeg "da jia hao!" bij het openen van een toespraak. U kan worden gevraagd om een ​​toespraak te houden. Open de toespraak door te zeggen "Da Jia Hao!" die los kan worden vertaald in "Hoe is iedereen vandaag? ',' Hallo iedereen!", "" Wens iedereen goed! ", of" Goedendag, iedereen! "
 10. 10
  Gebruik een chinese zin voordat u waar u kunt beantwoorden. De kans groot dat u een vertaler of je Chinese vrienden spreken Engels. Zelfs dan, probeer een Chinese uitdrukking te gebruiken voordat u verder te gaan naar normaal praten in het Engels. Dit zal je echt onderscheiden van alle andere buitenlanders ze aan en laat ze zeer goede indruk.

Tips

 • Rust jezelf uit met een Engels-Chinees conversational boek. Deze gids geeft geen lijst van alle mogelijke dingen die je misschien wilt leren zeggen. Dus als je wilt, koop een kleine conversatie gids en pick-up een paar meer.
 • Lachen altijd als je spreekt. Lachende werkt op dezelfde manier in China! Het maakt je een vriendelijke persoon. Dus wees gul met het!
 • Wees humoristisch. Joke wanneer je kunt. Een grapje maakt deel uit van het positieve stereotype van een westerling. De Chinezen hebben de neiging ernstiger te zijn in vergelijking met westerlingen en ze houden van de westerlingen om hun humor. Dus doorgaan met dat goede indruk en te verbeteren. Zeker als je een speech geven. Zorg ervoor dat u voor te bereiden een paar grappen. Kunnen zij worden teleurgesteld als je bent alle zakelijke. Echter, niet te veel grappen te maken, of u zult mengen in veel Engels en geluid dom.

Waarschuwingen

 • Deze handleiding geldt alleen mandarijn-sprekende chinees. Alleen gelden deze handleiding wanneer u ervoor zorgen dat uw Chinese vrienden spreken Mandarijn. Dit is niet goed als ze Kantonees. Kantonees is een andere populaire Chinese dialect die heel anders klinkt. Je klinkt misschien belachelijk als je Mandarijn uw Kantonees vrienden spreken. Ook veel van de woorden verschillende betekenissen hebben, zodat je niet de resultaten die u wilde krijgen!
 • Niet schouderophalend. Schouderophalend is geen Chinese gebaar. Het creëert afstand tussen u en uw Chinese vrienden.

Dingen die je nodig hebt

 • Een Engels-Chinees conversational gids. Een zeer kleine goedkope men zal doen. Dit helpt u beoordelen uw zinnen.
 • Een mandarijn-sprekende chinese vriend of mentor. Als u al een goede vriend die is Chinees, vraag hen te helpen oefenen van tevoren.