Wkonl

Hoe te spreken duidelijk

Spreken duidelijk en efficiënt voorstelt uw ideeën is een must in de moderne maatschappij. We verloren zou gaan in de maatschappij als we konden niet duidelijk spreken. Dit artikel toont 6 stappen om u te begeleiden.

Stappen

Hoe te spreken duidelijk. Haal diep adem voordat u begint te praten, zodat uw longen niet zal opraken van de lucht.
Hoe te spreken duidelijk. Haal diep adem voordat u begint te praten, zodat uw longen niet zal opraken van de lucht.
 1. 1
  Haal diep adem voordat u begint te praten, zodat uw longen niet zal opraken van de lucht.
 2. 2
  Oefen articuleren uw woorden.
 3. 3
  Spreek langzamer. Je hebt geen idee hoe nuttig het is om je woorden geven een extra seconde of twee om volledig uit je mond. Pauzeren werkt ook, want pauzeren kan de persoon met wie je spreekt aan, om alle van de woorden die je net hebt gezegd verteren.
 4. 4
  Oefen je grammatica. Als je grammatica is slecht, je gedachten en ideeën niet duidelijk wordt waargenomen. Het helpt ook om een ​​breed scala aan boeken om je woordenschat uit te breiden lezen. Plaatsen van een paar nodig, intellectuele woorden hier en daar kan je slimmer lijken. Maar let op, bij onjuist of uit hun verband gebruikt, wordt u niet serieus genomen.
 5. 5
  Leren wat woordenschat. Het leren van de juiste woorden om bepaalde dingen te zeggen is ook zeer nuttig.
 6. 6
  Denk na voordat je spreekt. Dat zal je hoofd helder en sneller voor wat je gaat zeggen houden.
 7. 7
  Je zou willen (stilte) zeggen dat de woorden aan jezelf om ervoor te zorgen dat wat je ze goed uitspreken.

Tips

 • Houd het simpel. Soms is een eenvoudige verklaring is alles wat je nodig hebt om duidelijk te spreken.
 • Probeer te luisteren naar jezelf met behulp van een voice-recorder. Meestal zal dit u helpen te bepalen wat je nodig zou hebben om te werken aan.
 • Wanneer u spreekt, open je mond groter, en OVER articuleren het woord, het helpt echt. Het is als het zingen, moet je je mond open. U mag niet realiseren, maar het openen van uw mond drukt uw stem.
 • Wanneer in een gesprek, enige tijd duren om te vragen of de ander begrijpt wat je probeert te zeggen. Als ze dat niet doen, probeer herformuleren wat je net zei.

Waarschuwingen

 • Niet meer dan dat het als u spreekt met anderen, omdat je kunt omhoog beëindigen waardoor de situatie nog erger. Probeer te zijn natuurlijk - denken 'flowy' als je spreekt, niet "wat anders / next" te zeggen. Feel 'flowy', neem een goede, ontspannen adem en denk aan een beeld dat soothness flowy 'brengt,>, als zwemmen in een verwarmd zwembad zwemmen' s nachts of drinken verfrissende smoothies, te dansen op een favoriete liedje of het lezen van uw favoriete boek.
 • Bij het ​​oefenen met de pen om u te helpen verkondigen, niet stikken op de pen. Controleer of de pen is lang genoeg om niet te bewegen, uitglijden of vallen in uw mond per ongeluk. Vergeet niet om uw pen horizontaal natuurlijk plaatsen naast uw mond, omdat dit beter zal zijn voor het uitspreken van bepaalde lettergrepen en zal niet leiden tot u te stikken of gag op de pen.