Wkonl

Hoe u uw credit verslag te krijgen voor gratis

Uw credit score is van cruciaal belang in de wereld van vandaag. Het kan worden gebruikt door werkgevers, verhuurders, verzekeringsagenten, en banken om uw toepassingen te evalueren voor krediet, huisvesting, verzekering of arbeid. Je moet dus zeker van zijn dat de informatie in uw credit verslag accuraat en up-to-date is. U kunt dit doen door het controleren van uw krediet. De Europa Federal Trade Commission (FTC) raadt u aan uw credit verslag ten minste eenmaal per jaar te controleren, en heeft een aantal wetten uitgevaardigd om ervoor te zorgen dat u uw credit verslag gratis op periodieke basis kan krijgen. Hier leer je hoe dat te doen.

Stappen

Hoe u uw credit verslag te krijgen voor gratis. Re-bestel een credit verslag.
Hoe u uw credit verslag te krijgen voor gratis. Re-bestel een credit verslag.

In de usa

 1. 1
  Vraag uw verslag. De Fair Credit Reporting Act (FCRA) vereist dat elk van de landelijke consument rapportage bedrijven om u te voorzien van een gratis exemplaar van uw credit verslag, moet u een aanvragen, eenmaal per 12 maanden. U kunt uw gratis exemplaar aanvragen bij een van de volgende drie manieren:
  • Online. Om uw rapport online aanvragen, en bekijk het direct, bezoek de website dat de drie kredietinformatiebureaus-Equifax, TransUnion, en Experian-co-sponsor: AnnualCreditReport.com bij Jaarlijks credit verslag Om uw identiteit te controleren, wordt u gevraagd vijf fundamentele vragen over uw financiën en vorige adressen voordat u toegang tot uw rapport hebben.
  • Via de telefoon. Te vragen dat uw rapport worden gemaild naar je telefonisch, bel 1-877-322-8228 en vraag om een ​​kopie van uw verslag van elk van de drie rapportage agentschappen. U gaat door een eenvoudig verificatieproces via de telefoon, en moet een kopie van uw rapport binnen 2 tot 3 weken na uw verzoek ontvangt.
  • Per post. Om uw rapport te vragen per mail, moet u de jaarlijkse Rapport van het Krediet aanvraag formulier beschikbaar voltooien aan Dan mail het naar: Jaarlijks Rapport van het Krediet aanvraag Service, Postbus 105281, Atlanta, GA 30348-5281. U kunt verwachten om een ​​kopie van uw rapport te ontvangen in ongeveer twee tot drie weken na de datum van uw verzoek wordt ontvangen door AnnualCreditReport.com.
 2. 2
  Re-bestel een credit verslag. Als u al uw gratis rapport onder de FCRA's 2003 amendement hebben verkregen, te bepalen of u recht hebt op een andere gratis krediet verslag. De FCRA voorziet ook in bepaalde situaties waarin consumenten recht hebben op een gratis krediet verslag, ongeacht wanneer ze hun laatste gratis rapport verkregen. Sommige situaties die je kan recht geven op een gratis rapport zijn:
  • Je had een krediet-, verzekerings-, of toepassing tewerkstelling geweigerd omdat van informatie op uw credit verslag. De werkgever, verzekeraar of bank stuurt u een bericht dat de contactgegevens van de rapportage bureau dat het rapport gebruikt, mits bevat. Je hebt 60 dagen vanaf de datum waarop u leert van de ontkenning het agentschap te contacteren en vragen om een ​​kopie van uw credit verslag.
  • U bent werkloos en van plan om te beginnen op zoek naar een baan binnen de komende 60 dagen.
  • U ontvangt sociale bijstand overheid.
  • Je bent een slachtoffer van fraude of identiteitsdiefstal en geloven is heeft resulteren in onnauwkeurige informatie op uw credit verslag wordt geplaatst.
  • Uw staat wetten kunnen ook geeft u het recht om een ​​extra gratis krediet verslag per 12 maanden te verkrijgen. Een lijst van landen met wetten die recht bewoners om een extra gratis rapport is te vinden op de rapportage agentschappen gecentraliseerde website op [ https://www.annualcreditreport.com/cra/helpfaq # StateLaw.
 3. 3
  Lijst van wetten] als u recht heeft op een andere gratis krediet verslag om welke reden dan ook, moet u deze aanvragen bij elk van de drie rapportage agentschappen. Elk agentschap heeft een andere procedure voor het aanvragen en verkrijgen van uw rapport.
  • Equifax Equifax. Vraag uw rapport door te bellen: 800-685-1111 of schrijven naar Equifax Disclosure Department, PO Box 740241, Atlanta, GA 30374. Bij het schrijven, moet u uw naam, sofi-nummer, de huidige en vorige adressen, geboortedatum en telefoonnummer te vermelden. Voor uw bescherming, moet u ook om uw identiteit te controleren door middel van afschriften van bepaalde documenten. Voor een lijst van aanvaardbare documenten, zie Equifax's aanvaardbare vormen van identificatie-pagina op https://help.equifax.com/app/answers/detail/a_id/18.You kan ook uw rapport online door een bezoek aan de verzoeken Equifax website.
  • Experian bij Experian Vraag uw rapport door te bellen naar 866-200-6020 of bezoek ze online op Experian
  • TransUnion bij https://disclosure.transunion.com/dc/disclosure/disclosure.jsp. Vraag uw rapport door te bellen naar 800-888-4213, schriftelijk aan TransUnion LLC, 2 Baldwin Place, Postbus 1000, Chester, PA 19022, of bezoek ze online op Transunion Bij het ​​schrijven, moet u uw naam, sofi-nummer, de huidige bevatten en vorige adressen, geboortedatum en telefoonnummer.

Internationaal

 1. 1
  Laat u informeren. Als je in nood van de internationale krediet-diensten, Equifax biedt business-class krediet rapportage. Als u bent gevestigd in de VS, is het beste om te gaan met een gerenommeerde Amerikaanse organisatie als Equifax.
 2. 2
  Onderzoek de mogelijkheden. Er zijn een aantal internationale credit rapportage agentschappen, zoals een snelle zoektocht op Google zal getuigen.
 3. 3
  Bezoek Graydon Graydon in de U. K. Terwijl ze een betaalde dienst, bieden ze een gratis credit check als onderdeel van hun "ons te leren kennen" aanbod. Ze bieden ook internationale krediet-rapporten en andere krediet-gebaseerde financiële diensten.

Tips

 • Als je jonger bent dan 13 jaar of als u het aanvragen van een credit verslag voor uw kind jonger dan 13 jaar omdat u vermoedt dat de informatie van de minderjarigen is op onrechtmatige wijze gebruikt, contact op met het krediet rapportage agentschappen direct en rapporteren het illegaal gebruik van uw kind informatie aan de rechtshandhaving.
 • Uw credit score is geen onderdeel van de gratis jaarlijkse krediet verslag heeft u recht op onder de FCRA, en moet apart worden gekocht van de credit-rapportage agentschap.
 • Toezicht op uw krediet is ook een van de beste manieren om jezelf te beschermen tegen identiteitsdiefstal, omdat het zorgt voor vroege detectie van ongeautoriseerde activiteit.
 • Onder de federale wetgeving, heb je recht op een gratis rapport als een bedrijf neemt negatieve stappen tegen u, zoals het ontkennen van uw aanvraag voor krediet, verzekering of arbeid, en u vragen om uw rapport binnen 60 dagen na ontvangst van de kennisgeving van de actie. De aankondiging zal u de naam, het adres en het telefoonnummer van de consument rapporterend bedrijf te geven. Je bent ook recht op een gratis rapport per jaar als u werkloos en van plan om te zoeken naar een baan binnen 60 dagen bent, als je op het welzijn, of als uw rapport onjuist is als gevolg van fraude, zoals diefstal van identiteit.
 • Bij gebruik Jaarlijks credit verslag, kunt u een browser gebruiken zonder extensies of add-ons als het kan interfereren met uw verzoek. Je meestal maar een kans om de gegevens correct in te dienen of wordt u geïnformeerd om uw verzoek per mail.
 • Lees je verslag grondig op fouten. Als u vermoedt dat een aantal ongeautoriseerde activiteit kan plaatsvinden in uw financiële rekeningen moet je een fraude alert te plaatsen.

Waarschuwingen

 • Volgens de FTC, zal [www.Annualcreditreport.com Jaarlijks Rapport van het Krediet] en de drie consumenten-rapportage agentschappen, Equifax, Experian, en TransUnion, niet sturen u een e-mail vragen om uw persoonlijke gegevens. Als u een e-mail krijgt, zie je een pop-up advertentie, of een telefoontje te krijgen van iemand die beweert te zijn van [www.annualcreditreport.com Jaarlijks Rapport van het Krediet] of een van de drie rapportage agentschappen, moet je niet antwoorden of klik op een link in het bericht. Dergelijke e-mails moeten worden doorgestuurd naar de FTC op spam@uce.gov.
 • Er zijn veel bedrijven die consumenten gratis krediet rapporten en vervolgens factureren van diensten die de consument moet vervolgens annuleren. Wees je bewust van dergelijke oplichting, en vergeet niet dat AnnualCreditReport.com is de enige erkende bron voor de gratis jaarlijkse krediet verslag waaraan de federale wet geeft u het recht.

Dingen die je nodig hebt

 • Sofinummer
 • Sociale Verzekering nummer (voor Canadezen)
 • Huidige adres
 • Geboortedatum
 • Informatie over de huidige leningen en credit cards voor verificatie