Wkonl

Hoe je 12 cijferige UPC barcodes te lezen

De meeste barcodes in de VS zijn 12-cijferige UPC (Universal Product Code) barcodes, met tien cijfers aan de onderkant van de code en een klein aantal aan elke kant. Maak indruk op je vrienden door hen te vragen om een ​​willekeurig item uit de keuken met een verwijderbare label en snijd de nummers af van de UPC barcode, je kunt dan overgaan tot de nummers gecodeerd in de lijnen te lezen.

Stappen

Hoe je 12 cijferige UPC barcodes te lezen. Merk op dat barcodes zijn samengesteld uit zowel witte als zwarte lijnen.
Hoe je 12 cijferige UPC barcodes te lezen. Merk op dat barcodes zijn samengesteld uit zowel witte als zwarte lijnen.

Lezen UPC barcodes

 1. 1
  Merk op dat barcodes zijn samengesteld uit zowel witte als zwarte lijnen. De witte ruimtes tussen de zwarte lijnen zijn onderdeel van de code.
 2. 2
  Begrijpen dat er vier verschillende diktes van de lijnen. Voortaan zal de magerste lijn worden aangeduid als "1," de middelgrote regel als "2", de op een na grootste regel als "3." en de dikste is "4."
 3. 3
  Erkennen dat iedere UPC barcode begint en eindigt met 101 (dunne zwarte, dunne witte, dunne zwarte). In het midden van de streepjescode, zult u merken twee dunne zwarte lijnen steken neer tussen de nummers. De dunne witte tussen hen, evenals de dunne blanken aan weerszijden, make-up een 01.010. Elke UPC barcode heeft 01.010 in het midden.
 4. 4
  Erkennen dat elk cijfer, met inbegrip van de kleine aantallen die beginnen en eindigen de streepjescode, heeft zijn eigen unieke vier-line set. 0 = 3211, 1 = 2221, 2 = 2122, 3 = 1411 = 4 1132 = 5 1231 = 6 1114 = 7 1312 8 1213 = 9 = 3112. (. Merk op dat de som van de bar breedtes getallen is 7 voor alle codes omdat elke code is 7 eenheden breed) Merk op dat de lijn kleuren worden teruggedraaid nadat de centrum-lijn: De lijnen van de cijfers links zijn wit / zwart / wit / zwart terwijl rechts ze zijn zwart / wit / zwart / wit. Dit geeft foutcorrectie en kan de lezer de richting waarin het scannen van een code kennen. Het is ook van cruciaal belang, zodat de streepjescode eindigt met een bar in plaats van een ruimte. Dus, eigenlijk, elk cijfer heeft twee codes.
 5. 5
  Dus, zou de streepjescode boven wiens eerste twee cijfers zijn 03 begint 10132111411. Afgebroken dit is "101-3211-1411" waar 101 markeert het begin van de streepjescode en 3211 markeert het cijfer 0.

Inzicht barcodes


# * UPC barcodes worden meestal geregistreerd en gebruikt in de Europa en Canada, en dus niet op een land identifier.

 1. 1
  • Een soortgelijk barcode systeem is EAN (European Article Number). Het bevat 13 cijfers en geeft ook het land waar de streepjescode werd geregistreerd. Lees de eerste "3" cijfers van de code om dit te bepalen.
   • Voorbeeld: Als de eerste 3 cijfers van de streepjescode zijn 690, 691, of 692, was het land waar de code is geregistreerd China.
  • Het is belangrijk op te merken dat de landcode in EAN barcodes geeft niet aan waar het product is vervaardigd Bijvoorbeeld, als de streepjescode begint met 64, dan is het is ingeschreven in Finland (waarschijnlijk aan een bedrijf dat is gevestigd in Finland). Kijken meer goed naar de verpakking, echter, en u kunt vinden dat het product is "Made in China".

Tips

 • Buiten de VS en Canada, de vergelijkbare 13-cijferige EAN barcode systeem komt vaker voor. De EAN bevat een aanvullende cijfers gebruikt als onderdeel van een landcode.

Waarschuwingen

 • Je zal niet goed doen als je slechte ogen.

Dingen die je nodig hebt

 • Een 12-cijferige UPC barcode
 • Goed gezichtsvermogen