Wkonl

Hoe je power factor correctie te berekenen

U staat op het punt om te beginnen met het berekenen van een Power Factor Correction. Dit stelt u in staat om schijnbaar vermogen, ware kracht, reactief vermogen en uw fasehoek berekenen. Beschouw de vergelijking van een rechthoekige driehoek. Dus om de hoek die u nodig hebt om uw Cosinus, Sine en Tangent wetten kennen berekenen. U zult ook moeten weten De stelling van Pythagoras (c ² = √ (a ² + b ²)) voor de berekening van de omvang van de zijden van de driehoek. U zult ook moeten weten welke eenheden elk type stroom wordt inch schijnbaar vermogen wordt gemeten in Volt-Ampère. Ware kracht wordt gemeten in Watt en uw Reactief vermogen wordt gemeten in de eenheden genaamd Volt-Amp-Reactive (VAR's). Er zijn verschillende formules om deze en alle zullen worden behandeld in het artikel te berekenen. Je hebt nu de basis van wat je probeert te berekenen.

Stappen

Hoe je power factor correctie te berekenen. Daarom impedantie totaal (weergegeven als "z") is gelijk aan echte macht kwadraat plus blindvermogen kwadraat en neem dan de vierkantswortel van het antwoord.
Hoe je power factor correctie te berekenen. Daarom impedantie totaal (weergegeven als "z") is gelijk aan echte macht kwadraat plus blindvermogen kwadraat en neem dan de vierkantswortel van het antwoord.
 1. 1
  Bereken impedantie. (Doen alsof alsof impedantie was op dezelfde plaats als het schijnbare vermogen in de afbeelding hierboven). Dus om impedantie vind je nodig hebt om de Stelling van Pythagoras gebruiken c ² = √ (a ² + b ²).
 2. 2
  Daarom impedantie totaal (weergegeven als "z") is gelijk aan echte macht kwadraat plus blindvermogen kwadraat en neem dan de vierkantswortel van het antwoord.
  • (Z = √ (60 ² + 60 ²)). Dus als u invoert dat in uw wetenschappelijke rekenmachine vindt u een antwoord van 84.85Ω ontvangen. (Z = 84.85Ω).
 3. 3
  Vind uw fasehoek. Dus je hebt nu uw schuine zijde die je impedantie. Je hebt ook een aangrenzende kant dat is je ware kracht en je hebt je tegenoverliggende zijde die je reactief vermogen. Dus om de hoek kunt u alle de wetten eerder vermeld gebruiken te vinden. Zo gebruiken we de Tangent wet dat is het tegenovergestelde zijde gedeeld door de aanliggende zijde (Reactief / True).
  • Je moet over een vergelijking die er als volgt uitziet: (60/60 = 1)
 4. 4
  Neem de inverse van de tangens en het verwerven van uw fasehoek. De inverse tangens is een knop op je rekenmachine. Zodat je nu de inverse tangens van de vergelijking in de vorige stap en dit zal u uw fasehoek geven. Uw vergelijking moet er ongeveer zo uitzien: tan ~ ¹ (1) = Hoek Fase. Dus je antwoord moet 45 ° zijn.
 5. 5
  Bereken uw totale stroom (ampère). Uw huidige is in de eenheden van versterkers ook voorgesteld als een "A". De formule voor de berekening van stroom wordt spanning gedeeld door impedantie die numeriek er als volgt uitziet: 120V/84.85Ω. U moet nu een antwoord rond 1.141A. (120V/84.84Ω = 1.141A).
 6. 6
  Nu moet berekenen schijnbare vermogen die wordt voorgesteld als "s". Om schijnbaar vermogen berekenen u niet nodig om de Stelling van Pythagoras te gebruiken omdat uw schuine zijde werd beschouwd als uw impedantie. Herinneren dat schijnbaar vermogen is in de eenheden van Volt-Ampère kunnen we schijnbaar vermogen met behulp van de formule berekenen: spanning in het kwadraat gedeeld door uw totale impedantie. Uw vergelijking moet er zo uitzien: 120V ² / 84.85Ω. Je moet nu een antwoord van 169.71VA. (120 m² / 84,85 = 169,71)
 7. 7
  Je moet nu berekenen van je ware kracht die wordt weergegeven als "p". Om ware kracht te berekenen moet u hebben gevonden stroom die je deed in stap nummer vier. Ware kracht die in de eenheden van een Watt wordt berekend door uw huidige kwadraat (1.141 m²) door de weerstand (60Ω) in uw circuit. Je moet een antwoord van 78,11 watt te krijgen. Uw vergelijking moet er zo uitzien: 1.141 ² x 60 = 78,11
 8. 8
  Bereken uw machtsfactor! Watts en Volt-Ampère: om je kracht te berekenen u de volgende gegevens nodig. U hebt deze gegevens berekend in de vorige stappen. Uw vermogen is gelijk aan 78.11W en uw Volt-Ampère zijn gelijk aan 169.71VA. De formule voor uw power factor, ook voorgesteld als Pf, is Watts gedeeld door Volt-Ampère. Je moet over een vergelijking die er ongeveer zo uitziet: 78.11/169.71 = 0,460
  • Dit kan ook worden uitgedrukt als een percentage dan vermenigvuldig je 0,460 met 100 geven u een power factor van 46%.

Waarschuwingen

 • Bij de berekening van uw impedantie u de inverse tangens functie en niet alleen de reguliere tangensfunctie op uw rekenmachine te gebruiken. Dit geeft je een verkeerde fase-hoek geven.
 • Dit was gewoon een heel eenvoudig voorbeeld van hoe je een fase-hoek en de kracht te berekenen. Er zijn veel ingewikkelder circuits waaronder capacitief vermogen en een hogere weerstand en reactantie.

Dingen die je nodig hebt

 • wetenschappelijke rekenmachine
 • een potlood
 • gom
 • een vel papier