Wkonl

Hoe maak je de belangrijkste zinnen in Perzische leren

Zelfs als u niet een woord van Perzische spreken, zal het slechts een paar minuten duren om een ​​aantal fundamentele zinnen die u zullen helpen communiceren leren.

Perzisch, ook wel bekend als ofwel Farsi, Dari, of Tadzjiekse, wordt native gesproken in Iran, Noord-Afghanistan en Tadzjikistan. Het leren van de volgende zal uw deuren te openen in een eindeloze schatkamer van geschiedenis, cultuur, ziel en beschaving.

Stappen

Hoe maak je de belangrijkste zinnen in Perzische leren. Gebruik "dorood" of "salaam" voor "hello" en "Bedrood" voor "tot ziens.".
Hoe maak je de belangrijkste zinnen in Perzische leren. Gebruik "dorood" of "salaam" voor "hello" en "Bedrood" voor "tot ziens.".
 1. 1
  Gebruik "dorood" of "salaam" voor "hello" en "Bedrood" voor "tot ziens."
 2. 2
  Introduceer jezelf door te zeggen "mens [uw naam] hastam" (zoals "man jack hastam").
 3. 3
  Gebruik "khaheshan" of "lotfan" en "merci" of "mamnon" te zeggen "alstublieft" en "dank u."
 4. 4
  Zeg "baleh" of "aree" voor "ja" en "na" voor "nee." Of gewoon knikken of schud je hoofd.
 5. 5
  Zeg "Koja", wat betekent "waar," als u op zoek bent naar iets.
 6. 6
  Zeg "chand misheh" voor "hoeveel het kost".
 7. 7
  Zeg "kay" (zoals het Engels "okay" zonder de eerste "o" geluid) voor "wanneer"
 8. 8
  Zeg "hale Shoma chetore" voor "hoe gaat het? '
 9. 9
  Gebruik "man" voor "i", "toh" (zonder het zeggen van de "h") voor "u" (slechts een persoon / informeel), "oo" voor "hij, zij, het", "ma" voor "wij "," Shoma "voor" u "(meervoud / formele), en 'anha" voor "zij"
 10. 10
  Zeg "mikham" als je iets bijvoorbeeld wilt "ab mikham" betekent dat ik wil water
 11. 11
  Zeg "khoob hastam" in antwoord op "ben je ok?"
 12. 12
  Als je wilt zeggen waar kom je vandaan zegt "man (naam van het land) ee hastam"

Tips

 • Voor afscheid kunt u ook gebruik maken van "Roozegar Nik" of "Khoda Hafez '.
 • Perzen als buitenlandse mensen heel veel. in feite zijn ze van hen houden veel meer zichzelf en hun best doen voor hun gemak. Het is niet iets nieuws, hebben zelfs historici jaar geleden geschreven over hetzelfde gedrag van de Perzen in de duizenden. Ze vind het heerlijk om gastvrij.
 • Etenstijden in Iran verschillen aanzienlijk van die in Europa en de VS. De lunch kan worden geserveerd van 1:00-03:00 en diner wordt vaak gegeten na 07:00 Deze en andere sociale gelegenheden in Iran zijn vaak lang, uitgesponnen zaken uitgevoerd in een relatief ontspannen tempo, vaak met gebak, fruit en eventueel noten. Omdat het wordt beschouwd als onbeleefd om te weigeren wat wordt geserveerd, moet bezoekers van de aangeboden artikelen te accepteren, zelfs als ze niet van plan om ze te consumeren.
 • Perzen zijn warme mensen en zij zullen u helpen te kunnen spreken.
 • Bij een bezoek aan een Perzische huishouden voor het eerst of op een speciale gelegenheid is het gebruikelijk om een ​​klein cadeautje te brengen. Bloemen, snoep of gebak zijn populair geschenk keuzes.
 • Gebruik de kracht van lichaamstaal: Wijzen, tekenen, gebaren en uitbeelden zullen allemaal helpen om uw punt over.
 • Sociale gewoonten
 • Iraanse functionarissen zijn uiterst gevoelig voor verwijzingen naar de Perzische Golf. Het wordt sterk aanbevolen om de officiële naam te gebruiken en vermijd het gebruik van "de Golf" en vooral "de Arabische Golf 'bij de aanpak van dit water.
 • Samen met de sociale gebruiken, moeten bepaalde aanvullende zakelijke etiquette voorafgaand aan interactie te realiseren met de Iraanse zakenmensen.
 • In het algemeen, Perzen zijn warm, vriendelijk en vrijgevig mensen met een sterke interesse in buitenlanders en andere culturen. Bij de behandeling van Iraniërs, de volgende tips met betrekking tot douane en etiquette kan nuttig blijken.
 • Zakelijke etiquette
 • Als u hulp nodig zeggen "Mishe komakam konid" het grootste deel van de tijd Iraniërs zijn bereid om u hulp nodig hebt.