Wkonl

Hoe om goed te communiceren met mensen uit andere culturen

Culturele verschillen kunnen soms moeilijk relaties. Of een persoon spreekt op een andere manier (of een andere taal in totaal) of heeft verschillende onverenigbare stands op morele en mondiale vraagstukken.

Stappen

Hoe om goed te communiceren met mensen uit andere culturen. Geef de juiste persoonlijke ruimte.
Hoe om goed te communiceren met mensen uit andere culturen. Geef de juiste persoonlijke ruimte.
 1. 1
  Begrijp relativisme: sommige dingen zijn ten opzichte van wat bepaald frame of verwijzing, zoals een taal of een cultuur. Begrijp dat mensen uit andere culturen heel anders zou kunnen hebben waardesystemen dan die van jou, maar nog steeds niet expliciet verkeerd.
 2. 2
  Geef de juiste persoonlijke ruimte: Verschillende culturen hebben verschillende normen over wat persoonlijke ruimte is openbaar (waar andere mensen kunnen staan ​​en praten met u) en prive (alleen gereserveerd voor uw dierbaren). Bijvoorbeeld: Arabieren niet het begrip "persoonlijke ruimte" dat Europeanen delen. Het wordt beschouwd als beledigend voor stap of leunen weg terwijl je praat met een Arabisch! Zorg ervoor dat u de juiste afstand te creëren tussen de anderen als je praat. Als je onzeker bent, kunt u altijd vragen de anderen wat ze zouden willen.
 3. 3
  Niet kleineren hun religie: Vergeet niet, de meeste mensen geloven hartstochtelijk in hun religies, en wat je als onecht slaat, kan zijn constante waarheid. Als je problemen hebt te maken met het, kunt u wensen om het onderwerp religie helemaal rok.
 4. 4
  Leer om fysieke signalen herkennen: Het gamma van culturen bevatten een fysieke-gebaar caleidoscoop. Vaak als mensen een bezoek andere landen, raken ze kwijt en missen subtiele culturele signalen, die leidt hen naar anderen verkeerd interpreteren. Het gebruik van ironie, de implicatie van een lach, zijn vaak alleen zichtbaar door het loensen van de ogen, de beweging van de hand, die een culturele buitenstaander zou kunnen missen.
 5. 5
  Weet relatie verschillen: Veel buitenlanders denken dat Europese relaties zijn oppervlakkig (met een korte 'Hoi, Jim ", en nooit achterom te kijken). Europeanen zou denken relaties in andere culturen zijn te sentimenteel. Dus, weet dat als iemand je slaat als te welbespraakt of ingetrokken, kan worden beschouwd als normaal in zijn cultuur.
 6. 6
  Leren over hun cultuur: Leer over de groeten, het afscheid rituelen, de vóór-maaltijd ceremonies, het eten, de kleren. Als sommige vangen uw fantasie, kun je zelfs proberen hen! Dit zal u helpen mensen te begrijpen van andere culturen.
 7. 7
  Accepteer kunnen er vervalt in communicatie: Zelfs de beste communicators val kort bij het ​​springen over de uitgestrekte culturele kloof. Humor en non-defensief zijn de beste bruggen op dergelijke momenten.
 8. 8
  Vraag: Er is geen betere tool voor effectieve communicatie. Als er iets opvalt als grappig of ongepast, als je voelt dat de andere persoon is te verwaarlozen of je wordt beledigd, hem gewoon vragen wat u kunt doen om het probleem te verhelpen. Grieven zijn als stilte-gebroken toen ze worden uitgesproken.

Tips

 • Leren hun taal! Hoewel dit misschien een ontmoedigende taak lijken, zal het een nieuwe wereld van communicatie te openen. In ieder geval kun je altijd leren de eenvoudige groeten en uitdrukkingen in een andere taal. Verras andere mensen door te zeggen "Hallo" in hun taal!