Wkonl

Hoe maak je een eerste baan te kiezen

Het is belangrijk om na te denken over beroepen van een jonge leeftijd. Proberen of " job schaduw "op plaatsen die u geïnteresseerd in het werken voor zijn. Je moet gaan nadenken over deze vroege, voordat hij naar de universiteit en met de druk van het kiezen van een grote, vinden stages, etc.

Stappen

Hoe maak je een eerste baan te kiezen. Lijst van alle van de taken die u misschien geïnteresseerd in.
Hoe maak je een eerste baan te kiezen. Lijst van alle van de taken die u misschien geïnteresseerd in.
 1. 1
  Lijst van alle van de taken die u misschien geïnteresseerd in.
 2. 2
  Neem de tijd elke dag om feiten over elke opdracht en / of grote u misschien wel interesse zou hebben in onderzoek. Bijvoorbeeld, een advocaat nodig heeft lees-en schrijfvaardigheid. Houd al deze informatie in een Word-bestand voor later gebruik.
 3. 3
  Neem een terugblik op de lijst die u hebt gemaakt als je via school vooruitgang. Herlezen en kijken naar de noten die je nam. Dit zou een goed moment om te zoeken naar stages / vrijwilliger kansen in de taken die u nog steeds interessant te zijn. Bellen met de baas van de plaats, ga naar binnen en praat met hen en houdt hen dwars totdat ze laten je een baan / stage.
 4. 4
  Kijk naar je lijst en vervolgens te elimineren alle banen die je niet leuk na het proberen ze uit en het onderzoeken van de belangrijkste die je nodig hebt om je doel op het krijgen van die bepaalde taak te verrichten.
 5. 5
  Kijken naar de lijst van de banen, uiteindelijk en kritisch, en probeer dan een die je jezelf kunt zien doen in 5 of 10 jaar haal. Praat met mensen die je weet dat die baan hebben. Hen te interviewen. Kijk op internetfora, artikelen over mensen in die lijn van het werk online, en e-mail de mensen in die lijn van het werk om te zien of ze het leuk vinden.
 6. 6
  Onderneem actie en vind een stage of vrijwilligerswerk positie op het gebied van uw keuze terwijl je gaat naar de universiteit. Wacht niet op te treden. Wacht niet tot na je afstuderen. Probeer zo veel banen als je kunt vroeg, terwijl je nog op de universiteit en kan je belangrijke veranderen als dat nodig is. Doe mee met wat je wilt zo snel mogelijk te doen.

Tips

 • Blader door het Bureau of Labor Statistics website op www.bls.gov. De Occupational Outlook Handbook bevat gegevens van meer dan 800 carrières, waaronder opleidingseisen en het salaris.
 • Halen en uit te proberen een aantal van 5-10 banen u geïnteresseerd bent
 • Zorgvuldig overwegen uw persoonlijke waarden, en beginnen aan potentiële werkgevers die ook aansluiten bij deze waarden te beoordelen. Bijvoorbeeld, als je sterk geneigd om te groeien en te belonen anderen, proberen werkgevers die niet volledig en totaal financieel gericht, maar eerder proberen die bedrijven die beloning teambuilding en ondersteuning aan andere kantoren of groepen, en erkennen het geld is een resultaat van het succes, niet de enige reden.

Waarschuwingen

 • Spaar geld uit je stages voor college en onderzoek hogescholen die de beste programma's voor wat je wilt doen.