Wkonl

Hoe maak je een lesplan maken

Planning van de meest effectieve lessen kost tijd, toewijding, en een begrip van de doelstellingen en capaciteiten van uw student. Het doel, net als bij alle onderwijs, is het motiveren van de leerlingen te nemen in wat je leert, en zo veel mogelijk te behouden. Hier zijn enkele ideeën die u zullen helpen om het meeste uit je klas.

Stappen

Hoe maak je een lesplan maken. Leer je leerlingen kennen.
Hoe maak je een lesplan maken. Leer je leerlingen kennen.

Voordat u van plan

 1. 1
  Leer je leerlingen kennen. Identificeer duidelijk wie je gaat om te onderwijzen. Wat is hun leerstijl (visueel, auditief, tactiel of een combinatie)? Wat zouden ze al kennen, en waar ze misschien tekort? Focus uw plan om de totale groep studenten die je in de klas te passen, en vervolgens wijzigingen aanbrengen als nodig is om rekening te houden met studenten met een handicap, mensen die worstelen of ongemotiveerd, en degenen die zijn begaafd.
 2. 2
  Ken uw doel. Wat doen uw leerlingen verwachten te leren? Wat wil je dat ze weten tegen het einde van de les? Is uw schaal op basis van een bepaalde mate van verbetering voor elke student, of voor de klas algehele? Zie de gerelateerde Google over hoe je een educatieve doelstelling te schrijven ).
 3. 3
  Over-plan van de klas. Omvatten aandachtsvangstoffen om de focus recht om u te brengen wanneer u het nodig hebt. Vergeet niet om te controleren op begrip en bereid zijn om een ​​paar stappen terug te nemen naar de langzamere leerlingen te brengen tot het niveau van de rest van de klas.

Het creëren van uw plan

 1. 1
  Schrijf je overzicht. Gebruik grote lijnen aan de grote ideeën voor de klas schetsen. Bijvoorbeeld, als je klas is over Shakespeare's Hamlet, kan uw overzicht bevatten die waar in de Shakespeariaanse canon "Hamlet" woont, hoe feitelijk de beschreven geschiedenis zou kunnen zijn, en hoe de thema's van verlangen en uitvluchten kunnen betrekking hebben op actuele gebeurtenissen.
 2. 2
  Uiteengezet uw doelstelling. Maak deze sectie duidelijk en beknopt, waarin concrete stappen in de les. Met behulp van onze bovenstaande voorbeeld van Hamlet, zou het er zo uitzien:
  • Cover overzicht van werken van Shakespeare met de nadruk op de periode die hij schreef Hamlet
  • Toon afstamming van historische en legendarische precedenten voor Hamlet.
  • Verlangen naar macht beschreven, is vergelijkbaar met de gebeurtenissen in de wereld van vandaag. Schrijf 1 paragraaf beschrijven van een modern evenement als je zou denken Shakespeare schrijven het voor Hamlet.
 3. 3
  Plan uw tijdlijn. Als er een hoop aan te gaan in een vast bedrag van de tijd, breken uw plan in secties die je kunt versnellen of vertragen om veranderingen tegemoet zoals ze gebeuren. We zullen een 1-uur durende les gebruiken als een voorbeeld.
  • 1:00-1:10; Breng klas in beeld en recap discussie van gisteren over grote tragedies, relateren aan Hamlet.
  • 1:10-1:25; Bespreek Shakespeare geschiedenis kort, met de nadruk op zijn creatieve periode van 2 jaar voor en na Hamlet.
  • 1:25-1:40; Klasse discussie over belangrijke thema's in het spel.
  • 1:40-1:55; Klasse schrijft enkele paragraaf beschrijven actuele gebeurtenis in Shakespeare termen. Individueel aanmoedigen heldere studenten om 2 punten te schrijven en coachen langzamer studenten.
  • 1:55-2:00; Verzamel papers, toewijzen huiswerk, ontslaan klasse.

Opvolgen van

Na de les eindigt, beoordelen uw plan en hoe het werkte in werkelijkheid. Je moet altijd meer dan wat je nodig hebt in het geval een bepaalde activiteit gaat sneller dan u verwacht te bereiden.

 • Een plan voor evaluatie. Hoe weet je dat ze begrepen? Het doel is voor u om voldoende informatie om elke les te begeleiden naar voren in een logische progressie.
 • Praat met de leerlingen als ze vertrekken.
 • Geef ze een opdracht voor de volgende les.
 • Bij de presentatie van de studenten met een meer belangrijke lessen, geef ze een exit-kaart in te vullen die hen vraagt ​​naar de belangrijkste onderwerpen. Dit zal u helpen de effectiviteit van de les te beoordelen.

Tips

 • Wees bereid om af te leiden van het lesplan. Plannen hoe de aandacht van de klasse te begeleiden naar u terug wanneer het dwaalt.
 • Wees duidelijk dat je zal verwachten dat ze reageren op vragen in de klas op een bepaalde datum.
 • Voorbeeld van nieuw materiaal met de studenten en geef ze hun studie doelen een week of twee van tevoren.
 • Ken uw materiaal goed!
 • Vergeet niet aan te passen wat je leert met uw staat of lokale school district normen.