Wkonl

Hoe maak je een nieuwsbrief te starten

Er zijn verschillende onderwerpen over het maken van een professionele nieuwsbrief of een. Maar wat als je nog nooit hebt een nieuwsbrief gestart vóór en moet gewoon de grond te krijgen? Hier zijn een aantal handige dingen die je kunt doen om te beginnen.

Stappen

Hoe maak je een nieuwsbrief te starten. Bepaal het doel van uw nieuwsbrief.
Hoe maak je een nieuwsbrief te starten. Bepaal het doel van uw nieuwsbrief.

Het starten van een eigen nieuwsbrief

 1. 1
  Bepaal het doel van uw nieuwsbrief. Doe je het gewoon voor de lol? Om geld te verdienen? Om nieuwe bezoekers te trekken naar uw website? Om uw producten en diensten te adverteren? Op te voeden? Te informeren? Doel van de nieuwsbrief zal beïnvloeden hoe het geschreven en verspreid.
 2. 2
  Identificeer de inhoud die u wilt printen. Welk onderwerp je aanpakken, en hoe breed zal de dekking van het zijn? Sinds nieuwsbrieven komen in verschillende vormen, is er een verscheidenheid van onderwerpen die u kunt dekken. Online nieuwsbrieven kunt toepassen op online communities of groepen, en druk nieuwsbrieven kunt toepassen op een bedrijf of stad of een school.
 3. 3
  Identificeer de doelgroep. Wie zijn ze en wat willen ze weten? Hoe zal de nieuwsbrief hen te dienen? Als je schrijft voor tieners, bijvoorbeeld, zorg ervoor dat uw schrijfstijl is geschikt. Als je schrijft voor een bedrijf, ook, zorg ervoor dat uw stijl is professioneel en van toepassing op de werkomgeving.
 4. 4
  Bepaal uw productieschema. Je moet weten hoe lang het zal duren om inhoud te schrijven en te bewerken en richtte het op in de nieuwsbrief.
 5. 5
  Bepaal hoeveel mensen je nodig hebt om te beginnen. Bij het begin, zal je waarschijnlijk niet veel mensen om u te helpen. En in technologisch geavanceerde wereld van vandaag, kunt u waarschijnlijk behandelen het grootste deel van het zelf. Als uw productie schema (van de vorige stap) is vaker dan eens per twee weken, moet je waarschijnlijk minstens 2-3 mensen om u te helpen.
 6. 6
  Bepalen hoe uw nieuwsbrief wordt gepubliceerd. Als het online is, zorg ervoor dat je een e-mailing lijst of een website om de inhoud te plaatsen. Als het wordt afgedrukt, bepalen of u de nieuwsbrief mailing of het plaatsen op een openbare locatie. Gedrukte nieuwsbrief vereisen ook een printer van een soort, of zijn uw laserjet thuis of een professionele printer.
 7. 7
  Werkend te krijgen. De sleutel tot het krijgen van uw nieuwsbrief van de grond is om daadwerkelijk publiceren. Of het nu online of in print, is het belangrijk dat u zich aan uw productie schema. Als u vindt dat u voldoende inhoud en mankracht om vaker te publiceren, zorg ervoor dat uw lezers begrijpen de verandering aan de voorkant.

Tips

 • Desktop publishing software is verbeterd in sprongen en kan het opzetten van een vrij chique nieuwsbrief. Meer geavanceerde software kan online en print versie van dezelfde nieuwsbrief ook te creëren.
 • Mensen houden van lachen. Het beste is om wat plezier, zo niet lichtvoetige informatie, verhalen, of zelfs strips bevatten.

Waarschuwingen

 • Neem jezelf niet te serieus nemen. Een nieuwsbrief is een beetje anders dan een krant in dat het niet moet verschillende 'onuitgesproken' journalistiek regels volgen evenmin dat artikelen om objectief te zijn.
 • Het is nooit OK om auteursrechtelijk beschermd materiaal te nemen en opnieuw te publiceren, zelfs als u uw originele bron crediteren. Je moet auteursrechtelijk beschermd materiaal met toestemming gebruikt. Dat gezegd hebbende, zijn er veel publieke domein informatie bedrijven die er zijn die je interessante inhoud kan geven voor uw nieuwsbrief.