Wkonl

Hoe maak je een petitie schrijven

Verzoekschriften kan echt de wereld veranderen. Je dient ze te maken voor goede doelen, zoals honger in de wereld of daklozen.

Stappen

Hoe maak je een petitie schrijven. Contact opnemen met de administratieve zetel van uw lokale overheid of controleren of uw lokale website van de overheid.
Hoe maak je een petitie schrijven. Contact opnemen met de administratieve zetel van uw lokale overheid of controleren of uw lokale website van de overheid.

Schrijven van uw eigen petitie

 1. 1
  Contact opnemen met de administratieve zetel van uw lokale overheid of controleren of uw lokale website van de overheid. Controleer of er een oorzaak voor de petitie valt onder zijn bevoegdheid. Je moet misschien petitie op een provinciaal of nationaal niveau. Hebben het kantoor verwijzen u naar de afdeling die zaken met betrekking tot uw cause.Request voor petitie richtlijnen verwerkt. Zoek uit hoeveel handtekeningen je nodig hebt en of uw petitie goedkeuring nodig heeft alvorens te worden verspreid.
 2. 2
  Onderzoek uw onderwerp, zodat u volledig inzicht in de verschillende posities. Onderzoek of je een bepaald aantal handtekeningen moet verzamelen, en te leren welke vorm de handtekeningen moeten nemen. Als u probeert om de naam van een kandidaat toegevoegd aan de stemming, en de wet zegt dat je moet een adres voor elke naam, zult u zeker wilt zijn om uw ondertekenaars vragen om deze informatie te verstrekken.
 3. 3
  Bedenk welk medium is ideaal. Papieren petities kan effectiever zijn voor de lokale petities, maar online petities kan veel sneller bereiken bredere netwerken. Overweeg sites zoals Petitions24.com, Care2's Petitionsite of GoPetition, die een hoger niveau van verantwoording dan sommige concurrerende petities sites bieden. Facebook oorzaken kan ook een geweldige, verantwoording manier om een grote hoeveelheid online ondersteuning voor een probleem te verzamelen. Voor online petities, de gegevens uit net zoveel als voor papier petities.
 4. 4
  Gebruik de richtlijnen om een korte samenvatting van uw zaak te schrijven. Mensen zullen niet blijven hangen om iets te lang lezen, dus maken het eenvoudig en to the point. Een goed voorbeeld zou kunnen zijn:
  "Wij, de burgers van de stad Mapleton, petitie de stad om een vier-weg stop-teken te installeren op de kruising van de Hoofdstraat en de Palm Drive. Drivers meestal snel door dit drukke kruispunt op 35 mijl of meer, terwijl onze kinderen proberen te oversteken op weg naar school. "
  Ontwikkelen van een zeer specifieke verklaring die juist identificeert wat je zou willen voor mensen om te ondersteunen. Ik eis dat de commissarissen van Yellow County volledig financieren de 2007-2008 School Board budget zou een goede formulering te zijn. Ik steun meer financiering voor een park zou waarschijnlijk te algemeen en daarom niet erg effectief.
 5. 5
  Als uw zaak vraagt ​​om mensen om actie te ondernemen en niet alleen maar mee eens, overwegen collectieve actie alternatieven voor petities, zoals het starten van een campagne op. Dit soort informatie verzamelen steun op dezelfde manier een verzoek doet, maar uiteindelijk rond dat een maatregel om een ​​verandering forceren - niet alleen passief vragen.
 6. 6
  Lees dan uw samenvatting zorgvuldig. Zorg ervoor dat het (1) beschrijft de situatie, (2) suggereert wat er nodig is en (3) legt uit waarom het nodig is.
 7. 7
  Vraag anderen om uw verklaring zodat u kunt er zeker van zijn het drukt je positie in de manier waarop u van plan bent.
 8. 8
  Spellingcontrole en herzien voor grammatica.
 9. 9
  Op een aparte pagina, maken vorm van een ondertekenaar. Met de petitie titel bovenaan. Hieronder, verdelen de ruimte in vijf kolommen met een liniaal. Label de kolommen: Naam, adres, telefoonnummer, handtekening en Kiezersregistratie nummer. Laat genoeg ruimte voor de kolom adres. Voeg tien tot 20 regels per pagina. Als je kunt, de voorbereiding van de vorm met behulp van een spreadsheet programma. Het zal er meer professioneel.
 10. 10
  Dienovereenkomstig label meer pagina's of kopieën van uw originele te maken. Zorg ervoor dat je genoeg pagina's voor het aantal handtekeningen je nodig hebt.
 11. 11
  Beveilig de papieren om een klembord. Bevestig een pen naar het klembord.
 12. 12
  Ga naar buiten en krijgt die handtekeningen! Zorg ervoor dat alle ondertekenaars zijn geregistreerde kiezers. Beroep doen op vrijwilligers om u te helpen bij het verkrijgen van handtekeningen.
  • Elke vrijwilliger ontvangt een kopie van de petitie nodig, met een handtekening formulier.

Tips

 • Vergeet niet om het papier te behandelen met schone handen - u zult niet onder de indruk van de ondertekenaars of de autoriteiten als je eindigen met vuile, gekleurd, ezelsoren lakens!
  1. Op de computer, typt u een zes zin paragraaf over de reden van uw petitie. Zorg ervoor dat het minstens zes zinnen lang, zodat je de ruimte hebt om de reden (en het belang van) uw petitie verklaren.
 • Proberen om de meerderheid te krijgen. Het zal laten mensen echt zorg over uw oorzaak.

Waarschuwingen

 • Gevolgen zijn een mogelijke resultaat, dus als het niet zo belangrijk is, niet terug te vechten.

Dingen die je nodig hebt

 • Papier
 • Computer (optioneel)
 • Mensen