Wkonl

Hoe maak je een klachtenbrief naar de menselijke hulpbronnen te schrijven

Is je baas dreigt je baan als je niet "zie dingen op zijn manier?" Is een collega saboteren u, of het nemen van krediet voor uw ideeën met haar team? De werkplek kan stressvol genoeg zonder deze kwesties te behandelen. Het is tijd om actie te ondernemen. Dit artikel zal u tonen hoe u een formele brief aan de afdeling van uw bedrijf Human Resources schrijven.

Stappen

Hoe maak je een klachtenbrief naar de menselijke hulpbronnen te schrijven. Verbaliseren het probleem.
Hoe maak je een klachtenbrief naar de menselijke hulpbronnen te schrijven. Verbaliseren het probleem.

Seksuele intimidatie

 1. 1
  Verbaliseren het probleem. Beoordelen van het probleem, en volkomen eerlijk. Is uw baas echt op je gemunt hebben, of was hij dronken en tentoonstellen van de sociale vaardigheden van een waterbuffel? Het mag niet uit voor u of uw baas, die het is, maar het zal u helpen uw brief kaderen naar HR.
 2. 2
  Begrijp seksuele intimidatie. Volgens de Commissie voor de Mensenrechten, seksuele intimidatie is "ongewenst of beledigend verbaal of fysiek gedrag... naar een andere."
  • Volgens de EEOC, kan seksueel gedrag optreden in verschillende vormen:
   • Het slachtoffer evenals de chef kan een vrouw of een man te zijn. Het slachtoffer hoeft niet te worden van het andere geslacht.
   • De chef kan supervisor van het slachtoffer, een agent van de werkgever, een toezichthouder in een ander gebied, een collega, of een niet-werknemer.
   • Het slachtoffer hoeft niet de persoon lastig gevallen zijn, maar kan iemand die getroffen zijn door het offensief gedrag zijn.
   • Onwettige seksuele intimidatie kan voorkomen zonder economische schade aan of afvoer van het slachtoffer.

Klachten met betrekking tot fysieke of emotionele mishandeling

 1. 1
  Begrijp het probleem. Zoals seksuele intimidatie, is er ruimte voor interpretatie door alle betrokken partijen.
 2. 2
  Wees heel duidelijk met jezelf. Voordat u proberen te overtuigen anderen dat u het slachtoffer bent, moet u in staat om duidelijk het geval met betrekking tot hoe het misbruik er gebeurt en wat de resultaten zijn.
  • Opmerking dagen, tijden, evenementen, acties, en alle andere nuttige informatie.
  • Duidelijk zijn betekent niet dat je slap. Het doel is om het misbruik van het gebeuren aan u of aan iemand anders te stoppen. Hoe duidelijker je bent, hoe groter de kans is om te gebeuren.

Voordat je schrijft

 1. 1
  Probeer uw probleem op te lossen. Voordat u schrijft naar HR, proberen en het oplossen van eventuele problemen die u heeft met een andere werknemer-of ondergeschikte, collega of supervisor-door met ze te praten. Je hebt misschien verkeerd begrepen, of ze kunnen niet hebben begrepen dat ze waren een probleem veroorzaakt. Vele malen, wanneer mensen met elkaar praten over hun problemen, een akkoord kan worden bereikt.
  • In gevallen waarin u denkt dat de actie was kwaadaardig en dat gedrag en / of de positie van die persoon is zodanig dat je ongemakkelijk zou zijn te bespreken met hen, aarzel dan niet om deze stap overslaan en schrijf direct HR.
 2. 2
  Contact op met HR-afdeling van uw bedrijf voor instructies over hun eisen en richtlijnen voor schriftelijke klachten.
  • Sommige bedrijven hebben gestandaardiseerde klachtenformulieren. Gebruiken wat ze bieden, en vul het geheel.
  • Vraag om een ​​benaderende tijdsbestek waarin u kunt een reactie verwachten. Als ze vaag of niet lijken om de zaak serieus te nemen, noteer dan de datum, tijd en persoon die je sprak. Dit kan nodig zijn moet de zaak nodig gerechtelijke tussenkomst.
  • Vraag hoe je verwacht dat je het probleem te beheren, terwijl u een resolutie af te wachten. Dit is vooral belangrijk in situaties met intimidatie door een superieur, of fysieke mishandeling door iedereen.
  • Laat HR te onderzoeken en om te gaan met het probleem, maar wel duidelijk dat je een oplossing verwacht binnen het tijdsbestek dat ze je gegeven heb. Als ze niet aan die termijn te voldoen, noteer dat voor verdere maatregelen die nodig kunnen zijn.
 3. 3
  Zoek een sjabloon op het internet die uw klacht past. Als uw bedrijf niet beschikt over een gestandaardiseerd klachtenformulier, zijn er vele bronnen op het web om u te helpen goed frame van uw klacht. Vergeet niet om het formele, professionele, en strikt feitelijke houden.
  • Een voorbeeld hiervan is te vinden op

Schrijven van de brief

 1. 1
  Schrijf je brief naar HR. Met behulp van het formulier werd u gegeven, of een sjabloon of monster die u verkregen via Internet, een duidelijke en beknopte brief aan HR schrijven.
  • Vermeld het probleem kort. Beschrijf het feitelijk en zonder emoties, psychologische assessments, motivaties, of karakter aanvallen te vermijden.
  • Doe beschrijven het effect van de kwestie heeft gehad op u persoonlijk, en hoe het invloed op je prestaties op het werk en het vermogen om te functioneren op de werkvloer.
  • Vermelden dat u al hebt geprobeerd om het probleem informeel op te lossen, als dat het geval is. Als u nog niet geprobeerd om dat te doen, uitleggen waarom. Bijvoorbeeld: "Na het probleem begon, Mr Flear zou fluisteren 'ik ga je ontslaan als je iets zegt' wanneer ik geprobeerd om de zaak te bespreken met hem."
  • Lijst zoveel mogelijk details over het probleem mogelijk te maken. Bijvoorbeeld, als je ontleend intimidatie, uitleggen wat er met uw klacht te activeren.
   • Falen om uw specifieke beschuldigingen kan tegen je gebruikt worden in de rechtbank als het gaat zo ver.
 2. 2
  Onderhouden van een professionele klank ten alle tijden. Niet persoonlijk iemand anders aan te vallen in uw brief of gebruik grof taalgebruik.
 3. 3
  Als er meerdere klachten, lijst ze uit onder afzonderlijke posten of te schrijven meerdere letters.
 4. 4
  Aangeven hoe u wilt het probleem worden opgelost.
 5. 5
  Maak een kopie van de brief voor uw administratie.
 6. 6
  Legt de brief aan HR.
  • Vraag aan wie de brief moet worden aangepakt. Volgen hun richtlijnen om het proces te versnellen en later problemen te voorkomen, maar wel duidelijk dat de brief moet worden gericht aan een specifieke persoon, niet een afdeling.
  • Vergeet niet dat de HR-vertegenwoordiger werkt voor het bedrijf en, terwijl hij of zij nuttig kunnen zijn, zijn of haar loyaliteit is uiteindelijk aan het bedrijf. Niet aannemen dat ze je vriend, maar weet wel dat ze zullen alle beschuldigingen dat het bedrijf zou kunnen schaden als zeer ernstige zaken te nemen.

Nadat de brief is ingediend

 1. 1
  Ken uw rechten. Ze niet overhandigen zonder afweging. Vergeet niet:
  • Als de HR-vertegenwoordiger vraagt ​​u om een ​​verklaring betreffende het incident te ondertekenen, beschouwen deze bekijkt met uw advocaat voordat het te ondertekenen. Het kan het bedrijf ontslaan van elke aansprakelijkheid voor de acties van de persoon die verantwoordelijk is voor de pesterijen, zelfs indien de onderneming in staat stelt de acties.
  • Als uw bedrijf een advocaat, kan hij of zij werken met HR over de kwestie. Heeft advocaat van uw bedrijf als uw eigen niet onder alle omstandigheden.
 2. 2
  Raadpleeg uw advocaat. Dit kan slechts een formaliteit te zijn, en het hoeft niet verder gaan dan een telefoontje te laten weten deze actie plaatsvindt. Echter, als de HR-afdeling is strijdlustig of druk je op acties die ongepast lijken te nemen, dan is dit ook een vorm van intimidatie, en je zal deskundige hulp nodig hebben.
 3. 3
  Wees op uw beste gedrag na het indienen van de brief. Geef ze geen reden om u te grillig ontslaan.
  • Sommige werkgevers zijn enthousiast voor vergelding. Het doen van uw werk naar behoren zal de mogelijkheid te beperken voor vergeldingsmaatregelen.

Tips

 • Als u niet tevreden bent met het resultaat van uw klacht, overweeg dan contact op de desbetreffende groep of instantie die u kunnen helpen met uw probleem. Bijvoorbeeld, contact opnemen met het Amerikaanse ministerie van Arbeid voor de werkplek problemen in de Europa.
 • Overwegen juridische stappen als je een serieuze klacht, zoals seksuele intimidatie, die niet is gericht aan uw tevredenheid te hebben. Contact opnemen met een advocaat die bekend is met de arbeidswetgeving in uw gebied voor assistentie.