Wkonl

Hoe maak je goede communicatieve vaardigheden te ontwikkelen

Het vermogen om effectief te communiceren is belangrijk in relaties, onderwijs en werk. Hier zijn een aantal stappen en tips om u te helpen een goede communicatie vaardigheden te ontwikkelen.

Stappen

Hoe maak je goede communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. Weet wat communicatie werkelijk is.
Hoe maak je goede communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. Weet wat communicatie werkelijk is.

Inzicht in de basisprincipes van communicatieve vaardigheden

 1. 1
  Weet wat communicatie werkelijk is. Communicatie is het proces van de overdracht signalen / boodschappen tussen een zender en een ontvanger door middel van verschillende methoden (geschreven woorden, non-verbale signalen, gesproken woorden). Het is ook het mechanisme dat we gebruiken om relaties aan te gaan en te wijzigen.
 2. 2
  Heb moed om te zeggen wat je denkt. Heb vertrouwen in de wetenschap dat u de moeite waard bijdragen aan een gesprek kunnen maken. Neem elke dag tijd om bewust te zijn van uw opvattingen en gevoelens, zodat je adequaat kan overbrengen aan anderen. Individuen die aarzelen om te spreken, omdat ze niet het gevoel hun inbreng zinvol zou zijn hoeven niet te vrezen. Wat belangrijk is of de moeite waard om een ​​persoon kan niet tot een andere en misschien meer dus aan iemand anders.
 3. 3
  Praktijk. Het ontwikkelen van geavanceerde communicatie-vaardigheden begint met eenvoudige interacties. Communicatieve vaardigheden kunnen dagelijks worden beoefend in instellingen die variëren van het sociale naar het professionele. Nieuwe vaardigheden neem de tijd om te verfijnen, maar elke keer dat u uw communicatieve vaardigheden te gebruiken, open je jezelf om kansen en toekomstige partnerschappen.

Betrek uw publiek

 1. 1
  Maak oogcontact. Of u nu spreken of luisteren, kijken in de ogen van de persoon met wie u in gesprek kan de interactie meer succes. Oogcontact vervoert interesse en moedigt je partner te zijn geïnteresseerd in jou terug.
  • Een techniek om te helpen met dit is om bewust te kijken naar een van de ogen van de luisteraar en vervolgens aan het andere oog. Heen en weer tussen de twee maakt je ogen lijken te schitteren. Een andere truc is om een ​​letter "T" op het gezicht van de luisteraar, stel met de dwarsbalk wordt een denkbeeldige lijn over de wenkbrauwen en de verticale lijn naar beneden het midden van de neus. Houd je ogen scannen dat "T"-zone.
 2. 2
  Gebruik gebaren. Deze omvatten gebaren met uw handen en gezicht. Maak je hele lichaam praten. Gebruik kleinere gebaren voor individuen en kleine groepen. De gebaren moet groter worden als de groep die men aanpakken in grootte toeneemt.
 3. 3
  Heb gemengde berichten sturen. Maak uw woorden, gebaren, gezichtsuitdrukkingen en toon overeenkomen. Disciplineren van iemand terwijl het glimlachen stuurt een gemengde boodschap en is daarom niet effectief. Als u een negatieve boodschap over te brengen, maak je woorden, gezichtsuitdrukkingen, en de toon overeenkomen met de boodschap.
 4. 4
  Wees bewust van wat je lichaam zegt. Lichaamstaal kan zo zeggen veel meer dan een mondvol van woorden. Een open houding met de armen ontspannen langs je lichaam vertelt iedereen om je heen dat je bent aanspreekbaar en open voor horen wat ze te zeggen hebben.
  • Armen gekruist en opgetrokken schouders, aan de andere kant, stel desinteresse in gesprek of onwil om te communiceren. Vaak kan de communicatie worden gestopt voordat het begint door lichaamstaal die mensen die je niet wilt praten vertelt.
  • Passende en een laagdrempelige houding kan maken, zelfs moeilijke gesprekken vloeien soepeler.
 5. 5
  Manifest constructieve attitudes en overtuigingen. De houding brengen u naar de communicatie zal een enorme impact hebben op de manier waarop je jezelf samenstellen en interactie met anderen te hebben. Kiezen om te zijn, geduldig,,, respectvol, en accepteren van anderen. Wees gevoelig voor gevoelens van anderen, en geloven in competentie van anderen.
 6. 6
  Ontwikkelen van effectieve vaardigheden: Niet alleen moet men in staat zijn om effectief te spreken, moet men luisteren naar de woorden van de ander en zich bezighouden met communicatie over wat de ander aan het woord is over. Vermijd de impuls om te luisteren alleen voor het einde van hun straf, zodat u kunt flappen uit de ideeën of herinneringen je geest, terwijl de andere persoon aan het woord is.

Gebruik uw woorden

 1. 1
  Articuleren uw woorden. Spreek duidelijk en niet mompelen. Als mensen altijd vragen u om jezelf te herhalen, proberen om een ​​betere baan van het articuleren van jezelf in een betere manier te doen.
 2. 2
  Spreek uw woorden correct. Mensen zullen uw competentie beoordelen door je woordenschat. Als u niet zeker bent van hoe je een woord te zeggen, gebruik het dan niet.
 3. 3
  Gebruik de juiste woorden. Als u niet zeker bent van de betekenis van een woord, gebruik het dan niet. Pak een woordenboek en start een dagelijkse gewoonte van het leren van een nieuw woord per dag. Gebruik het ergens in je gesprekken tijdens de dag.
 4. 4
  Vertragen uw toespraak naar beneden. Mensen zullen zien u zo nerveus en onzeker van jezelf als je praat snel. Maar wees niet te vertragen tot het punt waar mensen beginnen je zinnen af ​​gewoon om u te helpen voltooien.

Gebruik uw stem

 1. 1
  Ontwikkel je stem - Een hoge of zeurderige stem wordt niet gezien als een van autoriteit. In feite kan een hoge en zachte stem maak je klinkt als prooi aan een agressieve collega of maken anderen je niet serieus nemen. Begin het doen van oefeningen om de toonhoogte van je stem te verlagen. Probeer te zingen, maar doe het een octaaf lager op al uw favoriete nummers. Oefen dit en, na een periode van tijd, zal je stem beginnen te verlagen.
 2. 2
  Animeren uw stem. Vermijd een monotoon en te gebruiken dynamiek. Uw standplaats moet verhogen en verlagen periodiek. Radio DJ's zijn meestal een goed voorbeeld van.
 3. 3
  Gebruik de juiste volume. Gebruik een volume dat geschikt is voor de instelling is. Spreek zachter als je alleen bent en dicht. Spreken luider wanneer u spreekt om grotere groepen of over grotere ruimtes.

Tips

 • Probeer om vloeiend te spreken en proberen ervoor te zorgen dat mensen kunnen je hoort wanneer je spreekt.
 • Zorg ervoor dat je met de juiste grammatica.
 • Niet onderbreken of praten over de andere persoon - het breekt de conversatie. Timing is belangrijk.
 • Feedback te krijgen van uw ontvanger om ervoor te zorgen dat je goed tijdens uw gesprek begreep.