Wkonl

Hoe om een ​​rechtszaak

Indienen van een rechtszaak mag alleen worden gedaan als u een legitieme probleem dat niet opgelost kan worden met andere middelen hebben, omdat het nemen van een zaak bij de rechter kunnen beide partijen kost serieus tijd en geld. In sommige situaties echter indienen van een rechtszaak is echt de beste manier van handelen. Als u al onrecht aangedaan en zijn klaar om de andere partij te vervolgen, hier is wat je moet weten om te beginnen.

Stappen

Hoe om een ​​rechtszaak. Moet handelingsbekwaamheid te vervolgen.
Hoe om een ​​rechtszaak. Moet handelingsbekwaamheid te vervolgen.

Voldoen aan de vereisten

 1. 1
  Moet handelingsbekwaamheid te vervolgen. Om een ​​rechtszaak, moet een persoon ouder zijn dan 18 jaar in goede geestelijke gezondheid.
  • Als je jonger bent dan 18, moet je een voogd om deel te nemen in een rechtszaak.
  • Als u geacht mentaal incompetent vanwege leeftijd, handicap of ziekte, moet je een voogd, curator of uitvoerder om te participeren in een rechtszaak.
 2. 2
  Hebben wettelijke status aan te klagen. Om een ​​rechtszaak, moet u rechtstreeks zijn benadeeld door de persoon of entiteit die u wenst aan te klagen. Als een persoon of entiteit lichamelijke schade toegebracht je, niet houden hun einde van een contract, of heb je niet betalen wat je verschuldigd waren, bijvoorbeeld, dan kunt u juridische status moeten aanklagen.
 3. 3
  Hebben een goede zaak. Zelfs als je wettelijke status aan te klagen, kan je niet een goede zaak. Uw geval, wat advocaten bel uw "oorzaak van de actie," moet aan bepaalde wettelijk vereiste elementen hebben om moeite tuiten in de rechtbank te zijn. Bijvoorbeeld, als u iemand voor een contractbreuk aanklagen, moet u kunnen aantonen dat u een contract gehad, dat je opgehouden uw einde, dat de andere partij niet houden hun einde, en dat je leed schade tot gevolg.
  • Zelfs als je wel een goede zaak, het is niet de moeite waard om te klagen, tenzij je weet dat je het geld dat je wint verzamelen. U mag de rechtszaak te winnen, maar het is een verspilling van tijd en geld aan iemand die niet het geld om u te betalen heeft wel aanklagen.
  • Praat met een advocaat als u niet zeker weet of je hebt staan ​​of een goede zaak. Als blijkt dat uw geval is wankel, kunt u nog steeds te regelen buiten de rechtbank. Voor kleine vertegenwoordigt deze een bevredigend en minder dure route.
 4. 4
  Zorg ervoor dat je nog tijd hebt om te klagen. Elke staat heeft wat zijn statuten van de beperkingen genoemd voor verschillende soorten zaken aan te geven hoe lang je moet aanklagen na het lijden schade van een soort. Bijvoorbeeld, de meeste staten geven je 2 jaar aan te klagen na het lijden van een soort van lichamelijk letsel. Zie deze grafiek voor een lijst van de statuten van de beperkingen in verschillende staten te helpen bepalen of je nog tijd.
 5. 5
  Raadplegen of te verhuren een advocaat voordat u verder gaat. Een advocaat kan u adviseren over hoe verder te gaan op basis van de specifieke grenzen van uw zaak. Er zijn organisaties zoals Rechtsbijstand die juridische hulp te bieden, als je niet kan veroorloven een advocaat. Sommige advocaten kunnen u vertegenwoordigen "pro deo" (zonder extra kosten).

Het kiezen van het juiste gerecht

 1. 1
  Beslissen of naar een bestand in staats-of federale rechtbank. De rechterlijke instantie waarbij je bestand moet onderwerp jurisdictie, of de wettelijke bevoegdheid hebben om de aard van de zaak u indienen horen. De meeste gevallen moeten worden ingediend in de staat waar de gebeurtenissen die hebben geleid u aan te klagen heeft plaatsgevonden, of de staat waar je woont. Federale rechtbanken horen alleen een paar verschillende soorten zaken, waaronder de volgende:
  • Gevallen die zich voordoen onder de federale wetgeving, zoals die betreffende de federale statuten burgerrechten, octrooirecht, antitrust wetten, of federale fiscale claims.
  • Gevallen waarin de eiser klaagt een verdachte die is een burger van een andere staat of land voor een bedrag meer dan 55.980€.
 2. 2
  Erachter te komen in welke staat het bestand pak. De staat waar u de rechtszaak moet persoonlijk bevoegd zijn om het pak te behandelen. Een staat heeft persoonlijke jurisdictie over haar inwoners en bedrijven die daar zijn geregistreerd.
  • Indien de eiser en de gedaagde zijn van dezelfde staat, die staat is waar het pak dient te worden ingediend.
  • Indien de eiser en de gedaagde zijn uit verschillende landen, en het pak is voor minder dan 55.980€ persoonlijke jurisdictie wordt lastiger. Praat met een advocaat om uit te vinden in welke staat moet u het bestand pak.
 3. 3
  Vinden van de juiste locatie. De zaal verwijst naar de provincie of gerechtelijk arrondissement binnen een staat waar de rechtszaak moet worden ingediend. Soms meerdere rechtbanken voldoen aan de eisen voor het zijn een trefpunt voor een bepaalde zaak, die het volgende omvatten:
  • Het is de provincie waar de verweerder woont of zaken doet.
  • Het is de provincie waar het ongeval heeft plaatsgevonden.
  • Het is de provincie waar de overeenkomst is ondertekend of moeten worden uitgevoerd.
  • Het is de provincie waar andere gebeurtenissen die tot de rechtszaak heeft plaatsgevonden.

Het indienen van de rechtszaak

 1. 1
  Invullen van de formulieren. Een civiele zaken voorblad, een dagvaarding, en een klacht al moeten worden ingevuld om een ​​rechtszaak. Je moet feiten met betrekking tot de zaak en een juridisch herkenbare oorzaak van de actie, zodat het pak te gaan. Het beste is om een ​​advocaat helpen u dit doet om ervoor te zorgen dat de formulieren correct zijn ingevuld hebben. Zie voor het monster formulieren die u kunt gebruiken. Veelvoorkomende oorzaken van acties zijn onder meer het volgende:
  • Contractbreuk
  • Bedrog
  • Motor Vehicle
  • Letselschade
 2. 2
  Het dossier van de klacht. Maak twee kopieën van uw formulieren, ga dan naar het gerechtsgebouw en het dossier van de originelen met de rechter volgens hun instructies. Zorg ervoor dat u de formulieren in het formaat dat door de rechter, om vertragingen te voorkomen.
  • In de meeste gevallen moet je een depot vergoeding te betalen, maar dit kan worden afgezien indien je laten je niet kunt veroorloven.
  • Houd de twee extra exemplaren.
 3. 3
  Hebben de verdachte geserveerd. De volgende stap is om de verdachte dat hij of zij wordt aangeklaagd door het dienen van hem of haar met een kopie van de gerechtelijke documenten in kennis. De zaak kan niet naar voren bewegen totdat dit gebeurt.
  • Documenten moeten worden bediend door iemand ouder dan 18 jaar die geen deel uitmaakt van de zaak. U kunt niet uw eigen documenten te dienen.
  • Vraag om hulp bij de rechtbank als je niet zeker weet wie uw documenten moet dienen.
 4. 4
  Wacht op een hoorzitting. Nadat de verdachte is betekend, zal de rechter de rechtszaak beoordelen en instrueren over hoe het verder zal gaan. Het kan niet genoeg worden benadrukt dat u een advocaat om u te helpen door het proces moeten inhuren. Zelfs als het geval lijkt een eenvoudige overwinning, kan de advocaat van de verdachte een manier om het op zijn kop zetten vinden.

Tips

 • Meer informatie over het gerechtelijk systeem voordat u aan de slag. Je moet de verschillende soorten rechtbanken kennen in uw staat of provincie, hun namen, en de bevoegdheden van elke rechtbank (welke soorten gevallen kunnen ze horen). Je moet ook weten de ranglijst van de rechtbanken (welke de anderen kan overrulen). Ten slotte moet u een algemeen idee van wat er gebeurt met een zaak want het maakt zijn weg door het systeem.
 • Tenzij je gaat om kleine vorderingen rechter, ga dan niet verder totdat je een bekwame, betrouwbare advocaat die bereid is om u te vertegenwoordigen hebben gevonden. Je mag jezelf te vertegenwoordigen in de rechtbank, maar het is meestal een heel slecht idee. Er is een bekend gezegde dat hier van toepassing is: ". Wie zich heeft voor een advocaat heeft een dwaas voor een klant"
 • Er zijn doorverwijzing diensten en verenigingen die tarief advocaten. In Europa, de staat Bar Association licenties alle advocaten in de staat, en disciplines slechte. Doe een antecedentenonderzoek van de advocaat kies je ervoor zorgen dat hij of zij een vergunning, heeft een goede reputatie, en heeft gewerkt aan uw soort zaak voor.
 • Zorg ervoor dat u van uw advocaat betalingsschema begrijpen. In sommige gevallen zal een advocaat werken aan een voorwaardelijke vergoeding. Dit betekent dat ze niet betaald krijgen, tenzij ze winnen of af te wikkelen de zaak, en zij zullen een deel van wat de uitspraak of schikking is te nemen. In andere gevallen zal een advocaat opladen door het uur. Tijd dat de meeste advocaten is waarde van ten minste€ 75 per uur, meer als ze zijn zeer ervaren. U zult meestal ook verantwoordelijk voor alle kosten, zoals reistijd, het kopiëren van documenten, het betalen van getuige-deskundigen, etc.
 • Deze informatie is gebaseerd op de Amerikaanse wet. Als je buiten de VS woont, onderzoeken hoe om een ​​rechtszaak in uw land.
 • Stel vragen over het juridische proces als je niet begrijpt wat er gaande is. Zelfs goede advocaten soms verprutst, dus houd een oogje op uw advocaat. (Maar niet zweven en ergeren ze te veel! Ze zijn professionals.)
 • Zorg ervoor dat u uw advocaat vertellen elk detail je kunt bedenken over de zaak. Alles kan belangrijk zijn. Vergeet niet, wat je ook vertel uw advocaat wordt geacht vertrouwelijk te blijven.
 • Wanneer je naar de rechter, kleden respectably. Denk als je gaat naar de kerk.
 • Het kiezen van de juiste rechtbank is een belangrijk onderdeel van het proces. Als u de verkeerde kiest en moeten beginnen in een andere rechtbank, kan uw zaak niet worden verwerkt voordat de verjaringstermijn opraakt.

Waarschuwingen

 • Als je eenmaal hebt gekregen begon op juridische procedures, doe alles met betrekking tot de zaak niet te ondertekenen, tenzij uw advocaat zegt dat het goed is.
 • Elke keer dat je een rechtszaak, is er een kans dat je zou kunnen verliezen. De zaak kon worden ontslagen of de andere kant kon winnen. Dit is waarom je moet niet bestand een pak tenzij je echt nodig hebt om, want als je verliest, heb je veel tijd en geld verspild.
 • Niet kies een advocaat op basis van prijs. Een slechte advocaat kost je veel meer geld op de lange termijn dan een goede wil, zelfs als het goed is kosten meer. Omgekeerd, de duurste advocaten zijn niet altijd de beste zijn.

Online bronnen

 • Advocaat Een advocaat zoeken met de expertise die u nodig heeft.
 • Juridische zoom Betaal voor LegalZoom om de vereiste documenten te maken.
 • Zoek een advocaat in de UK Deze Britse advocaten directory helpt mensen een plaatselijke advocaat die ze kunnen vertrouwen vinden - op basis van feedback van haar eigen klanten.