Wkonl

Hoe om te stoppen met stotteren

Er zijn geen directe wondermiddelen voor stotteren. Therapie, elektronische apparaten, en zelfs drugs kan het niet helpen maken het een 's nachts proces. Degenen die stotteren, echter, kan de aandoening te bestrijden op hun eigen, alsmede aanzienlijke vooruitgang in de richting van spreekvaardigheid door het zien van een logopedist te maken. Als je serieus bent over het zetten van stotteren achter je en begin je nieuwe, meer-vloeiend, het leven bent, lees deze tips en technieken.

Stappen

Hoe om te stoppen met stotteren. Geestelijk en lichamelijk te ontspannen.
Hoe om te stoppen met stotteren. Geestelijk en lichamelijk te ontspannen.

Thuis behandelingen

 1. 1
  Geestelijk en lichamelijk te ontspannen. Zeg tegen jezelf dat je echt gaat doen prima. Als je bang bent dat je gaat stotteren, dan maak je het waarschijnlijker dat je wil. Ontspan zowel je lichaam en je geest:
  • Ontspan je lichaam:
   • Laat de spanning in je rug, nek en armen. Ontspan je schouders, laat ze zinken naar een natuurlijk niveau.
   • Buzz je lippen voor een paar seconden voordat u begint te praten. Zangers doen dit soms te warmen.
   • Schud alle spanning die je hebt in je benen en armen. Draai je romp.
  • Ontspan je geest:
   • Zeg tegen jezelf: "Ik ben groter dan dit stotteren; dit stotteren is niet groter dan ik!"
   • Zeg uzelf niet het is een leven of dood situatie. Stotteren is vervelend, maar het is niet zo veel van een probleem voor andere mensen is het waarschijnlijk voor u. Laat deze gedachte ontspannen je.
   • Concentreer je aandacht in je hoofd. Zachtjes laat je aandacht drift tot in de verste uiteinden van je lichaam, ademhaling gelijkmatig. Dit kan gedaan worden als een vorm van meditatie.
 2. 2
  Ga voor het en stel je de persoon in de spiegel iemand anders. Gewoon beginnen te praten over iets - hoe uw dag ging, wat je voelt als, wat u van plan bent op het eten later op - en let op uw stotteren verdwijnen.
  • Natuurlijk, praten in de voorkant van de spiegel is niet hetzelfde als praten met een andere persoon, maar deze oefening moet je een goede boost van vertrouwen. Vergeet niet hoe goed je sprak jezelf in de spiegel tijdens de voorbereiding van iemand anders te praten.
  • Probeer het spreken om jezelf elke dag gedurende 30 minuten. Het raar lijkt misschien op het eerste, maar de oefening is het horen van uw stem zonder het stotteren. Het geeft je veel vertrouwen.
 3. 3
  Boeken lezen hardop. Uw charisma vaardigheden zullen worden verbeterd. Lees gewoon hardop. Het zal moeilijk zijn op het eerste, maar het zal je leren hoe om te ademen. Een groot probleem de meeste stottert hebben is te weten wanneer je moet ademen tijdens het lezen of praten terwijl ook het geven u de praktijk op het herstellen van stotteren.
 4. 4
  Visualiseer de woorden die je gaat zeggen voordat je ze zeggen. Dit is moeilijk te beheersen, maar het helpt echt. Als je je kunt voorstellen woorden, je ze beweren en het zal moeilijker voor hen te glijden in een stotteren. Als je niet kunt voorstellen dat het, kunnen ze niet van jou zijn. Hebben een duidelijk mentaal beeld van wat je wilt zeggen.
  • Als u struikelen over een bepaald woord, probeer dan met behulp van een woord dat klinkt net als het - een synoniem. Dit woord zou kunnen zijn gemakkelijker te gebruiken en een die je niet zult glijden over.
  • Proberen om een ​​woord te spellen als je erover struikelen. Je zou kunnen hebben om het uit te spreken heel langzaam en letter voor letter, maar in ieder geval zult u de voldoening te weten dat je het uitgesproken krijgen.
  • Wees niet bang om te pauzeren als je visualiseren of spellen uit de letters in het woord. We zijn getraind om te denken van stiltes als beangstigend, je moet jezelf trainen om te denken van de stiltes als kansen om ace het.
 5. 5
  Wanneer u stottert, probeer verhuur van spanning in tussen de blokken. Werken door middel van stotteren door de verhuur van diepe, keelklank geluiden in elk blok. Bijvoorbeeld: "Het is sssss-. GRRRRRR Het is dom." Probeer te stoppen door te zeggen "Blahhh" en ga verder.
 6. 6
  Stap in de juiste gemoedstoestand. Voordat je gaat praten, krijg optimistische plaats van pessimistisch. Vaak, de angst voor stotteren kan veroorzaken stotteren zelf. In plaats van het vrezen het en verwacht dat het gebeurt, proberen te visualiseren slagen. Dit zal u helpen eventuele nervositeit die u kunt tegenkomen vernietigen.
 7. 7
  Probeer ademhalingsoefeningen om spraak gemakkelijker te maken. Vaak zal een stotteraar moeite met ademhalen hebben terwijl ze stotteren. Het krijgen van uw toespraak terug kon drastisch worden geholpen door het doen van ademhalingsoefeningen. Probeer deze voor meer vloeiendheid terwijl u spreekt:
  • Neem een ​​paar keer diep adem voordat u begint te praten. Doe alsof je duiken naar beneden in het water bent en je moet een paar keer diep adem voordat je duik. Dit kan uw ademhaling te vergemakkelijken en te helpen reguleren. Als je in een sociale situatie en je ongemakkelijk om dit te doen voelen, proberen om diep te ademen door je neus.
  • Vergeet niet te ademen wanneer je spreekt en als je stotteren. Mensen die stotteren vaak vergeten te ademen zodra ze beginnen stotteren. Pauze, geef jezelf wat tijd om te ademen, en probeer het woord of de zin weer te pakken.
  • Probeer niet om alle snelheidsrecords te breken. Er zijn tal van snelle praters die er zijn, maar het doel is niet om te spreken hoe ze spreken. Je doel is om te kunnen woorden uitdrukken en begrepen worden. Leer in een matig tempo te spreken. Er is geen haast hier, noch zijn er wedstrijden op die uit kan praten de andere persoon.
 8. 8
  Probeer eens wat ritme in uw toespraak. Mensen die stotteren hebben de neiging om hun stotteren verliezen wanneer ze zingen, om verschillende redenen: de woorden die ze zingen zijn verlengd, en de stem die ze gebruiken is glad en makkelijker dan normaal toespraak. Als je een beetje ritme kan zetten in uw toespraak (geef het een oratorium kwaliteit, zoals Martin Luther King, Jr) je zou kunnen vinden dat je stotteren is afgenomen of zelfs verdwenen.
 9. 9
  Als je het maken van een toespraak, niet direct naar iemand kijkt. Kijk over de hoofden van mensen, of op een punt in de achterkant van de kamer. Op deze manier zou je niet zo nerveus en start een kettingreactie van stotteren.
  • Als u rechtstreeks met iemand praat, kijk of je regelmatig oogcontact kan maken met hen. Je hoeft niet te staren naar hen de hele tijd, maar het maken van oogcontact met hen zullen hen op hun gemak, dat zal helpen je je beter voelt.
 10. 10
  Niet zweet de kleine dingen. Begrijp dat je fouten zult maken. Maar het is niet de fouten die u definieert. Het is hoe je rebound van de fouten, hoe je volhardt. Begrijp dat je waarschijnlijk een aantal gevechten verliezen, maar dat je doel is om de oorlog te winnen.

Het zien van een logopedist

 1. 1
  Wees niet bang om een logopedist te zien of dingen slecht. De meeste stottert zal verdwijnen na enige tijd, vooral als de stotteraar is jong. Zien van een logopedist wordt aanbevolen in sommige gevallen echter, met name de gevallen waarbij het stotteraar wordt ingedrukt of ziet de stotteren als een belangrijke hindernis in hun leven.
 2. 2
  Logopedie kan nuttig zijn in sommige gevallen. Er zijn situaties waarin therapie kan gunstig zijn, en situaties waar het niet kan zijn. Logopedie kan een kind helpen als:
  • Het stotteren zelf is meer dan 6 maanden heeft geduurd
  • De geblokkeerde speech duurt meer dan een paar seconden
  • Er is een familiegeschiedenis van stotteren
  • Het kind is emotioneel uitgeput, beschaamd of depressief over hun stotteren.
 3. 3
  Begrijpen wat logopedisten kunnen doen. Logopedisten zetten vaak patiënten door middel van een reeks vocale trainingen in een poging om de impact van het stotteren op communicatie te verminderen, niet zozeer genezen van de verstoringen zelf. Patiënten dan oefenen deze technieken in het echte leven situaties.
  • Logopedisten kunnen wensen om ouders, leerkrachten, en soms zelfs vrienden te praten in een poging om hun technieken te communiceren en hen te helpen begrijpen wat de patiënt probeert te bereiken. Zij doen dit zodat patiënten krijgen hulp en begrip van de mensen om hen heen als ze buiten de grenzen van de therapie spreken.
 4. 4
  Begrijpen dat een logopedist een steungroep kan aanbevelen. Honderden stotteren steungroepen bestaan ​​wereldwijd. Een logopedist, na overleg met een patiënt, kan het nuttig zijn om te proberen het bijwonen van een steungroep, waar een persoon die stottert is minder kans op therapie technieken en meer kans om mogelijkheden te vinden om de band met anderen in een niet-bedreigende omgeving te vinden. Vinden

Wat ouders wel en niet moet doen

 1. 1
  Probeer niet om het kind bezorgd over stotteren te voelen. Ouders die drukken te veel zorgen over hun kind dat risico te vervreemden van het kind en het maken van hem stottert of haar het gevoel meer zelfbewust over het stotteren. Dit zal de vooruitgang van het kind meer dan hulp schaden.
 2. 2
  Probeer niet om bewust zet het kind in stressvolle sociale situaties. Aanbrengen van het kind in stressvolle sociale situaties, zodat ze kunnen leren om "comfortabel" zal averechts werken.
 3. 3
  Luister geduldig naar het kind zonder onderbreking van hen. Wanneer een kind stottert, laat ze hun gedachten af ​​zonder onderbreking van hen en het afwerken van de woorden voor hen. Toon liefde en acceptatie voor hen wanneer ze stotteren.
 4. 4
  Praat met het kind over hun stotteren als ze brengen het op. Als uw kind wil erover praten, tijd vrij om te bespreken wat ze zou kunnen gaan door, en opties bij de behandeling van het stotteren te bespreken. Laat je kind weten dat je hun frustratie begrijpen.
 5. 5
  Als uw kind gaat naar een logopedist, praten met de therapeut over wanneer om voorzichtig te corrigeren en wanneer niet. Luister naar alle andere aanbevelingen van de logopedist zou kunnen hebben.

Tips

 • Ga door de informatie in het boek Self Therapie voor de Stotteraar door "The Stotteren Stichting". Het vergt oefening en geduld, maar je kunt je stotteren te overwinnen. Probeer de home pack van www.stop-uw-stutter.com, die is ontworpen door een ex-stotteraar en kunt u ook terecht op zijn cursus en hij zal de kosten van de home pack aftrekken! Let op zijn intro video waarin wordt uitgelegd hoe hij genezen zijn gestotter.
 • Soms handgebaren helpen te stoppen met stotteren.
 • Wanneer je stotteren rond mensen, zodat het lijkt alsof je niet vaak doen. Zeggen: "Wat gebeurt er met me vandaag, ik kan niet spreken!" Enz.

Waarschuwingen

 • Laat niemand voelt u zich minderwaardig vanwege uw toespraak. Iedereen heeft iets over hen die niet perfect is. Mensen die het probleem van onbeschoft hebben zijn verre van perfect en hebben een slechtere probleem dan de jouwe.
  • Niemand kan je minderwaardig voelen zonder uw toestemming.
   - Eleanor Roosevelt