Wkonl

Hoe te gebruiken beperkt schrijven naar een geheime boodschap te sturen

Beperkt schrijven technieken kunnen worden gebruikt om een ​​verborgen boodschap in een ogenschijnlijk onschuldige brief meesturen. Terwijl mailers van constrained schrijven teksten soms doe dit voor recreatie op een regenachtige dag of voor de hersenen buigen uitdaging van componeren en decoderen van de boodschap, het kan ook worden gebruikt in meer ernstige situaties, zoals een gevangene willen onmenselijke behandeling communiceren door zijn ontvoerders wanneer zijn uitgaande post is onderworpen aan toetsing en censuur.

Normale encryptie methoden zijn onbevredigend omdat een duidelijke code gewoon zou worden weggegooid door de ontvoerders, zonder ook maar de moeite om te proberen het te ontcijferen. Zelfs zonder voorafgaande mededeling van een persoon in staat zijn om een ​​boodschap subtiel genoeg om onopgemerkt door de censors, maar ongewoon genoeg om opgemerkt te worden en uiteindelijk ontcijferd door de beoogde ontvanger componeren. De fundamentele aanname is dat de ontvanger ofwel zal meer bekend zijn met de auteur "normale" stijl van schrijven, vertrouwd zijn met binnenkant referenties, en of gewoon harder proberen te zoeken naar een secundaire betekenis. Bijvoorbeeld, een minister gegijzeld zou kunnen verwijzen naar zinnen uit zijn zondagse preken die bekend zouden moeten zijn gemeente, maar niet naar de goelag in Siberië.

Stappen

Hoe te gebruiken beperkt schrijven naar een geheime boodschap te sturen. Beslissen over de geheime boodschap die u wilt verzenden.
Hoe te gebruiken beperkt schrijven naar een geheime boodschap te sturen. Beslissen over de geheime boodschap die u wilt verzenden.

Het verzenden van uw eigen geheime boodschap

 1. 1
  Beslissen over de geheime boodschap die u wilt verzenden. Dit zal waarschijnlijk moeten veel korter dan de volledige brief. Een lang verborgen boodschap in een korte brief kettingen naar beneden uw schrijven in de mate dat het niet zal verschijnen natuurlijk. Dit is een delicate evenwichtsoefening. Hoe langer uw oppervlakte boodschap is in verhouding tot de geheime boodschap, hoe makkelijker het zal zijn om te schrijven, en hoe moeilijker het zal zijn om te ontdekken, zowel door vriend en vijand.
 2. 2
  Kies een werkwijze voor codering. Er zijn talloze mogelijkheden hier en de meesten van hen komen in verschillende variaties. Sommige worden hieronder beschreven, maar als maximale beveiliging is vereist, geen gebruik maken van deze (of inderdaad, online beschreven welke andere methode). Originaliteit is de sleutel tot veiligheid.
  • Acrostichons zijn waarschijnlijk het bekendste voorbeeld. In een acrostichon het secundaire bericht wordt gelezen door het nemen van de eerste letter van elke regel (of zin, enz.). Acrostichons zijn over het algemeen gemakkelijk te componeren en gemakkelijk te herkennen.
  • Gebruik nummers om letters te coderen. Er zijn een aantal manieren om dit te doen zoals A = 1, Z = 26, ASCII, Atomic nummers, of andere bekende numerieke lijst. Een voordeel van deze werkwijze is dat de aantallen vaak kunnen als platte tekst zonder onnodige achterdocht wekken, bijvoorbeeld als datums en tijden. Anders zijn er ook vele manieren om woorden om te zetten in getallen waardoor subtielere integratie. Goed bekend is ten opzichte van de schrijver en zijn beoogde doelgroep - een hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Illinois zou dat "Realisme tot Post-Impressionisme 'komt overeen met zijn loop nummer 441, maar het grote publiek niet zou kennen, en een Griekse historicus zou weten hoe te herkennen en Arabise Zolder cijfers.
  • Neem elke n brief. Uiteraard kan ingewikkelder sequenties worden gebruikt in plaats van de rekenkundige rij. Een gevaar van deze methode is dat het zeer fragiel. Zelfs een enkele letter toegevoegd of verwijderd kan de rest van het bericht te wijzigen. Met een aantal andere methoden, kan het bericht worden gereconstrueerd zelfs indien een groot deel ontbreekt, bewerkt of onleesbaar.
  • Gebruik woorden met ongebruikelijke eigenschappen. Op een qwerty-toetsenbord, "triple", "galosh", "partier", en "pitied", kan bijna met een rij van letters worden getypt. Als de vreemde brief wordt geïdentificeerd, die woorden coderen "LOAD." Elk woord niet past deze eigenschap wordt genegeerd.
  • Gebruik onnatuurlijke brief frequenties. Er zijn zeer weinig zinnen in de dag-tot-dag taal die zelfs nummers van vrijwel alle (25 van 26) letters bevatten en elk kan worden gebruikt om de vreemde brief identificeren.
  • Introduceren fouten. Spelfouten uit een zeer geletterde schrijver die normaal niet zulke fouten maken betekent dat de fouten zijn opzettelijk. Spelfouten kunnen heel gemakkelijk zo worden ingesteld als aan te geven wat brieven zijn nodig voor de geheime boodschap.
 3. 3
  Voor een ingewikkelde methode, overwegen het gebruik van meerdere methoden. Er is een gevaar dat, wanneer de geheime boodschap te goed verborgen, kan nooit worden ontdekt. Of indien ontdekt, moge het zo gekunsteld dat het wordt afgeschreven als een toeval in plaats van een opzettelijke signaal. Als analogie, overweeg dan een van de punten van kritiek van de omstreden Bijbel Code. Hoewel diepgaande berichten werden gevonden, was er geen sterke aanwijzingen dat het met opzet was ingesteld. De methoden, toegepast op elke voldoende lange tekst, geproduceerd even diep berichten. Encoding een geheime boodschap door middel elke eerste letter th misschien te zwak zijn van een signaal op zichzelf, maar kan worden geamplificeerd door verschillende extra stappen. Met behulp van een acrostichon te spellen "Letters alleen, overslaan spaties en leestekens" zou zowel helpen bij het tellen en zegt luid: "Er is een bericht hier. Blijf het proberen!" Waarin getallen ongewoon vaak het oppervlak tekst, allemaal prime kan aanwijzing lezers in de juiste volgorde. Het woord "prime" kan vaak worden gebruikt in niet-numerieke contexten in het oppervlak tekst en / of gecodeerd door een andere methode.
 4. 4
  Afhankelijk van de methode, kan u ook uw granulariteit te kiezen. Dat is, hoe groot een brok van de geheime boodschap geef je weg in een keer. Bijvoorbeeld, een acrostichon neemt meestal de eerste letter van elke zin, maar kan ook een langere trein van brieven of zelfs het eerste woord. Het kiezen van een woord-niveau of groter kan problemen introduceren. Als de gevangene wil zijn familie te vertellen dat hij wordt mishandeld, hij zal een harde tijd om het woord "waterschap" langs de censuur, ongeacht de context. Duidelijk te maken is meer kans om succesvol te zijn.
 5. 5
  Zorgvuldig samen de oppervlakte bericht rond de geheime boodschap. Idealiter wordt de buitenkant lijken volledig natuurlijk schrijven om niet verdachts zijn. Zelfs als de geheime boodschap niet kan worden onbegraven door de interceptors, kan het worden vernietigd of beschadigd raken als het bestaan ​​van een dergelijk bericht wordt vermoed. Realiseren dat dit niet mogelijk zal zijn als de geheime boodschap dichtheid hoog genoeg is, maar maak een moedige poging, een natuurlijke genoeg om iemand niet vertrouwd zijn met uw gebruikelijke stijl van schrijven gek. Het moet bevatten geen gevoelige onderwerpen waarschijnlijk gecensureerd worden, noch kan het elke willekeurige of overbodige tekens waarschijnlijk te vermoeden dat het om een ​​gecodeerd bericht te wekken bevatten. Een woordenboek of thesaurus kan nuttig zijn voor het helpen om een ​​natuurlijke zin te schrijven door middel van een onhandige beperking te vormen. In sommige gevallen, kunnen computerprogramma's van grote hulp.
 6. 6
  Antwoorden in natura. Als de ontvanger in staat is om het bericht te decoderen, een duidelijke manier te communiceren dat beide berichten zijn ontvangen, is te beantwoorden met behulp van dezelfde code.

Tips

 • Als je weet dat je gaat nodig hebben met iemand in het geheim te communiceren om welke reden dan ook, overwegen de proppen komen met een beperkte schrijven code samen ruim van tevoren. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen in banen met een gevaar op hoog niveau, zoals militairen, journalisten in oorlogsgebieden en hulpverleners op het gebied van burgerlijke onrust.
 • Typ het op Microsoft Word en print het uit.
 • Als een ander voorbeeld kan er een dergelijk verborgen boodschap in dit artikel zelf. Als de redactie die verantwoordelijk is voor het verbeteren van dit artikel hun werk doen, zal het niet lang intact blijven, dus zorg ervoor om te kijken naar de oorspronkelijke versie als u wilt zoeken.

Dingen die je nodig hebt

 • Woordenboek